Ahoj děvčata, jsem už po 6ti samovolných potratech v 1. trimestru, dítě zatím nemáme - zřejmě toxoplazmoza a štítka a chci se zeptat, jestli je mezi vámi někdo, kdo to měl podobně a nakonec miminko donosil, popř. co vám pomohlo. Moc díky za odpovědi.
Pokud se nic nenajde, můžeš zkusit čínskou medicínu, objednat se k někomu, kdo to dělá. Tam je několik možných příčin opakovaných potratů a dá se to různými bylinkami nebo akupunkturou řešit. Samozřejmě, že to není vyřešené za měsíc, ale dá se hodně pomoci.
@petulemickova můžu se zeptat - clexane je přesně na co?? já mám tedy za sebou 2x zamlklé těhotenství a teď momentálně čekám na výsledky KET - hcg nevypadá dobře...
@komorka injekce na ředění krve, já píchala denně do břicha ale může se i do ramene nebo stehna, jak píšu krev žádné velké hodnoty neukázala spíš to hematolog zkusil kvůli možným krevním sraženinám v lékařských zprávách jsem měla že je mám kvůli opakovaným potratům ale přímo leidenská mutace se mi nepotvrdila ale řekli mi že podle hodnot k ní mám blízko
Nicméně já bych tenkrát zkusila cokoli a myslím si že v tom koloběhu vyšetření stojí za to hematologii zkusit stačí žádanka a šla jsem na velké odběry krve výsledky byly cca za 3 týdny ale brali mi asi 15 zkumavek krve přímo na tranfuzce.
@petulemickova já mám mutaci mthfr a teď píchám fraxiparine na ředění, clexane neznám
Holky, moc vám děkuju, zkusím ještě to vyšetření na krev a bylinky už zkouším dlouho, byla jsem 6x těhotná během 2 let díky bylinám.... potraty jsem měla většinou okolo 7.-8. týdne. Utrogestan mi zmírnil bolesti, ale mimčo nezachránil. Jsem z toho opravdu zoufalá a hrozně vyčerpaná.
holky a jak je to s tou toxoplazmozou? víte někdo něco blížšího? jde to nějak vyléčit?
@zdenicka123 to seš teda statečná, že to takhle zvládáš!! 🙂 já mám za sebou 2x zamlklé těhu a pak to dlouuuuhooo nešlo vůbec otěhotnět, teď v srpnu 1. IVF, první ET vůbec nic, teď druhý transfer a čekám, jak se to těhotenství vyvine, roste mi moc pomalu hcg... ☹
To mě moc mrzí, Komorko, držím Ti palce!!!!! Taky mi to ze začátku nešlo, ale pak mi bylinkářka dala byliny, po kterých by byl snad těhotný i chlap 😀 a byla jsem po nich těhotná 6x během 2 let. Recept na bylinnou směs ( kontryhel, třezalka, kotvičník, měsíček, ostropestřec, řebříček - smíchat rovnoměrným dílem a po té vždy spařit 1 lžíci směsi na 1,5l vody, pít 3 týdny, jeden vynechat 🙂 toxoplazmóza je v ČR neléčitelná, je to mrcha, když jí člověk dostane, má průběh jako lehká chřipka a do krevních testů to člověk nemá šanci zjistit. Zpomaluje reakce - např. když člověk řídí, tak by měl být obezřetný, a nejhorší je, když je v aktivní formě, to potom vytlačí plod z dělohy pryč. Teprve se z velké části zkoumá.
já měla 3 vždycky v 7 týdnu, štítná žláza v pořádku, genetika ok až nakonec manžela napadlo objednat se k hematologovi, přestože první výsledky krve žádná moc vysoké hodnoty neukázaly tak mi nasadili clexane a donosila jsem v pořádku dceru. Dokonce jsem zase v 8 týdnu krvácela a to masivně ale byl to hematom a díky clexanu vše ok. U druhého dítěte mi jej nasadili taky hned po odběru krve když jsem si udělala doma test a mám druhé dítě syna vše v pořádku. Tak držím pěsti ať se vám to taky podaří. Vím jak mě sebraly ty tří takže si nedovedu představit 6. Drž se a nevzdávej to