Oligoasthenoteratozoospermie, otěhotněly jste přirozeně?

majenka34
19. dub 2015

Ahojte děvčata. Jsem tu nová a chtěla bych se Vás zeptat zda-li některá z Vás otěhotněla přirozeně s Oligoasthenoteratospermií.Snažíme se s přítelem rok o miminko. Mě je 34 příteli 29.V lednu jsme byli na SPG. Hodnoty objem 4,6ml ,koncentrace 12mil.,celk.p. 55.2 mil.,cel.pohyb 37%,progres.pohyb 25%,podíl norm.spermií 0,patologie hlavičky 100% .Docela mě trápí ta patologie hlavičky. Dr.nám doporučil vitamíny Fertilan. V červnu jdeme na kontrolní spermiogram a na konzultaci. A ještě jsem se chtěla zeptat v loni přítel nedoléčil zánět varlat,myslíte že ten zánět v tom hraje roli??

brouzdalka
19. dub 2015

Možná bych kvůli tomu zánětu poslala přítele na urologii, nedávno jsem zrovna četla, že je dobré řešit špatný spermiogram přímo na urologii a nejen v CAR, protože tam to moc neřeší, pouze konstatují hodnoty a doporučí IUI, IVF atd., ale urolog může odhalit skrytý problém. Ovšem dostat tam chlapa je někdy složité, že 🙂
Ten Fertilan vypadá ale dobře, důležitý je L-arginin.

majenka34
autor
19. dub 2015

Děkuji za tip, to není špatný nápad. 😉

lenkasaf
20. kvě 2015

@majenka34 Ahoj, my máme azoospermii a léčíme to v CARu, ale přímo s andrologem. Také nám doporučil Fertilan. A myslám si, že ten zánět v tom nějakou roli hrát bude taky. Možná až ho doléčí, tak se to taky spraví.

majenka34
autor
20. kvě 2015

Uvidíme za 14 dní jdeme do Caru. Ale počítám s IVF. Snad genetika bude aspoň v pořádku 😒

lenkasaf
20. kvě 2015

@majenka34 Určitě ano, držím palce. 🙂

misula29
20. kvě 2015

@majenka34 spíš doporučuji koupit ty vitamíny zvlášť( vit. E, selzink,L-arginin...) vyjde to cenově o hooodně líp 😉