Ahoj, prosím o názory. Mám nález na děložním čípku, lékař mi řekl, že je to tak malé, že bez očkování Gardasilem to odstraňovat nebude. Řekla jsem, že dokud kojim, očkování nechci. Tak chodím každé 3 měsíce na kontrolu a lékař mě pořád masíruje, ať si to očkování určitě zaplatím. Ale je mi už 35, mám 3 děti, nevidím v očkování význam ani u mladých holek natož u mě. Vyjde na 12.000 Kč. Daly byste to?
V této situaci ne.
to je doktor blbec... Mně by k očkování nikdy nikdo nedonutil, je to fakt nebezpečný. Určitě to chce zkusit jiného lékaře!!! Odstranění je jistota, očkování risk...
@guinea přišel na to můj gynekolog, poslal mě do Ústí k jinému, který dělá konizaci laserem. Oba jsou pro očkování. Ale přijde mi to, že ten náš místní dohazuje pacientky s nálezem tomu do Ústí a ten mu za to "prenecha" očkování, na kterém oba trvají..... Já nevím no, možná už jsem paranoidní
Nedala bych si to ani omylem,to je tak spatna vakcina s tak prusvihovymi vedlejsimi ucinky,ze se divim,ze to vubec nekdo muze nabizet. Navic chtit resit problem na cipku ockovanim...zmenila bych lekare.
Oni to nechtějí řešit očkováním. Oni to nechtějí odstranit bez očkování. Takže mi dají první vakcínu, pak uděla konizaci, pak další dvě vakcíny.
My jsme tohle hodně řešily s kamarádkou a po poradě s mnoha lékaři (včetně naší známe, kterou v tomto beru jako nezaujatou) kamarádce taky doporučili očkování. Podrobnosti už si nepamatuju - vím, že jsme si taky říkaly, že je to přeci blbost a zátěž pro tělo, ale po mnoha konzultacích kamarádka nakonec dospěla k tomu, že očkování je v jejím případě prospěšné a před konizací na něj šla. Omlouvám se, že nemám víc info, ale už je to víc než rok zpátky. Pro klid duše bych radila se zeptat dalších lékařů a pak se teprve rozhodnout. Nicméně si myslím, že nikdo nemá právo ti odmítnout provést konizaci, ať už se rozhodneš pro očkování či ne.
Nedavno jsem potkala znamou, ktera byla na toto ockovana, ale presto ji rak.del. cipku potihla. navic ocko "chrani" pouze pred 9 kmeny a pritom je pres 40..
@hofida Já jsem byla na konizaci před čtyřmi lety,to mi bylo 35 a žádný z lékařů mi očkování necpal. Mi právě řekli,že jediné spolehlivé řešení je konizace a očkování už v tomto případě nemá moc smysl. Mluvili jsme o něm a dospěli k závěru,že u mě by nic moc k čemu nebylo... Takže nabídli,vysvětlili,nenutili a provedli konizaci bez očkování. Nechápu přístup tvých lékařů...
Děkuji všem za názory, asi si najdu jiného gynekologa. 😉
Absolutně ne. Je neuvěřitelné, jak to každé ženské cpou. Zrovna o tomto očkování jsem si načetla hromady informací a nešla bych do toho ani za nic. A co tím podmiňuje? Jak, že to bez očkování nepůjde vyndat, co to je za blábol? Změň doktora.
Taky nechápu, já byla na očkování v nejlepší možné době, tzn asi v 15 ještě před zahájením sexuálního života a před dvěma lety, ve 22 jsem stejně na konizaci musela. Co jsem slyšela, tak ve Vašem věku už se normálně ani očkování nedělá...tak nechápu. Asi bych se poptala ještě jiných odborníků.
@hofida to je jen vydírání pacienta za účelem namazání si kapes a je to tak hlasit na zdravotním ckou komoru,k nepovinnemu očkování nelze tímto způsobem nutit a pacienta vydírat,nenaockujes se nezoperujeme,dle mého to ani není legální postup
Když jste to tu oživily, tak jen pro info ..... nález byl tak malý, že sám zmizel ..... bez očkování, bez konizace .... tělo si s tím poradilo, všechny laboratorní testy už jsou bez nálezu, dělali mi i biopsii a ta byla též negativní
@terka1301 Hele, já nevim, je to jeden názor a já nejsem úplně objektivní - jsem dost skeptická ohledně vakcín všeobecně. Ne tedy úplný odpůrce, myslím, že určitá očkování v určitém věku smysl mají...ale zrovna kolem té HPV je tolik nejasností, už samotné uvedení na trh bylo dost podivné, že tam bych tomu docela věřila. Jo, taky mi ji dr. v 17 cpala za těžký prachy..
Ne. Fakt ne.