Neskutečně bolestivá ovulace. Jak lze řešit?

lussy90
13. črc 2024

Ahoj, mám dvě děti, porody bez problému, ona dva kojeny dlouhodobě. Ale po druhem porodu, asi když synovi byl 1,5 se vrátila menstruace. Před menstruaci jsem jeden den měla hroznou bolest v podbrisku, ale jakoze opravdu hroznou, nikdy jsem to nezažila ani u menstruace. Říkala jsem to gynekologovi a říkal, ze až přestanu kojit, tak se to zlepší, ze kojim, do toho menstruace a tělo je mimo. Od ledna nekojim a dnes v noci mě vzbudila neskutecna bolest v podbrisku ( zase ovulace) a opravdu jsem to musela prodychavat. V pondělí jdu ke gynekologovi a řeknu mu to, ale je starej, nevím , jestli vůbec bude chtít to nějak řešit. Neměla jste to taky některá? Jak jste to řešily? Děkuji

lemamama
13. črc 2024

Ahoj, ano, ja to znám. Přesně poznám kdy praskne folikul, je to obrovská bolest, většinou při ovulaci i špiním. Je to pry tzv. Bouřlivá ovulace. Trpím celkové tak 4-5 dní. Někdy se neobejde bez léků na bolest. Někdy je i sex nemožný.
Byla mi doporučená pouze antikoncepce a to.odmitam. V září přecházím k jiné gynekoložce tak.uvidim. Zkoušela jsem gynex kapky ale.bez efektu.

lussy90
autor
13. črc 2024

@lemamama teď jak píšete o gynex, tak si hodně žen chvalily macu, zkusím si ji objednat a zkusím - https://www.goodie.cz/p/maca-superpower-extract...

reeeza
13. črc 2024

Vždy jsem mívala bolestivou ms a o ovu jsem ani nevěděla. Po zt to mám přesně obráceně a upřímně to je na palici. Kolikrát mě bolí vaječník týden před ovu i několik dní po ovu. Když praská folikul a než praskne tak je to fakt brutál. Mívám většinou hodně folikulů, může to souviset s tím...Upřímně nevím co s tím dělat. Možna HA by pomohla, vypla by vaječníky. Ale HA jsem nikdy nebrala a navíc se snažíme o mimi takže to teď nepřipadá v úvahu. Možná pro tebe by byla volbou?

marge_s
13. črc 2024

@lussy90 uplne stejny, taky po porodu. I jsem byla na pohotovosti s podezrenim na slepak. Prd

laloogrey
13. črc 2024

@lussy90 Ahoj, naprosto stejně jsem to mívala i já v době, kdy jsem ještě děti neměla. Dvakrát jsem skrz to byla u doktora, jestli to není slepák, ten mně pro jistotu také poslal na celkový ultrazvuk břicha, kde nic nenašli. Kolikrát mě ta bolest i vzbudila v noci a musela jsem ji třeba dvě hodiny prodýchávat. Naštěstí už se mi to pár let nestalo, ani po dvou porodech, tak snad už se to nevrátí... A co mi na to opravdu pomohlo, tak každý den jíst pupalku dvouletou. Doporučila mi to moje gynekoložka a vážně to zabralo, tak zkus to... 😉

radkare
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
evatala
Odpověď byla odstraněná
Zobraz