Neustálé močení. Jak řešit a kam jít?

10. zář 2023

Ahoj je mi 33 skoro mam 7 let po cisarskem porodu a v noci chodim neustale na wc i kdyz pred spanim malo piji jdu i 3x za 9 hodin uz me to stve a nevim co delat nic me nepali nesvedi jen sem tam bolesti v podbrisku.Mam potvrzeny prolaps delohy dr to nejak neresi cipek me leze ven tak si rikam ze by to mohlo byt od toho ale nevim.mam casto zanet mocovych cest tak 7x az 8 do roka vzdy si pomuzu sama.pres den vypiji i 2 litry.k dr nevim zda jit a hlavne kam?nechci delat bebicko a kazdym prdem jit k dr.nema to nekdo take?diky snad jste pochopily co chci rict.

hezz17
10. zář 2023

Mit ve 33 takovy prolaps, ze zeje cipek ven neni rozhodne dobre. Da se resit ze zacatku konzervativne- fyzioterapii, to zeny tveho veku casto jeste ucvici, aby se vyhly operaci. Ale je pitreba cvicit pravidelne a doouhodobe.
S prolapsem jde ruku v ruce zanet mocaku.
Na nocni nuceni lze uzivat leky (vesicare, asolfena, betmiga). Predchazi tomu vysetreni u gynekologa/urogynekologa. Ten by vas mel poslat i na vysetreni urodynamiky. Rozhodne je tohlw stav k reseni, protozw chodit 3x z noc curat a mit 8x rocne IMC neni komfortni.

autor
10. zář 2023

@hezz17 me uz prave dr nabizel ze by bylo mozne udelat operaci ale byl covid tak z toho seslo od te doby mi nic nerikal.jen rikal ze leze cim vic a vic.uz jsem i cvicila kegelovy cviky pouzivala mic a venusiny kulicky a nic.uz to mam skoro 3 roky.a pripada mi to ze je to horsi mam ty bolesti podbrisku a citim tezkost dole ale nevim.zadneho urogynekologa neznam pobliz je to tezke.zkusim se zminit jeste dr v listopadu az pujdu na kontrolu

hezz17
10. zář 2023

Kegelovy cviky ani kulicky na velky prolaps nestaci. To chce fyzio. Nevim odkud jsi, ale urogynekolog je snad v kazde nemocnici.

hezz17
10. zář 2023

Plus jeste samozrejme zeje-li cipek ven, nasobne se zvysuje moznost vzniku ca cipku.

fire85
10. zář 2023

Doktor ro neřeší? To nechápu,mela jsem taky prolaps, porad bolesti zad , podbřišku, už jsem nechtěla deti tak mi odebrali delohu a je to fajn, nemam žádný problémy. Změn doktora, cipek ven je špatně, pořád to jakoby " roste" a může to vést až k něčemu horšímu.

alice180
10. zář 2023

Do listopadu bych nečekala..jak tu již bylo řečeno našla bych si na netu nejblížsi urogynekologii. Je i třeba v okresních nemocnicích. A taky bych asi změnila svého gynekologa.