Ahoj holky.
Asi pred 2,5 lety jsem byla na laparo operaci se slepakem. Jednalo se o chronicky zanet slepaku, z ktereho vznikly dalsi zanety (uzlin apod.). Dlouho po operaci jsem mela bolesti bricha. Bylo mi receno, ze pokud bolesti trvaji pul roku az rok, je to zcela normalni, pokud by ale bolesti trvaly dele, mohlo by se jednat o pooperacni srusty. Bolest bricha casem polevila, i kdyz ne uplne a dodnes obcas bolesti mivam. Ale da se rict, ze jsem si zvykla a bolest neni nesnesitelna, tak jsem to neresila. Jenze ted se s pritelem snazime o miminko a snahy jsou marne. Zazadala jsem tedy o laparo operaci, aby pripadne srusty odstranili. Ted v patek jsem byla na predoperacni konzultaci na Homolce, kde mi pan doktor rekl, ze pokud budou srusty, tak je odstrani, ale ze rovnou udelaji i pruchodnost vejcovodu a pokud by vejcovody byly nemocne, s mym souhlasem by je odstranili, coz by pro me znamenalo uz jen moznost poceti umelym oplodnenim. Na rozmyslenou mam asi mesic. Kdyz dam povoleni pripadne vejcovody odstranit, bude to nevratne, ale zase pokud jsou opravdu nemocne, je nejaka sance je lecit? Mohou v tomto pripade pomoci lazne? Mate s tim prosim nejaka zkusenosti? Predem diky za jakekoliv nazory.
Jana
Ahojky. Taky si rikam, ze souhlas asi nedam. Cetla jsem tu nejake diskuze, kdy holkam pomohly lazne, ale nevim, zda i v tomto pripade, ze bych mela zanet vejcovodu. Ale chci udelat maximum, abych otehotnela prirodni cestou...
Ted jsem si psala s jednim kamaradem. Jeho neter mela naprosto stejny problem. Operace slepaku, dalsi operace kvuli srustum, kde ji rekli, ze ma nemocne vejcovody a ty by se mely odstranit, aby mohla na umele oplodneneni. Nedala se, vejcovody si vzit nenechala i kdyz ji rekli, ze nebude moct mit deti. Byla v nekolika laznich a ted uz ma prirozenou cestou dva prcky... takze mam rozhodnuto, nic si odstranovat nenecham. Jen me prakvapuje, kolika zenam bylo (z ruznych duvodu) sdeleno, ze prirozene otehotnet nemohou a kolika se to nakonec opravdu podarilo. A ze jen ja jich znam mnoho...
@jaaj87 ahojky, mam podobny problem. Na 99% me ceka laparo na podzim. Snazime se o mimi asi rok, zatim bezupesne. V puberte jsem prodelala slepak, pri ktetem nasli zanet vejcovodu a srusty, ktere odstranily. Jak se rozhodnout neporadim, ja jim k tomu ale souhlas nedam