Nutkání na močení po porodu. Máte zkušenost?

carolinex
5. srp 2024

Ahoj, po porodu cca 5. týden se mi objevil pocit, že pořád potřebuji na malou. Je to většinou po vymočení a nastupuje to postupně, až cítím takové tlačení a pocit, že potřebuji, ale moc toho nevymočím. Není to akutní potřeba, že bych to nevydržela a musela jít (snažím se moc nechodit), ale je to velmi nepříjemné. Někdy víc, někdy míň. Lépe mi je, když delší dobu nejdu, to se cítím i dobře, ale jak se tomu podvolím a jdu častěji, je to horší. Setkala jste se s tím některá? Mám od konce těhotenství trochu pokleslou močovou trubici, jinak bych žádný pokles mít neměla, ale nikdy mě nic takového netrápilo. Odeznělo Vám to déle po porodu? Jsem 2 měsíce po porodu.

Ještě bych se chtěla zeptat, jestli by to mohlo způsobit nespávné cvičení v cca 4.týdnu šestinedělí? Dělala jsem stahování PD ale špatně a dost intenzivně (ale asi jen týden) a cítila jsem i stahování za stydkou sponou a mám pocit, že pak tyto potíže přišly. Jestli to tím může být, dá se s tím něco dělat? 🙁 Moc děkuji za všechny rady a reakce!

nelly_strokova
5. srp 2024

@carolinex Mně takhle vždy začínal zánět močového měchýře a rychle jsem nasadila Urinal akut a urologický čaj. Když to ještě nebylo rozjeté, tak byl do pár dnů klid. Jinak případně řešit s lékařem a urologem.

klokanka31
5. srp 2024

@carolinex Tohle jsem vždycky měla když jsem měla začátek zánětu moč.cest

carolinex
autor
5. srp 2024

Zanet mocaku to prave neni 🙁

palja
5. srp 2024

@carolinex chce to navštívit urogynekologii. Myslím, že máš pokles dělohy, která tlačí na močový měchýř. Někomu pomůžou cviky a kolegyně z práce musela jít na operaci, dali jí tam nějakou zpevňující síťku.
Měla jsem podobné problémy, zánět moč. cest to nebyl. Chce to nějaké další vyšetření.

zmrzlinka
5. srp 2024

Měla jsem to po druhém císaři.Odeznelo to samo cca 3. měsíce po porodu.

carolinex
autor
5. srp 2024

@palja dle gynekologicke fyzioterapeutky pokles nemam

hezz17
5. srp 2024

@palja na urogyn pet tydnu po porodu je brzo.