Ahoj holky,
jsem prvorodička a šla jsem císařem. Rodila jsem 31.1. očistky klasika. Po 14 dnech po porodu, to ustalo. Po třech týdnech jsem odsávala a najednou to bylo jako bych se počůrala. Čiré lehce nažloutlé. Tak jsem si říkala, že se dočišťuju. Teď ve středu to bude 5 týden a já už asi 5 den zase krvácím. Občas světlá, občas tmavší krev, ale vyloženě odkapává když si sednu na záchod. Nekojím, cca třetí den měla jsem hodně málo mléka. Nic mě nebolí, horečku jsem neměla. Nebo měla jeden den, ale bolelo mě i prso a měla jsem fleky. Takže beru antibiotika na zánět prsa.
Mám se děsit nebo je to normální? 😄
A nemůže to být už menzes?
Můžeš mít i MS. Já jsem to tak měla. Očistky 2 týdny. Pak týden nic a nejednou zase krvácení. Byla jsem tehdy na gyndě a potvrdila mi, že menstruace. 🙈 A od té doby pravidelně každé 3 týdny
@martulka88 taky jsem premyslela, jestli to není ms. Ale všude jsem četl, že je to málo pravděpodobné.
Je pravda, že já ms měla bezbolestnou ani jsem nevěděla, že ji mám.
Kontrolu mám až na konci šestinedělí tak uvidíme.
Po prvním porodu mi po třech týdnech čistky zeslábly na špinění a já si říkala supr, že to bylo tak krátké. Za další týden opět zesílily, zvažovala jsem že zajdu na gyndu, ale nechtěla jsem být za hysterku. Na prohlídce po šestinedělí mi Dr. řekla, že mi tam zůstaly zbytky placenty a že jsem měla velký štěstí, že jsem se zvládla sama dočistit. A příště mám přijít, když se mi bude něco zdát podezřelé.
@syslounek jelikož jsem šla císařem tak si myslím, že jsem “čistá” ale samozřejmě těžko říct
Já bych byla taky na konci šestinedělí, ale zanítil se mi steh. Byla jsem na konci ms a ona, že proběhla opravdu ms. Nečekala jsem to a od té doby fakt pravidelně co 3 týdny :-X. Uvidíš, jak ti bude a podle toho dyžtak zavolej na gyn a uvidíš.
Taky jsem to měla po CS strašně dlouho! 8 týdnů určitě než jsem se toho úplně zbavila
Cs jsem sice neměla, ale po obou porodech jsem dostala MS za měsíc
Po ocistkach přichází už normálně menses. Taky jsem to tak měla 🙏
U mě to bylo tak, že u prvního porodu (taky císař) byly ocistky 8 týdnů. Už jsem z toho byla hotová. Ke konci už spíš spinění, ale dlouho jako taková střední MS. Takže bych řekla, že je to hodně různé a pokud nemáš jiné obtíže... Pak druhý porod už přirozeně a ocistky asi 5 týdnů, za to velké bolesti při zavinovani dělohy, hlavně u kojení.