Ahojky, nenašla jsem tu nikde podobnou diskuzi, tak zakládám novou a chtěla bych Vás touto cestou požádat o názor/radu/zkušenost...
Strašně mi posledních 4 - 5 měsíců padají vlasy. Když si je ráno umyji - plná vana, po česání taktéž, kdykoliv si sáhnu do vlasů, mám plnou dlaň chomáčů. I mé 3 kolegyně, co se mnou sedí v kanclu si všimly, že všude trousím vlasy :( Vždycky mi trochu padaly, ale teď je to fakt extrém. Už jsem si je před měsícem nechala o dost zkrátit v naději že to pomůže a nic.. Nežehlím je, nekulmuji a teď v létě ani nesuším fénem. Jsem už z toho zoufalá a přítel mi pořád říká ať si zajdu na vyšetření k lékaři, jestli to nebude něco vážnějšího.. Od ledna se snažíme o mimi (v únoru se podařilo, ale skončilo to SP na konci 5 týdne). Od té doby beru Nosifol a Femibion, MS mám pravidelnou, na gyndě taky nenašla žádný problém. Asi to bude hormonama, ale žádné zatím kvůli těhu neberu, tak doufám, že to bude třeba "jen" těma těhu vitamínama. Je jasný, že hodně padají při kojení, ale i v době snažení? Podle toho padání vlastně i každý měsíc poznám, že nejsem těhu, ptže co jsem se dočetla, tak v těhu by prý padat neměly.
Nějak jsem se rozepsala, takže má hlavní otázka zní: Stalo se Vám některé, že Vám taky v době snažení po těhu vitamínech extrémně padaly vlasy?
Může to být štítnou žlázou, jak psala už misadan, ale taky čímkoliv jiným. Asi bych si nechala udělat komletní krevní testy, třeba je to jen nedostatek či nadbytek nějakého vitamínu, ale ale určitě to není jenom tak. A pokud se snažíte o miminko, šla bych na ty odběry co nejdřív.
Já na té štítné byla hned po potratu (začátek března). Požádala jsem si o to sama obvoďáka a prý výsledky vyšly dobře..takže už fakt nevím :(
Ahoj, můžou to být hormony...můžou to být i třeba hormony od štítný žlázy...může to být ale i jen obměna vlasů...taky s tím občas bojuju....štitnou mi hlídaj, s tou se léčím...ale hormony dokážou rozdivočit a po tom SP ti to klidně tuhle dobu jak říkáš může padat než se to srovná....no a v těhu, kdo ví...mně třeba na začátku padaly hodně...pak to ustalo a hodně sílily...no a teď ke konci to zas začíná....Beru jen Mamavit...jsou i doplňky (Biosil, to mi doporučovala na endokrinologii, když jsme se bavili...ale i ona říkala, že tam pár měsíců, než se to srovná...já si to ani nekoupila🙂) ) no a pak mám oblíbený šampon od Vichy na padání a ten mi dycky pomáhá ...takže vždycky koupím ten a víceméně se to srovná...zatím stačí...když nebude, zkusím ještě doplňky...