Nemám ovulaci, kdy jít k doktorce?

lobella
8. pro 2017

Ahoj vsem. Jsem tu nova. V srpnu jsem po 10 letech vysadila HA, s manzelem se snazime o prcka. Menstruace chodi od te doby pravidelne vicemene plus minus den dva. Chtela jsem zjistit, kdy mam ovulaci, tak jsem pocitala a 3 mesice delam ovu testy. Vzdy ale negativni. V obdobi, kdy bych mela mit plodne dny se na testu objevi slabounka carka ale nikdy nezesili je to takovy duch spis. V tomto obdobi mam lehke jakoby menstruacni bolesti bricha a v krizi, chut mam ze bych mohla porad. Nyni piji salvejovy caj a ostropestrec. Chci se zeptat, kdy s doktorkou resit, ze mozna nemam ovulaci? Je jeste brzy, nechci, aby se mi vysmala, ale zase nechci cekat rok a pak resit pripadny problem.

kaci11
8. pro 2017

Zkus kontryhelovy caj. Neco si i o tom precti na netu.

aliishaa
8. pro 2017

Doporučuji pít kontryhel na srovnání cyklu. K doktorce můžete zajít kdykoliv se vam neco nezda, od toho tu doktori prece jsou. Pokud se vam opravdu vysmeje, uvazovala bych o zmene lékaře.

beruda
8. pro 2017

Ahoj, to co popisuješ - bolení v kříži a v břiše (zpravidla na jedné straně), jsou typické příznaky ovulace. Ovulační testy bohužel nejsou moc přesné. Buď můžeš měřit jeden nebo dva cykly bazální teplotu, kdy pak zpětně podle grafu přesně poznáš, jestli ovulace byla a kdy, anebo se můžeš domluvit na gyndě, že bys potřebovala potvrdit ovulaci. Budeš tam muset jet asi víckrát, ale ultrazvukem si doktor ověří, jestli uzrává folikul a k ovulaci opravdu dochází.
Jinak, jak píšeš, je ještě brzy. Někdo otěhotní po vysazení hned, někomu to trvá dva roky (třeba nám :-/). Jestli do toho nechceš zatím zatahovat doktora, měř si tu teplotu. Každý den ráno ve stejnou dobu, alespoň po třech hodinách spánku a předtím, než vstaneš z postele a už po prvním cyklu budeš vědět jistě, jak to probíhá.

lobella
autor
8. pro 2017

@beruda a jak merit teplotu? Pres tyden vstavam v 5 rano a o vikendy v 8,je to problem?

beruda
8. pro 2017

@lobella mělo by se měřit ve stejný čas, takže nastavit na víkend budíka. Časem si zvykneš, automaticky změříš a zase hned usneš. Pozor, opravdu předtím nesmíš vstát a už vůbec nesmíš jít na WC, to všechno ovlivňuje teplotu. Měř ideálně v pochvě, dá se měřit i v ústech, nebo podpaží, ale to není tak kvalitní. Jo a stačí na to obyčejný digitální teploměr z lékárny, nemusí být na dvě desetinná místa.

ariadna12
8. pro 2017

Pokud si nejsi jista, mer si bazalni teplotu a zajdi k doktoru, ten bezpecne pozna ovulaci nebo ji leky vyvola. Ovu testy jsem mela vzdy negativni, nyni mam 2mesicni dite. Kdybych spolehla jen na ovu testy, jsem mozna dosud bezdetna.

lutu11
8. pro 2017

Ahoj, ovulační testy jsou nepřesne. Mám 2 děti a ovulační test pozitivní nikdy nebyl. Resp.2 jasne čárky jsem nikdy neměla.

lobella
autor
8. pro 2017

Holky diky za rady, zkusim merit teplotu a ten kontryhelovy caj, ac cyklus mam pravidelny