Holky mám PCO, cyklus velmi nepravidelný (22 - 77 dní...), velmi často anovulační (zjištěno STM + ovul. testy). Zkoušela jsem už různé bylinné přípravky včetně Gynexu, avšak nic nezabralo. Nemohu podstoupit hormonální léčbu, protože mám špatnou srážlivost krve, která se v loni projevila trombotou a Dr. říkala, že si už netroufne mi cokoliv hormonálního dát.
Moc bychom s manželem chtěli mimčo, ale mám vůbec nějákou šanci? Začínám být z toho nešťastná... ☹
@bobinka1987 mám úplně stejný problém, na MS čekám 60-70 i více dní, na pravidelnost mi pomáhal Utrogestan, ovšem teď mám už pár let neustále zvýšené jaterní testy a dr. nechce nic hormonálního předepisovat....taky bych se ráda dozvěděla jak tedy na "TO"
já mohu doporučit obyčejný kontryhelový čaj, po vysazení HA nepravidelný cyklus, špinění během cyklu, taky gynex a hormony, kapičky Joalisky.... pak jsem pila kontryhel, bez přestávky , v kuse 2x denně, trvalo to dýl než zabral, ale zabral a po roce snažení se zadařilo 🙂
Mě pomohl Sarapis Mensis, je to přírodní produkt. Mívala jsem hodně dlouhé cykly - i 45 dní a pak se to ustálilo na 33 dní a podařilo se mi otěhotnět, ale byl to běh na dlouhou trať 😒
můžeš zkusit vysoké dávky vit. B6 (pyridoxinu), mám o tom album
nepravidelný ms cyklus neznamená, že nemůžeš otěhotnět, horší je to už s PCO. Zkus kontryhelový čaj.
Doporucuji tinkturu Jerab ptaci. Uziva se cely cyklus a funguje 🙂
Vedle Gynexu existuje ještě přípravek Femigard (mě pomohl moc, Gynex jsem na sobě ani nějak necítila) nebo Femi kapky, ale ty se posílají ze Slovenska, u nás asi v žádném eshopu nejsou.
Z bylinek ještě je prý dobrý drmek obecný. A k tomu PCO - pokud máš PCO spojené s nadváhou, tak často pomáhá zapracovat na váze, ale třeba to není tvůj případ.
Také jsem četla o kontryhelovém čaji 🙂
Moc děkuji za rady! 😀
No kontryhelový čaj jsem zkoušela pit asi 2 měsíce, stejně tak Femigard.
B6 a Sarapis tedy ještě zkusim 😉 Jinak nadváhou fakt nemám, tím to nebude. Jo a manžel má po operaci varykokély. Dr.mi říkala, že my dva jsme se vážně hledali...je to skoro tragikomický... 😠
@bobinka1987 - určitě jde zkusit nějakou alternativní léčbu. Já sama mám zkušenosti s činskou medicínou- akupunkturou a bylinkami. Ty by ti mohly po vyšetření od nějakého terapeuta pomoci určitě. A jistě ani to není jediná možnost.