Nepravidelný MS cyklus ve 13 letech, je to v pořádku?

veruli03
3. led 2017

Dobrý den vim že jd to divné když se tu 13 letá holka ja tohle ptá ale potřebuju vědět jestli je to v pořádku nebo ne.
První menstruaci jsem dostala skoro před rokem 8. Ledna, druhou 24. Března potom jsem cykly měla už 27-29 dní pravidelné teda až na dvě výjimky a to v červenci 36 dnů a nyní kdy už to je 40 dní a stále nic, docela se začínám bát že semnou není něco v pořádku dneska jsem měla hrozný sen že nebudu moct mít děti no trochu psycho ale já se už fakt docela bojím. Proč by to skoro půl roku bylo v pohodě a teď znovu tohle a ještě pořád nic, nechce se mi to moc říkat mamce o takových věcech sice vím že s ní mohu mluvit ale není mi to nejpříjemnější :/ ještě k tomu jsem počítala s tím jal sem ji měla docela pravidelnou a to jedu 19.2. na lyžák jinak první jsem si říkala třeba to tělo vî nebo něco a dostanu ji po svátcích ale stále nic měla jsem ji dostat 22.12. tak nějak sem s tím už se smířila a teď se mi rvou vlasy na hlavě z tohohle. Budu moc ráda za každý názor

pejskyne
3. led 2017

Neboj, cyklus se dlouho "usazuje" a i když už ho třeba budeš mít úplně pravidelný (což někdo nemá nikdy), takovýchto vybočení z normálu zažiješ ještě spoustu. Může to být stresem nebo prostě jen tak.

brouzdalka
3. led 2017

Ve 13 jsem poprvé dostala menstruaci, pak ještě jednou a pak půl roku nic 😃 A pak tak všelijak - jednou po 30, pak po 50 dnech a musím říct, že mi to vydrželo doteď, i po 2 těhotenstvích ☺️ Takže klid, je to normálka. Pravidelný cyklus je takový ideál, kterému se spousta žen třeba ani nikdy nepřiblíží ☺️

evulinkab
3. led 2017

@veruli03 Fakt se neboj, tohle je normální, teprve se ti to v tele "nastartovalo" a chvili trvá, než se to rozjede tak jak má.A ani nehledej nic spatneho na tom, že jsi to mela nejakou dobu pravidelné a ted se ti to opožduje...V tomhle veku je to fakt normální.Navic menstruace se muže opoždovat i vlivem stresu, nachlazení, apod....No a jestli to dostaneš zrovna na lyžák-to se bohužel stát muže, ale věř, že tohle se ti stane v živote jeste hodnekrát, že dostaneš menstruaci v dny, kdy se to vuuubec nebude hodit😉

yerry
4. led 2017

@veruli03 neviděla bych v tom tragédii. Já jsem to sice taky dostala poprvé ve 13 ale podrobnosti si teda nepamatuji ale myslím že tenkrát mi to asi taky chodilo jak se tomu zachtělo 😁
Myslím že to fakt není nic neformálně a uroste to nic nenasvědčuje o tom jestli budeš nebo nebudeš mit deti. Zkus se uklidnit. Menstruace se často zpozdí i z psychických důvodu . Neboj bude to dobre 😊
Škoda že si o tom s mamkou nemůžeš promluvit. Pomohlo by ti to. Ale vím jake to je. Já jsem s mamkou na tato témata taky mluvit nemohla 😰

mammoth007
4. led 2017

Tak moje dcera to porve dostala ve dvanacti, ale o pravidelnosti nemuze byt rec, u ni je to raky trochu tim, ze nejakou dobu bojovala s vahou, nemohla pribrat a byla hrizne vyhubla. Rekla bych, ze takhle ze zacatku je to ovlivneno velkou spoustou veci od psychiky po nestabilni hladinu hormonu az po vykyvy vahy. Takze hlavne klid, ono to chce cas.

anaon
4. led 2017

V tomhle věku je to opravdu normální, já párkrát menstruaci dostala i třeba po 15ti dnech, pak zas 40 atd. Tak je potřeba být vždycky připravená, ať nemusíš zažít takové trapasy jako třeba já, když jsem si musela půjčovat hygienické potřeby 😀

veruli03
autor
5. led 2017

Holky moc děkuju jste zlaté no z psygických důvodů by to asi mohlo i být i teď mám na tváři zaschlé slzy a pár v očích, je to teď dost těžké, jsem moc ráda že jsem se nedočkala různých nehezkých věcí ale naopak moc jste mi pomohly, no z zdravotných teď beru docela dost léky to je pravda byla jsem nemocná pořád teď ještě beru léky na kašel takže je to i dosti pravděpodobné

biliovadana
1. led 2021

Já mám menstruaci od 11 a měla jsem ji pravidelnou a jak milé my táhlo na 13 tak už jsem od Ledna až do Července menstruaci neměla a teď je nový rok blíží se mi 14 a já zase nemám menstruaci a holky v mém věku ji mají klidně i 2 do měsíce a já furt nic a bojím se že to budou nějaký následky ze třeba nebudu mít děti apod...