Nulová chuť na sex. Máte zkušenost?

1. led 2024

Ahoj holky,

potřebuji se s vámi poradit ohledně poměrně citlivé záležitosti ze které jsem dlouhodobě už hodně zoufalá. 😢

První se týká nulové chuti na sex, trvá to již cca rok a půl, beru hormonální antikoncepci a myslím si že to bude ten viník. Přítele nadevše miluji a v tomto příčina není, myslím si že se bude jednat o něco fyziologického. máte se ztrátou libida prosím někdo zkušenost? Chci zkusit antikoncepci po 5 letech vysadit, nějaké rady?😢 Mám z toho celkem dost strach, vsude čtu že první měsice bývají peklo.🫣

Druhá záležitost se týká velmi nepříjemných pocitů při pohlavním styku - abych to lépe upřesnila: cítim pokazdé jak když se vám chce strašně moc čůrat nebo jste na preventivní prohlídce u gynekologa, je to hrozně nepříjemné (tlak v podbřišku), chvílemi i bolavé, mám vzdy nepříjemnou husinu po celém těle a jsem úplně zatnutá a v křeči. Vůbec si to nejde užívat a jen trpím a těším se až už bude konec ale to mě samozřejmě strašně trápí. Snažím se najít příčinu, ale celkem bezradně. Už půl roku to řeším s gynekologem, dělal mi všelijaké vyšetření a testy a prý je vše v naprostém pořádku (je mi 24 let, bezdětná). Napadá mě tedy jestě jestli nemuze být problem treba v anatomických rozměrech mě a přítele. pak mi gynekolog naznačoval urologické přiciny, Před pár týdny jsem u urologa byla a vůbec mě nechtěl ani vyšetřit a řekl že tyto problémy má řešit gynekolog a ne on. Je fakt ze často a dlouhá léta trpím na záněty močového měchýře a v létě na infekce...
Nemáte prosím někdo zkušenost s temito problémy pri styku? Myslíte, že tyto potíže mohou naznačovat že je přítel na mě prostě moc velký? Jak to mám prostě poznat?
Nebo mám raději jeśtě zkouset doktory?

Moc předem děkuju🙌

irmamala
1. led 2024

Promin, ale kdyz ti nedokazou poradit doktori, tezko ti tady nekdo od klavesnice stanovi diagnozu. Pokud jsi trochu ezotericky zamerena a mas par tisic nazbyt, zkus vaginalni mapovani.

gdpr
1. led 2024

Skus psychológa ak si myslíš, že to môže byť psychické alebo skôr sexuológa on je na tieto záležitosti odborník pokiaľ po gynekologickej stránke si ok, čo podľa všetkého áno ak ti robil aj testy a poriadne ta vyšetril.

honatko092
1. led 2024

Taky jsem měla podobné pocity při styku, většinou mě to bolelo (i když byla dlouhá předehra) a některé polohy vůbec nešly. Spravilo se to přirozeným porodem a teď si sex užívám. Taky jsem trpěla často na infekce a záněty močového měchýře, ale nikdy nic nenašli. Podle mě to bylo něco fyziologického a tím porodem se to upravilo, to je moje laická teorie 😂

reeeza
1. led 2024

Ahoj
A v minulosti sis sex užívala, nebo to tak máš pořád?

Jinak mě trápily přes 2 roky problémy s moč. měchýřem fakt brutál pořád dokola. Mrtě vyšetření, nic se nenašlo na gyndě ani uroligii. Byla jsem z toho fakt strašně bezradná a na prášky.
Až mi jeden starý gynekolog řekl že už ho napadá pouze psychický původ = vaginismus. Nevědomé stahování vaginálních svalů, což může zapříčinit i bolesti v moč. cestách atp.

Podle psychosomatiky souvisí močové cesty se vztahy. A je teda pravda že mi ty brutál problémy úplně vymizely až po rozchodu s tím mým ex. A taky je pravda že to vlastně byl nekvalitní vztah. Milovali jsme se, ale v lecčem to bylo i toxické. Láska někdy nestačí. Takže jsem koukala jako sova že to bylo celou dobu psychosomatické..

Jinak teď mám partnera už 5 let a ten je tam dole tak xxl 😁 a za celých 5 let mě to nebolelo ani jednou.

lencaa11
2. led 2024

Vzala bych to přes urologynekologa ,endo centrum jelikož endometrioza se jen tak lehce nepozná a chuť na sex je právě od HA hodně žen to tak má 😔

miryp
2. led 2024

Ztráta libida může souviset s HA. Nevím, co jsi k vysazení HA kde četla, ale žádné horory se nekonaly, naopak jsem se v mnoha ohledech začala konečně cítit dobře a teprve tehdy jsem si uvědomila, co za "jedy" jsem x let užívala a co vše to v mém těle ovlivňovalo... Po porodech jsem se k HA nevrátila, řešíme ochranu jinými metodami...

S přihlédnutím k tomu dalšímu textu si však myslím, že by ses na to měla podívat z hlediska té psychosomatiky, kdy jak už bylo uvedeno výše, ten ženský "spodek" souvisí se vztahy. Podstata problémů nemusí být nutně v tvém partnerovi, může to přerůstat až do doby dětství či prenatálního období... Dobré jsou na toto rodinné konstelace, popř. kraniosakrální terapie. Pokud nejsi ani trochu nakloněna těmto alternativním přístupům, pak klasický psychoterapeut. Sama jsem si tímto prošla a potíže byly zakořeněny až v prenatálním období, kdy jsem byla zplozena v mileneckém vztahu a biologický otec mě nepřijal a nikdy se neujal své otcovské role. Do vztahů se mi to propisovalo zejména tím, že jsem potřebovala být neustále přesvědčována o lásce partnera ke mně a když jsem měla pocit, že mi té lásky nedává dostatek a že se vztah dostal do bodu, kdy jsem dobrá akorát na to, abych mu podržela, tak jsem se dostala do "křeče", což pak mělo vliv i na mé libido a prožitky při pohlavním styku... Práce na sobě samé, na svých emocích a přístupu k intimitě to hodně zlepšila. A na ty záněty močového měchýře pak mělo vliv i odhalení potravinové alergie a nasazení eliminační diety (u mě mléko).

reeeza
2. led 2024

@miryp ano souhlas, souvisí to se vztahy. Čili to může být nějaká toxicita ve stávajícím vztahu s partnerem, ale nemusí. Může to být třeba i vztah k sobě samé ( nedostatek sebedůvěry, podvolování se, neumět si určit hranice, chybějící sebeláska a sebepříjmutí, stagnace v životě a neschopnost s tím něco udělat, bázlivost, povrchní vztahy atp atp). Nebo toxické pracovní prostředí či rodinné problémy sváry, křivdy, blokace atp..

lauriak
2. led 2024

Za mna vysadenie antikoncepcie nebol ziadny horor. Prave naopak - po vysadeni mi bolo ovela lepšie. Takže toho by som sa nebála vôbec. A problémy s močovým mechúrom môžu súviseť aj s premnoženou kvasinkou v tele. Skúšala si nejako riesit stravou? Mne pomohlo uplne vysadiť sladké a obmedzit bielu muku.

levandule_k
2. led 2024

Dvakrát jsem vysazovala HA, brala jsem ji mimo jiné i kvůli polycystickým vaječníkům, poprvé mi ms nepřišla, tak jsem ji začala brát časem znovu, po druhé mi naskočil cyklus úplně normálně, ukázkově. Jediný problém bylo akné, asi půl roku jsem si připadala jak v návratu do puberty, subjektivně, objektivně to asi tak šílené nebylo. Jinak jsem se cítila dobře, ale já se cítila i HA dobře.

Ztráta sexuálního libida, na to bych zkusila kotvičník a nastudovala si něco o ledvinách z pohledu tradiční čínské medicíny. Ledviny jsou centrem energie. Pohled TČM je enrgetický, testy na ledviny můžeš mít u dr. v pořádku, ale z pohledu TČM můžou být oslabené. Ztráta může být i psychická, protože očekáváš od sexu bolest a problémy (infekci.), koho by pak bavil takový sex, že...Bráníš se tomu tím, že se stáhneš.

Pokud je u dr. vše, ok a ty jsi zoufalá, zkusila bych něco alternativního (ezoterického) prozkoumala vztah ke svému ženství, tělu, sebelásce. Kromě výše jmenovaných terapií můžeš zkusit regresní terapii, kineziologii. Každému zabere něco jiného.

Mám rozečtenou knížku Divoce ženská o Tami Linn Kent. Píše tam o vztahu k naší pánvi, nejen vagíně. Hodně žen je podle ní od své pánve odpojené, nemají k ní vztah a tím se připravují o svojí sílu. Intuitivně si nemyslím, že by byl problém tvůj přítel a vztah s ním, nicméně i tuhle oblast prozkoumej, ale spíš to, že nemáš vztah se svou pánví a vagínou, řekla bych, že se na ni trochu zlobíš, protože nefunguje tak jak má a dělá problémy. V knížce jsou popsány techniky, jak se nacítit na svou pánev a jsou tam i příběhy klientek.

Ještě jsem dostala tip na jednu knížku, Kundička, návrat k sobě od Regena Thomashauer, ale tu mám zatím na seznamu, co se chystám si přečíst.

Zkusila bych gynekologickou fyzioterapii, můžeš být dole velmi stažená, tak aby tě naučil pracovat se svými svaly a eventuálně ti tam něco uvolnil. Pravděpodobně máš napjaté (přetěžované určité svaly), proto tě to bolí a tlačí při sexu, vyšetření. Jiné svaly budou velmi oslabené, protože je nepoužíváš.

levandule_k
2. led 2024

@irmamala To je právě na mašli, když to řešíš s doktorem a testy jsou ok, ale ty se cítíš blbě...

amenophus
11. led 2024

A jaký máš jinak životní styl? Já totiž celkem vím o čem mluvíš a celkem tuším, že vedle hormonů je nejhorším nepřítelem stres a únava. Naposledy jsem měla chuť na sex a užila si ho před 3 lety po 10 dnech dovolené na krásném opuštěném místě a mírně nacamraná dobrým vínem 😅. Ale když musím řešit dvě malé děti, práci, rekonstrukci domu, vyklízení pozůstalosti a mrtě byrokracie, spím 6 hodin denně z toho v kuse nikdy víc než 2, stravuju se...ani nebudu říkat jak..., někdo z nás je permanentně nemocný a sport už je pro mne jen matná vzpomínka na mládí... a navíc nechci už další děti a mám podvědomý strach z otěhotnění, tak prostě na ten sex nemám ani pomyšlení a když už do toho prásknem tak jsem stejně stažená až to bolí.
Takže jen se ještě zeptej, jestli chceš mít děti. Protože pokud je nechceš a vysadíš HA, tak ti to stejně nemusí pomoct protože z toho strachu budeš mít při sexu blok.

majca16
12. led 2024

Vysazení HA bylo to nejlepší co jsem pro sebe mohla udělat 😁 opravdu se žádné horory nekonaly. A aspon vim, že to co se deje s mým telem je přiroda i když bych si při PMS nejradsi vyřízla dělohu 😂
S tím druhým moc neporadím, ale zkusila bych se zamyslet zda je třeba sex dle tebe. Ja mám nekdy při něm také divné pocity, pokud to děláme a mě se nechce na 100 % (unava, prace, nemocne dite atd., u vas treba neco jineho), proste jsem v křeči a soustredim se jen aby to skončilo.

prostejina
12. led 2024

Za mě kombinace HA a možné endometriózy. Bolest při styku se totiž tak často projevuje. Ale to ti potvrdí jen laparoskopie 🫤

tereza0111
12. led 2024

No, ztrata chuti na sex ve chvili co te sex boli a citis se pri nem velmi neprijemne mi prijde docela logicka. Verim, ze kdyz odstranis problem 2 (tezko rict jak), vyresi se problem 1