Ahoj všichni, chtěla jsem zeptat, jak jste to měly vy holky s otěhotněním, když jste měly nepravidelnou menstruaci. My se s přítelem chceme začít pokoušet o miminko, ale já mám mens. tak 2krát až 3krát do roka. Rozhodně se musím ještě poradit se svým gynedr. Ale ráda bych si přečetla i jiné zkušenosti.
Můžete mi poradit? Děkuji.
Ahoj, taky jsem měla nepravidelnou MS defacto mám ji i ted po porodu 😒 . Já na upravu cyklu brala clostilbegyt a proveru a je fakt ,že Ms byla pravidelná ,ale otěhonění nikde. Brala jsem je cca pul rok, snažení i s prášky bylo nějak kolem 3let, nakonec jsem prášky vysadila, vyprdla se na vše a pak jsem hned během dvou měsicu otěhotněla 🙂 ani nevím jak 😀 😀 A To jsme fakt mladí 🙂 Zkoušela jsem ruzne čaje, přípravky na pravidelnou MS ale nic, mužeš být ale případ , který si koupí třeba kapy gynex a budeš během měsíce těhotná i s nepravidelnou MS 🙂
Ahoj 🙂 jsem na tom uplně stejně. Já jsme po 8 letech vysadila HA a bohužel bez pomoci gynekologa, který mi dával "provokačku" by mi MS ani asi nedorazila. Po půl roce, kdy jsme čekali, zda cyklus naskočí jsem dostala na srovnání cyklu Utrogestan.
My s přítelem se snažíme už 9 měsíců od vysazení HA a zatím bez úspěchu 😔 , ale gynekolog mi právě říkal, že cyklus je to nejdůležitější, jelikož není MS = není ovulace.
Ale jak píšou holky, někdo má to štěstí, že si pomůže bylinkami, třeba kontryhelem, nebo tak a je to v pohodě 😉 mě třeba ale nepomohl, spíš naopak.
Být tebou určitě, jak říkáš, se poradím s gynekologem 🙂
Pokud máš nepravidelnou MS, tak bych to jako první zkusila řešit bylinkama. Progesteron (Utrogestan aj.) je až druhořadé řešení. Pokud MS i po vysazení HA přijde i když 3x do roka, ovu může probíhat (taky 3x do roka). Jenže progesteron pokud se nasadí před ovu (ovu může být klidně i 40. Den cyklu), tak k ní nedojde. Sice pak dostaneš MS, ale bude to jen krvácení ze spádu, jako při HA. Pár jedincům se sice díky tomu povedlo otěhotnět, nejspíš proto, že udělá více cyklů, a tím více šancí na ovu, ale to, že budeš mít MS po Utrogestanu neznamená, že byla ovu... Ta se pak řeší zvlášť nasazením Clostilbegytu.
Jako první bych být Vámi chtěla po lékaři hormonální profil, aby se odhalil důvod nepravidelné MS. Nejčastější příčinou jsou polycystické vaječníky, které se poznají podle poměru hormonu LH a FSH (normálně mají být přibližně stejné cca okolo 5) pokud je LH 2x až 3x vyšší než FSH, je to pravděpodobně tento problém. Já měla LH 14 a FSH 5. A MS nemám vůbec.
Ahojky ja taky po vysazení antikoncepce neměla nejdřív menzes a pak hrozne nepravidelne nedařilo se nám otěhotnět přes rok a pak jsem pila kontryhelove caje a 3 měsíce brala nosifol to mi doporučila na ginde na ovulaci a po 3 měsících nosifolu jsem otěhotněla a Mimi podle poslední ms nesouhlasí ale řídíme se ultrazvukem v termínu porodu takže držím palce😘
Ahoj! Já mám (měla před otěhotněním) stejný problém. Menzes co 3 měsíce. Mám to tak už od té doby, co mi začal menzes. V mládí jsem to nijak neřešila, ale jakmile začaly problémy s otěhotněním tak jsem začala pátrat. Nejdřív mi zjistili štítnou žlázu, která můžu mít na to vliv. Menzes jsem ale měla pořád nepravidelný a ani doktor nevěděl proč. Brala jsem taky ten Clostilbegyt a pak injekci na vyvolání ovulace, ale neúspěšně. Pak mi zjistili vysoký prolaktin, který způsobuje vynachávání až vymizení menstruace. Doktorka mi nedoporučila zatím otěhotnět. A tak jsem to přestala na chvilku řešit (ikdyž po 2 letech snžení už jsem byla zaufalá). A modlitbami a zázrakem jsem po pár měsících otěhotněla 🙂 Zkus poprosit doktora ať ti udělá ten hormonální profil. Ten ti může zjistit příčinu. Jinak znám holky, které neměly skoro vůbec menzes a otěhotněly 🙂 Takže otěhotnět se dá 😉
Ja mela cyklus treba 50dni, 43, 38, 60.. Zadnymi nemocemi jsem netrpela ani to podle dr moje telo neomezovalo, proste to tak bylo nastavene a dite mam, 2 roky jsem nemela ochranu , ale vic jsem to neresila, ani s doktorem, volny prubeh udelal sve. Ale 2-3x do roka je asi neco jineho nez u me, takzee to s tebou probere a vymysli nejakou moznost/variantu🙂