Na posledni kontrole SZ, mi bylo zjistena velice nizka hodnota TSH - 0,005 mlU/l , tim padem i pozastaveni planovani tehotenstvi. Chtela bych se zeptat, jestli ma s tim nekdo zkusenost a za jak dlouho byla hodnota volneho hormonu opet v norme. Mohl by mi treba někdo z vas doporucit endokrinologa ktery se zameruje na zeny, ktere planuji tehotenstvi? Nejlépe v Praze, dekuji.
Ahoj, já mám moc fajn endokrinoložku MUDr. Kubrovou na Praze 4, Libuš. Je moc příjemná, empatická, vždycky mi všechno vysvětlí... Pokaždé dělá pečlivou anamnézu a ptá se na všechno, propojuje si různý informace, což je mi sympatický (často doktoři vidí jen ten svůj kousek těla, na který se specializují a nedávají si věci do souvislostí). Je to soukr. ordinace, ale neplatíš tam nic navíc, jen za ultrazvuk tuším 200, což při kontrolách po půl roce je v pohodě. http://www.medisark.cz
Připrav se na dlouhý objednací doby, ale ty jsou všude po Praze.
@lalida Ahoj, zkus Endokrinologický ústav na Národní. Záleží, co je původem toho nízkého TSH - buď se jedná o klasickou hyperfunkci a nasadí se léky - pak se s těhotenstvím moc čekat nemusí. Nebo to může být příznak zánětů na štítné žláze a tam to skáče trochu déle. Pokud Ti už dělali ultrazvuk, tak by měli vědět, co a jak. Každopádně s léky se TSH upraví během chvilky (nejsou to ani týdny, natož měsíce).