Nepravidelný cyklus - existuje nehormonální řešení?

bobinka1987
8. pro 2014

Holky mám PCO, cyklus velmi nepravidelný (22 - 77 dní...), velmi často anovulační (zjištěno STM + ovul. testy). Zkoušela jsem už různé bylinné přípravky včetně Gynexu, avšak nic nezabralo. Nemohu podstoupit hormonální léčbu, protože mám špatnou srážlivost krve, která se v loni projevila trombotou a Dr. říkala, že si už netroufne mi cokoliv hormonálního dát.
Moc bychom s manželem chtěli mimčo, ale mám vůbec nějákou šanci? Začínám být z toho nešťastná... ☹

svija
8. pro 2014

@bobinka1987 - určitě jde zkusit nějakou alternativní léčbu. Já sama mám zkušenosti s činskou medicínou- akupunkturou a bylinkami. Ty by ti mohly po vyšetření od nějakého terapeuta pomoci určitě. A jistě ani to není jediná možnost.

vanule
8. pro 2014

@bobinka1987 mám úplně stejný problém, na MS čekám 60-70 i více dní, na pravidelnost mi pomáhal Utrogestan, ovšem teď mám už pár let neustále zvýšené jaterní testy a dr. nechce nic hormonálního předepisovat....taky bych se ráda dozvěděla jak tedy na "TO"

marmazel
8. pro 2014

já mohu doporučit obyčejný kontryhelový čaj, po vysazení HA nepravidelný cyklus, špinění během cyklu, taky gynex a hormony, kapičky Joalisky.... pak jsem pila kontryhel, bez přestávky , v kuse 2x denně, trvalo to dýl než zabral, ale zabral a po roce snažení se zadařilo 🙂

janapavlik
8. pro 2014

Mě pomohl Sarapis Mensis, je to přírodní produkt. Mívala jsem hodně dlouhé cykly - i 45 dní a pak se to ustálilo na 33 dní a podařilo se mi otěhotnět, ale byl to běh na dlouhou trať 😒

katyxq
8. pro 2014

můžeš zkusit vysoké dávky vit. B6 (pyridoxinu), mám o tom album

lucifereeek
8. pro 2014

nepravidelný ms cyklus neznamená, že nemůžeš otěhotnět, horší je to už s PCO. Zkus kontryhelový čaj.

vlajka1
8. pro 2014

Doporucuji tinkturu Jerab ptaci. Uziva se cely cyklus a funguje 🙂

brouzdalka
8. pro 2014

Vedle Gynexu existuje ještě přípravek Femigard (mě pomohl moc, Gynex jsem na sobě ani nějak necítila) nebo Femi kapky, ale ty se posílají ze Slovenska, u nás asi v žádném eshopu nejsou.
Z bylinek ještě je prý dobrý drmek obecný. A k tomu PCO - pokud máš PCO spojené s nadváhou, tak často pomáhá zapracovat na váze, ale třeba to není tvůj případ.

ladyhacek
8. pro 2014

Také jsem četla o kontryhelovém čaji 🙂

bobinka1987
autor
9. pro 2014

Moc děkuji za rady! 😀
No kontryhelový čaj jsem zkoušela pit asi 2 měsíce, stejně tak Femigard.
B6 a Sarapis tedy ještě zkusim 😉 Jinak nadváhou fakt nemám, tím to nebude. Jo a manžel má po operaci varykokély. Dr.mi říkala, že my dva jsme se vážně hledali...je to skoro tragikomický... 😠