Ahoj, mám dvě děti, porody bez problému, ona dva kojeny dlouhodobě. Ale po druhem porodu, asi když synovi byl 1,5 se vrátila menstruace. Před menstruaci jsem jeden den měla hroznou bolest v podbrisku, ale jakoze opravdu hroznou, nikdy jsem to nezažila ani u menstruace. Říkala jsem to gynekologovi a říkal, ze až přestanu kojit, tak se to zlepší, ze kojim, do toho menstruace a tělo je mimo. Od ledna nekojim a dnes v noci mě vzbudila neskutecna bolest v podbrisku ( zase ovulace) a opravdu jsem to musela prodychavat. V pondělí jdu ke gynekologovi a řeknu mu to, ale je starej, nevím , jestli vůbec bude chtít to nějak řešit. Neměla jste to taky některá? Jak jste to řešily? Děkuji
@lemamama teď jak píšete o gynex, tak si hodně žen chvalily macu, zkusím si ji objednat a zkusím - https://www.goodie.cz/p/maca-superpower-extract...
Vždy jsem mívala bolestivou ms a o ovu jsem ani nevěděla. Po zt to mám přesně obráceně a upřímně to je na palici. Kolikrát mě bolí vaječník týden před ovu i několik dní po ovu. Když praská folikul a než praskne tak je to fakt brutál. Mívám většinou hodně folikulů, může to souviset s tím...Upřímně nevím co s tím dělat. Možna HA by pomohla, vypla by vaječníky. Ale HA jsem nikdy nebrala a navíc se snažíme o mimi takže to teď nepřipadá v úvahu. Možná pro tebe by byla volbou?
@lussy90 Ahoj, naprosto stejně jsem to mívala i já v době, kdy jsem ještě děti neměla. Dvakrát jsem skrz to byla u doktora, jestli to není slepák, ten mně pro jistotu také poslal na celkový ultrazvuk břicha, kde nic nenašli. Kolikrát mě ta bolest i vzbudila v noci a musela jsem ji třeba dvě hodiny prodýchávat. Naštěstí už se mi to pár let nestalo, ani po dvou porodech, tak snad už se to nevrátí... A co mi na to opravdu pomohlo, tak každý den jíst pupalku dvouletou. Doporučila mi to moje gynekoložka a vážně to zabralo, tak zkus to... 😉
Ahoj, ano, ja to znám. Přesně poznám kdy praskne folikul, je to obrovská bolest, většinou při ovulaci i špiním. Je to pry tzv. Bouřlivá ovulace. Trpím celkové tak 4-5 dní. Někdy se neobejde bez léků na bolest. Někdy je i sex nemožný.
Byla mi doporučená pouze antikoncepce a to.odmitam. V září přecházím k jiné gynekoložce tak.uvidim. Zkoušela jsem gynex kapky ale.bez efektu.