Norethisteron. Máte zkušenost?

safulik
9. lis 2023

Ahoj holky,

nyní již 7 den mám silnou menstruaci a neslábne. Volala jsem své doktorce, která mi předepsala lék Norethisteron. Bude to pouze na 3 dny. V pondělí jdu k ní do ordinace, na ultrazvuk. Mám počítat s tím, že když ho vysadím, že se mi znovu rozjede krvácení (jakoby nový cyklus)? A rozhodí mi to nějak ovulaci?

Nikdy jsem tento prášek neměla.

1pomnenka
9. lis 2023

O tom rozhodne lékařka podle vyšetření, utz a tak, buď ti napíše další balení nebo jiný lék. Nebo řekne, že stačí a budeš čekat na novou ms. Já měla po Norethisteronu vždy silnější a bolestivou.

safulik
autor
9. lis 2023

@1pomnenka no snažíme se o miminko. Zatím tedy proběhl pouze 1 snažící se měsíc. Teď mi do toho hážou měsíčky trochu vidle. Takže na zastavení toho krvácení mi dala tento prášek, a pak mi říkala že by mi asi předepsala Duphaston na druhou polovinu cyklu aby se mi prodloužila fáze mezi ovulací a menstruací. Ale to mi prý řekne až podle výsledku na ultrazvuku. Jen mi šlo spíše o to, zda to i po tak krátkém času užívání dostanu za pár dni znovu, a jestli se mi rozjede ovulace nebo to utlumí třeba do dalšího cyklu.

2veverka
9. lis 2023

@safulik nechci te strasit, ale mne se po nem rozhelo brutalni krvaceni, musela jsem ho rychle vysadit

safulik
autor
9. lis 2023

@2veverka aaaachjo. Tak uvidíme co to se mnou udělá. Snad to do pondělí nějak vydrží a po návštěvě doktorky budu moudřejší

aselluska
9. lis 2023

Na každého působí jinak. Mě to rozhodilo cyklus a měla jsem horší PMS. Bylo mi po něm psychicky špatně

lencaa11
10. lis 2023

@safulik tento prášek je úplná srajda hnus dokáže pěkně nasekat v cyklu bordel

safulik
autor
10. lis 2023

Tak to jste mě holky nepovzbudily 😔 vím že je to sra*ka prvního stupně. Bohužel 7 dní krvácet neuvěřitelně silně bylo už strašné. A aby doktorka něco na ultrazvuku vůbec viděla muselo se to zastavit. Budu ho brát jen do neděle, a pak hned poletí do koše.

ada22
10. lis 2023

A zkoušela jsi Ascorutin? Ale jestli už bereš ten druhý prášek, tak bych to nezkoušela.

safulik
autor
10. lis 2023

@ada22 nene ten jsem nezkoušela. Ani mi ho doktorka nepředepsala. Už jsem ho právě včera nasadila.

babka
10. lis 2023

@safulik Asi prd rokem jsem to brala ze stejneho duvodu jako ty. 10 dni silne krvaceni, tak kvuli zastaveni, aby slo vubec poradne vysetrit. Krvaceni mi to stoplo hned do druhy den. Jinak je to vazne sracka, mne tech par dni totalne rozhodilo psychiku. Trvalo mi aspon mesic se z toho zase vyhrabat. Ale na kazdeho to pusobi jinak. Je to proste zahul pro telo.

babka
10. lis 2023

@safulik a ascorutin u me nemel sebemensi ucinek

safulik
autor
10. lis 2023

@babka a prosím tě, když jsi to brala skrze vyšetření jako já. Po vysazení ti naskočila další menstruace?

babka
10. lis 2023

@safulik ano, vsechno v pohode 🙂

babka
10. lis 2023

@safulik tedy ja ho brala myslim vic dni, doktor tenkrat nechtel, abych zacala krvacet hned po par dnech znova. Takze jakoby aby pak naskocil dalsi cyklus. Menstruace myslim prisla tak ctvrty den od vysazeni.

safulik
autor
10. lis 2023

@babka no dám si ho tedy jak říkala, do té neděle nebo pondělního rána, a budu se s ní o tom v pondělí muset pobavit. Představa že po tak dlouhé menstruaci začnu za pár dní znovu krvácet tak se mi dělá už zle 😃 a nepamatuješ si čím to bylo u tebe zapříčiněno, že jsi měla tak dlouhou menstruaci?

babka
10. lis 2023

@safulik Doktor rikal, ze proste hrozne narostla sliznice a nechtela se odloucit. Rikal, ze ten lek jakoby restartuje ty hormony, dalsi menstruace bude silnejsi a vsechno odejde. A je pravda, ze dalsi menstrauace byla silnejsi, ale normalni delka. A pak cyklus naskocil zase v poradku, bez problemu

safulik
autor
10. lis 2023

@babka děkuju, snad to bude mít stejný výsledek 🙏 jak jsem psala chceme se snažit o miminko, a tímto jsem z toho pokaždé akorát naštvaná 🙂 děkuju moc za odpovědi

babka
10. lis 2023

@safulik chapu a moc preji, aby vsechno bylo v poradku!