Neštovice v těhotenství

dxdxdx
25. zář 2017

Ahoj, prosím, máte některá zkušenost s planými neštovicemi v těhotenství? Jde o to, že jsme se přítelem rozhodli, že bychom se rádi začali pokoušet o miminko, ale já jsem jako malá neměla plané neštovice. Co jsem četla, tak v těhotenství není zrovna dobré neštovice chytit a současně kdybych se nechala očkovat, museli bychom se snahou čekat dalšího půl roku (očkování + nějakou dobu po tom se nesmí otěhotnět). A tak se ptám - otěhotněla jste některá, aniž jste v dětství neštovice prodělala? Nebo chytila jste je některá snad v těhotenství? Děkuju moc všem 🙂

baris
25. zář 2017

@dxdxdx neštovice jsem jako malá neměla, během těhotenství jsem je taky nechytla. Nechala jsem se naočkovat proti nim, až jak holky byly větší a měly jít do školky.

ktwedding
25. zář 2017

@dxdxdx Nestovice jsem nemela. V tehotenstvi jsem byla v kontaktu se slecnou (jsem ucitelka), ktera je mela, takze jsem se dost bala, abych je taky nemela. Byla jsem uz ve 3. trimestru. Nastesti nic... Pred pristim tehu se necham naockovat.

pucmelinka
25. zář 2017

Já jsem je taky oficiálně neměla, zašla jsem si do očkovacího centra nechat nabrat krev na protilátky a dle výsledku jsem je mít musela, protože protilátky mám...
Tak si nech nabrat krev a uvidíš, třeba si je měla taky skryté... Cena náběrů byla okolo 400 Kč.

pekluska88
25. zář 2017

Mám stejnou zkušenost jako pucmelinka, taky jsem nestovice jako dítě viditelně neprodělala, ale nechala jsem si před těhotenstvím nabrat krev a zjistila, ze mám vytvořené protilátky... Já jsem to teda řešila přímo s praktickou lékařkou a za vyšetření nic neplatila.

pucmelinka
25. zář 2017

@pekluska88 Já tenkrát měla praktickou, se kterou jsem si neseděla a v podstatě mi řekla, že to na pojišťovnu nelze... Nynější je super, s tou nemám sebemenší problém a v podstatě mi nabere cokoliv...