Neustálé nucení na močení. Co by mohlo pomoci?

lucianka14
21. lis 2024

Zdravím všechny, mám problém s neustálým pocitem že potřebuji na malou ale jako fakt hodně. Asi před 3-4 týdny jsem měla zánět močáku, dostala jsem antibiotika a za pár dnů bylo všechno v pohodě. Jenže po necelých třech týdnech jsem se šla večer vyčůrat a měla jsem pocit že musím znovu, ale už nebylo co. Celou noc a vlastně od té doby už pořád mě to trápí. V neděli jsem byla na pohotovosti, uroložka mě neprohledla kvůli menstruaci ( což chápu), konzultovala můj problém i s gynekologem a naznali že to už není močák, ale je to gynekologický problém a předepsali mi krém Macmiror. Nicméně nezabral. Spíš se to stupňuje. Zítra jdu znovu na gyndu, ale obávám se že to gynekologický problém není. Nemáte někdo tip, co by to mohlo být a co by mi mohlo pomoct? Dneska je to nějakých 8 dnů co mě to trápí, je to už i dost bolestivé. Díky za případné rady.

hanka_12345
21. lis 2024

ahoj já bych šla s močí k obvodnímu a on to otestuje jestli tam nemáš zase infekci. Nekdo na to bohužel trpí a mívá to x krát do roka.
Ale nějak nevím jestli ta bolest která je takova specifická u zánětu močáku jde zaměnit s jiným problémem.

lucianka14
autor
21. lis 2024

@hanka_12345 moč jsem odevzdávala u obvodního i u gynekologa. Takový ten papírkový test vyšel negativní, takže právě zánět močáku by to být neměl, ale zítra nesu další vzorek k otestování, to asi bude trvat přes víkend než se dozvím nějaký výsledek. Právě že mě to nepálí ani nijak neřeže při čůrání, mám pocit že mě prostě bolí spodek a neustále cítím tlak jako když už hodně potřebuji na malou. Každopádně děkuji za radu 🙂.

vlasta1981
21. lis 2024

@lucianka14 jeden čas jsem strašně na tohle trpěla . Úplně neskutečné. Dostala jsem na urologii typ na utipro plus ..udělala dvě kůry za sebou a mám 3 roky pokoj . Jen taková malá rada . Je to přírodní přípravek a k nezaplacení

martt
22. lis 2024

@lucianka14 Navštívila bych urologii. Mne tenkrát našli v moči bakterií mykoplasmy. A projevovalo se to stejne jako zánět močáku. Před tím jsem byla u obvoďaka i na gynde a ty to z rozborů nepoznali.

lucianka14
autor
22. lis 2024

@vlasta1981 děkuji, vyzkouším

lucianka14
autor
22. lis 2024

@vlasta1981 děkuji. Určitě mě to nemine, dneska si jdu pro žádanku a pak se hned někam objednám.

miryp
22. lis 2024

Já to takto měla po zánětu močových cest asi měsíc. Byla jsem z toho šílená, opakovaně se dělala kultivace moči, vždy s výsledkem, že tam infekt není a chce to jen víc pít, aby se to vše propláchlo a bude klid. Nakonec jsem si na doporučení koupila https://www.benu.cz/blokurima-uro-2g-d-manozy-3... a užívala podle rozpisu pro akutní obtíže a po dobrání krabičky jsem koupila ještě jednu a užívala sáček denně a ono to přešlo.

pavca1982
22. lis 2024

@lucianka14 Odkud jsi?V Praze můžu pomoct.

pavca1982
22. lis 2024

Jo už čtu z Brna tak to bohužel.🤔

vanessia7
22. lis 2024

Dřív než na gynekologii bych to typovala, že je třeba jít na urologii. Zkus se zeptat, jestli by tě tam nemohli poslat.

vlasta1981
22. lis 2024

@lucianka14 to utipro plus můžeš i bez doporučení. Udělá povlak na močovém měchýři aby se mohl bránit proti infekci . Já ho měla už tak ztluštěli po těch infekcích že mi Dr hrozila nemocnici..ale pomohlo to a mám opravdu klid . Blokurima je úplně k ničemu jen vyhozené peníze