Otěhotnění po roce od CS

novynka
19. led 2015

Ahoj, jsem 13 měsíců po akutní sekci a rádi bychom druhé dítko, aby měli sourozenci zhruba dvouletý odstup. Ale dnes jsem byla na gyn, aby mi Dr. ultrazvukem zkontrolovala jizvu na děloze a bohužel, není úplně ideální ;( Srostlá je, ale přesně 3,6 cm kousek je ztenčený. Dr. dává 90% na to, že by případné těhu v tuto chvíli bylo v pořádku, případně by se muselo hlídat, ale pořád je tam 10procentní riziko, dokonce mi řekla, že kdybych měla dvě děti, už by mi třetí těhu rozmlouvala... Tak chci jít na kontrolu znovu za 3 měsíce a do té doby zkusím homeopatii na podporu srůstu.
Jak jste na tom byly vy po roce od CS a kdy jste otěhotněly?

tarra27
19. led 2015

@novynka já otehotnela plánvaně 6mes po sekci a vše bylo vpořádku. Oni Tě pohlídají, nejspíš budeš rodit znovu sekcí, ale nemusí to tak být, pokud budeš trvat na klasickém porodu....

novynka
autor
19. led 2015

@tarra27 a ty víš, jak vypadala jizva v tu dobu? třeba jsi ji měla dobrou, mě se to asi hojí hůř... já mám strach z toho, když zaženu myšlenku na prasklou dělohu, že budu na rizikovým, nebo muset ležet v nemocnici, nebo že už nebudu moct mít třeba ještě třetí dítě.... slýchám spoustu názorů, jak dlouho je nutné počkat, ale asi je to pak individuální... :/

jo a tak ty jsi rodila přirozeně?? já jsem radši smířená s druhým CS :(

tarra27
19. led 2015

@novynka my plánujeme zvesela třetí...mě se hojí jizvy nic moc, celkově mám keloidní...a já to neřešila, otehotnela jsem bez konzultace a pak mě hlídali, nosila jsem v te dobe starší dceru na rukou do konce tehotenství, jen jsem dávala pozor na prudké pohyby.
Myslím si, že to bude dobré. Lékaři mívají strach, když se nebudeš podle mě extra namáhat, žádné prudké rychle pohyby a zvedání težkých věcí, bude to dobre...existují i podpurne pásy, já je teda nevyužívala....
a třetí časem taky budete moct mít, když budeš opatrná, proč ne....zajdi ještě na knzulatce k jinemu lekaři, pro svuj klid....aby ti řekl názor aniž by znal názor teto lekařky...zjisti si nekoho, kdo v tom delá denně....ve velké nemocnici...a uvidíš, co ti ještě řekne on.

ale znám hodne žen, co mají tři sekce....

a já mela i druhou sekci, plánovane...první byla akutne...a za me super, já jsem spokojená

palkovaadela
19. led 2015

Já otěhotněla cca rok a půl po akutní sekci. Jizvu jsem měla krásnou a v pořádku naštěstí ale stejně mě více hlídají ze zdravotních důvodů a taky proto, že je to přeci jen brzo po cs. Ale nějak tragicky bych to neviděla 🙂 sem tam jizva pobolívá a tahá jak se roztahuje děloha a mimčo je akční ale není to nic co by se nedalo vydržet. A jediné co musím dodržovat je pokud možno klid kdy to jde 🙂 A doktorky se přiklání i k možnosti, že bych mohla rodit normálně, ale to zase já po první zkušenosti asi odmítnu a raději zase podstoupím cs... Další dítko už stejně neplánujeme a zdraví mě to ani nedovolí 🙂

vecernice
19. led 2015

tak nevím. já otěhnotněla rok a půl po akutní sekci. na děloze něco bylo, ale nestihlo se zjistit co. ale. ca do 28tt ok. pak během chvilky jizva vytenčená, až nezměřitelná. takže od 30tt do porodu riziko ruptury. jasná druhá sekce. ale vše dopadlo ok, plánovaná sekce ukonřený 39tt. teď mám zas kus vytenčený, zůstal tam. a prý další už by bylo riziko tak od 20.tt (další už neplánujem a nechcem, jen jsme se s doktorem teoreticky bavili). takže za mne počkat a doktory poslechnout ...

martinahost
19. led 2015

Jedna známa mela podobní problém, mela taky zuženu tu jizvu nebo co a hrozil jí predčasný porod, byla sledovaná a na pohotovosti už byla jak doma, protože jí ta jizva prý bolela. Nemohla prakticky nic dělat jenom ležet. Automaticky jí brali na císare a tretí tehotenství ji už určite nedoporučuji. Nakonec vydrželi až do termínu.

anetka1701
19. led 2015

otěhotněla jsem 17.měsíců po druhé sekci, vše OK (doktor mi řekl, že změřit jizvu moc nejde)... Až ke konci se mi ztenčila, tak šla druhá sekce :o( Třetí těhu je OK, jsem tedka 19m po druhý a chceme třetí, je to posvěceno od lékařů :o)

janulka1980
19. led 2015

otehotnela som 4mesiace po akutnej sekcii, castejsie ma kontrolovali, a pre istotu naplanovali cisarak. vsetko OK, drzim palce!

lenicka07
19. led 2015

otěhotněla jsem 8 měs. po sekci, jizva byla dle doktorky v pořádku, těhotenství bez problémů, jen mi pak po druhém císaři bylo řečeno, že jizva úplně o.k. nebyla, byla na jednom místě ztenčená a nakonec bylo prý dobře že jsem šla zas na císaře.

verusakusak
20. led 2015

Já otěhotněla 14 měsíců po sekci a podle doktorky je jizva ok. Sice mě jizva hrozně bolí jak malý kope ale snad to bude v pořádku 🙂