Dobrý večer 🙂
Maminky, mám na vás otázku...už nevím jak dál.... Od srpna 2015 se mi pravidelně vrací vždy před menstruací zánět pochvy (mykóza). Popsala bych to: pálením a svěděním, zarudnutím okolí + jednou se mi objevil hrudkovitý bílý výtok (PS: omlouvám se, zda někoho pohoršuji nebo znechucuji). Na gynekologii chodím pravidelně každý měsíc, záněty mám přeléčené čípky, mastmi, výplachy....(Mám přeléčeno Klionem D 100, pak Macmirorem 500 complex a ještě dalšími, používám výplachy Clogín a teď i vždy týden před menzesem i octový výplach),no strašný - Dokonce jsem byla preventivně přeléčena i na gen.herpes = nakonec jsem ho neměla. Ze stěru mi našli masivně bakterii E-coli. Snažím se jíst zdravě, beru probiotika Biopron + si zavádím i preventivně probiotické čípky Gynocaps... Za 4 měsíce mít 5x mykózu je fakt strašné....
Jsem zoufalá, máte s tím někdo zkušenost? Od března se s manželem chceme začít snažit o miminko a netuším, zda to je vůbec vhodné, když mám takové problémy.
Děkuji, třeba někdo poradí.
Taky jsem to tak jeden čas měla. Pořád se mi to vracelo. Doktor mě přeléčil Macmirorem, ten jsem měla jednou a pak za měsíc opět. Doma jsem chodila bez kalhotek v noční košili, jedla lactobacily a jednou týdně si na noc zavedla čípek Gynexid, do kalhotek si dávám intimku. Obnovit mikroflóru je někdy obtížné.
E-coli je časta bakteria v močovych cestách.. na zánet močovych cest při tom netrpíš? muže to s tím byt propojene a pokud se na to nasadi ATB, mikrofolora tam dole je hned pryč ☹ a obnovit ji muže byt opravdu zdlouhavě. Hlavne neparfemovana mydla, to taky pomuže, ale to ty určite máš všehno zjištene :-/ držím palce at se to brzo cele pelečí, určite to není nic přijemneho ☹
Já jsem měla stejný problém, přestala jsem kupovat vonné tampóny a vložky, takové ty heřmánkové, přestala jsem sladit,omezila sladké a nejím droždí....a mám klid 🙂
Ahoj pokud je to bakterie tak by to chtělo přeléčit antibiotiky - celkové+lokální..jinak na mykózu doporučuju laktobacily 5 od swissu já je beru už roky a neměla jsem roky mykózu ačkoliv dřív jsem na ní taky strašně trpěla a bylo to způsobeno horm. antikoncepcí (hormony někomu působí přemnožení kvasinek takže i v těhu je to horší kvůli hormonům) a pak taky hodně sladkostí je špatně jak už tu někdo psal..ale mě fakt skoro zázračně pomohly ty laktobacily a zkoušela jsem i jiné značky a nefungovalo to tak..🙂
základ je ve stravě
- vysadit všechny výrobky z bílé mouky
- vysadit sladkoksti a sladké pečivo
- konzomovat dostatek zeleniny
poté užívat dále probiotika, preventivně mazat dole kokosovým olejem ( je antibakteriální) plus i při styku používat kokosový olej
přeléčit partnera!
intimní hygiena - pouze voda s kapkou teatree olejíčku
Strava - vyzkoušet jak radí výše holky - vynechat sladké, omezit výrobky z bílé mouky.
Pozor na kouření a alkohol ... spíše žádný.
Snažit se být co nejvíce v pohodě - stres je v tomto případě špatný.
Nechodit do bazénů s chlórovanou vodou, sprchovat se.
Vysadit co nejdříve hormonální antikoncepci. Léčit se přírodně, bez ATB.
Pokud trpíš i na záněty močových cest, může v tobě stále něco zůstávat. Pozor na přenášení přes sex - partner nemá žádné příznaky. V době léčby je lepší spát s kondomem - neparfémovaným. Po styku já třeba osobně používám Spray první pomoci od firmy LR a Aloe vera, má protizánětlivé a antibakt. účinky.
Taky jsem vždy hodně trpěla na mykózy tj. kvasinky. Spravilo se to trochu po stravě, ale je náročné se tak dlouho držet a jíst protikvasinkovou dietu.
Pak jsem byla s partnerem na odparazitování a zjistilo se, že nebyly jen kvasinky, ale i další brebery, které bohužel s nimi udržují krásnou symbiozu a mohou způsobovat až neplodnost. Na odparazitovani jsme dochazeli s partnerem a po mesici lecby jsem otehotnela.
@petraludvikova ahoj, mam totozny problem, dostala jsi se z toho? Jak a za jak dlouho? Beru uz i autovakcinu, strava dobra, ach jo
Ahoj @ansia a ostatní, klidně se ptejte na vše, co Vás zajímá, v Poradně s lékařem: https://www.modrykonik.cz/forum/topics/poradny/
Já bych zkusila jíst Wobenzym, když nepomáhají lokální přípravky tak toto. A taky se úplně vyhnout sladkému.