Odstranění cysty punkcí ambulantně. Máte zkušenost?

17. dub 2022

Všude se říká že se cysty odstraňují laparoskopicky v narkóze, ale teď jsem našla že se dají odstranit punkcí ambulantně. Máte někdo zkušenost?

svija
18. dub 2022

Přesně to samé řeším i já. Mám endometrialni cystu a chtěla bych se také zkusit domluvit na punkci. Zatím jsem narazila na stránky www.cysta.cz ,kde o tom píšou víc.

soptik82
18. dub 2022

@svija já jsem podstoupila punkci endometrialní cysty, ambulantně a bez uspání 🙏 byl to malý porod. V rámci rozběhnutého IVF.... (mám prokázánou endometriozu a adenomyouzu 4 stupně) ... se mi ukázala cysta a předpoklad že by v ní mohl být folikul... Tak jsem na to přistoupila aby se nemuselo všechno oddalovat... Pokud bych to nezvladla byla bych přispaná.... Vše bylo nachystané....

autor
18. dub 2022

Já teda cystu ještě nemám potvrzenou,na gyndu jdu až za týden, ale něco se mi trochu nezdá,tak jsem si o tom už hodně zjišťovala. Moje gynekoložka prý s cystou posílá ženský na laparku, ale udivilo mě že je i tahle možnost...

svija
18. dub 2022

@soptik82 - já už děti mám, tak řeším "jen" tu cestu. Taky bych radši šla na punkci než na laparku. Ty jsi na tom byla kde?

svija
18. dub 2022

@soptik82 - teda řeším cystu... Ty automatické opravy.

soptik82
18. dub 2022

@svija cystu mi odsáli přímo na klinice...