Ahoj ženy, jdu si k vám pro radu zda někdo z vás má zkušenosti s odstraněním dělohy ale vaječníky si nechal...
Jsem pár týdnů po druhém císaři, který nedopadl úplně podle plánu. Vyšla jsem z něj se šíleně potrhanou dělohou. Bylo mi oznámeno, že další dítě nebude možné a že doporučují odstranit dělohu a že se mám rozhodnout. Vaječníky by mi nechali kvůli přechodu atd...
Pořád mi to vrtá hlavou 😶. Jsem docela ještě mladá ale.na druhou stranu už předtím jsem mívala hodně silnou a bolestivou menstruaci a tak si tak říkám.. až na to dojde. Přijde mi zbytečné celý zbytek života se tím trápit, být tím omezená a vlastně již kvůli ničemu, když další dítko nebude.
Zajímaly by mě vaše zkušenosti... Docela se toho bojím..
Byla jsem na stejném zákroku před 6 lety,byla jsem tehdy ve tvém věku a nelituji.Nemám po operaci žádné problémy,žádná menstruace a nemusím řešit antikoncepci.
Taky jsem po odstranění a nelituji. Být bez ms je proste boží :D nemusíš se stresovat, aby si to neměla na dovolené, být bez antikoncepce, žádné bolesti atd. Člověk si to jen potom musí srovnat v hlavě, že holt už nebude možnost dalšího dítka.. já docela i chtěla třetí dítě, bylo mi teprve 30 a nebylo to úplně nutné to podstupovat, ale jsem za to nakonec ráda😇
Po operaci mě pobolívalo dlouho břicho, ale nic hrozného to nebylo
Osobne bych pockala nejakou dobu, jestli to bude nebo nebude delat problemy. Po odstraneni delohy- nezachovava-li se cipek dochazi ke zkraceni pochvy, muze byt (a nemusi samozrejme) bolestivy styk.
Pomerne “beznym nasledkem” po odstraneni delohy jsou problemy s unikem moci. S tim se da cvicit, posilovat, resit operacne tot paskou. Ale nikdy to neni jako pred.
Po operaci jsem byla doma asi 2 měsíce,žádný velký bolesti jsem neměla,ale byla jsem strašně unavená.Mně tuhle operaci dělaly laparoskopicky,takže jsem měla na břiše 3 stehy,to je proti císaři nic..A sex stále stejný😉
Po operaci bolesti nebyli od sálu jsem měla kapacku na bolest jinak jsem měla cévku ,dren dva dny na Jipu ( naše nemocnice to tak má ) a jediné co tak mě skrabalo v krku po intubaci ( to vyřešily bonbóny ) a pak plyny to zas vyřešila chůze jinak sex žádná změna chuť je pořád a sex si teď víc užíváme ...
Holky omlouvám se za hodně intimní dotaz, ale změní se po odstranění dělohy orgasmus?
Orgasmus jsou mj. stahy dělohy tak proto se ptám 🤷♀️
@reeeza nee, resp. já nic nepozoruju. Jinak mně byla hysterektomie s ponecháním vaječníků provedená akutně kvůli masivnímu krvácení po druhém císaři, dvě velké operace během 12 hodin. Ty budeš mít výchozí pozici o něco lepší. Pro mě to má výhody právě v absenci mensesu, mám vyřešenou antikoncepci a rakovinu čípku. Na druhou stranu trpím inkontinencí, ne nonstop, ale když jsem nachlazená a teď v zimě, což přičítám právě tomuhle zákroku.
@la_amanita presne o cem pisu vyse… jde to ruku v ruce 😑
@hezz17 jj, musím se objednat na urogynekologii a něco s tím provést, je to celkem otravné. Ale furt lepší, než být v mém případě mrtvá 😁
@la_amanita no tak to urcite 😉
@reeeza no za mě je to jiné,neříkám,že špatné,i tak je to dobrý,ale stejné to není,prostě tam ty stahy dělohy jaksi chybí a zezacatku je to zvláštní,ale postupem času se to hodně zlepší,intenzita je více méně stejná,ale ta děloha při tom prostě určitou roli hraje..
Jsem 6 měsíců po hysterektomii ponechane vaječníky ( nález na čípku ) a jsem spokojená sice těch 6 měsíců je nejake omezení ale stojí to za to ...