Ahoj holky,
nyní již 7 den mám silnou menstruaci a neslábne. Volala jsem své doktorce, která mi předepsala lék Norethisteron. Bude to pouze na 3 dny. V pondělí jdu k ní do ordinace, na ultrazvuk. Mám počítat s tím, že když ho vysadím, že se mi znovu rozjede krvácení (jakoby nový cyklus)? A rozhodí mi to nějak ovulaci?
Nikdy jsem tento prášek neměla.
@1pomnenka no snažíme se o miminko. Zatím tedy proběhl pouze 1 snažící se měsíc. Teď mi do toho hážou měsíčky trochu vidle. Takže na zastavení toho krvácení mi dala tento prášek, a pak mi říkala že by mi asi předepsala Duphaston na druhou polovinu cyklu aby se mi prodloužila fáze mezi ovulací a menstruací. Ale to mi prý řekne až podle výsledku na ultrazvuku. Jen mi šlo spíše o to, zda to i po tak krátkém času užívání dostanu za pár dni znovu, a jestli se mi rozjede ovulace nebo to utlumí třeba do dalšího cyklu.
Na každého působí jinak. Mě to rozhodilo cyklus a měla jsem horší PMS. Bylo mi po něm psychicky špatně
Tak to jste mě holky nepovzbudily 😔 vím že je to sra*ka prvního stupně. Bohužel 7 dní krvácet neuvěřitelně silně bylo už strašné. A aby doktorka něco na ultrazvuku vůbec viděla muselo se to zastavit. Budu ho brát jen do neděle, a pak hned poletí do koše.
A zkoušela jsi Ascorutin? Ale jestli už bereš ten druhý prášek, tak bych to nezkoušela.
@safulik Asi prd rokem jsem to brala ze stejneho duvodu jako ty. 10 dni silne krvaceni, tak kvuli zastaveni, aby slo vubec poradne vysetrit. Krvaceni mi to stoplo hned do druhy den. Jinak je to vazne sracka, mne tech par dni totalne rozhodilo psychiku. Trvalo mi aspon mesic se z toho zase vyhrabat. Ale na kazdeho to pusobi jinak. Je to proste zahul pro telo.
@babka no dám si ho tedy jak říkala, do té neděle nebo pondělního rána, a budu se s ní o tom v pondělí muset pobavit. Představa že po tak dlouhé menstruaci začnu za pár dní znovu krvácet tak se mi dělá už zle 😃 a nepamatuješ si čím to bylo u tebe zapříčiněno, že jsi měla tak dlouhou menstruaci?
@safulik Doktor rikal, ze proste hrozne narostla sliznice a nechtela se odloucit. Rikal, ze ten lek jakoby restartuje ty hormony, dalsi menstruace bude silnejsi a vsechno odejde. A je pravda, ze dalsi menstrauace byla silnejsi, ale normalni delka. A pak cyklus naskocil zase v poradku, bez problemu
O tom rozhodne lékařka podle vyšetření, utz a tak, buď ti napíše další balení nebo jiný lék. Nebo řekne, že stačí a budeš čekat na novou ms. Já měla po Norethisteronu vždy silnější a bolestivou.