Nejde to...Co byste mi poradili?

8. pro 2023

Zdravíčko, píši, protože mě tíží takový intimní problém.
Doposud jsem neměla plnohodnotnou pohlavní styk (25 let) a když k tomu několikrát mělo dojít, nešlo to dále než asi 5cm, nastala bolest, přes kterou nešlo jít dále. Zkoušela jsem to i sama s pomůckou a problém byl naprosto stejný.
Nesetkal se s tím někdo? Případně co byste mi poradili?
Mockrát děkuji za jakoukoli radu.

sahrazad1
8. pro 2023

Muže to byt vaginismus . Ale to ti nikdo přesně nepoví . Zajdi na gynekologii , tam se porad.

exbordelar
8. pro 2023

Muze to byt nedostatecnym vzrusenim - lubrikant jste zkouseli?
Nebo mas uzky posevni vchod - to pores na gynde, da se to vyresit operativne. Nebo neinvazivne treba masazi hraze…
Kazdopadne na gynde ti reknou.

gdpr
9. pro 2023

Môže to byť aj psychické aj gynekologický problém aj, že telo nato nie je pripravené a treba dlhšiu predohru. Najlepší prvý krok bude gynekológia a podla toho sa zariadiť.

elfka21
9. pro 2023

Měla jsem to stejné. Moje rada: gynekolog. 😉 Zašla jsem za ním, řekla jsem mu to a on mi pomohl. Neříkám, že to je pak hned euforie. Ale už byl styk alespoň možný. Další už byla práce s psychikou, která se tou bolestí nějak zasekla.

kleio
9. pro 2023

Taky jsem to tak měla. Byla jsem z toho dost nešťastná, mně gynekolog moc nepomohl, i když se snažil. Pomohlo mi jedině "trénovat", absolutní důvěra k partnerovi, rozumná dávka alkoholu na uvolnění, ale hlavně to zkoušet 🤷‍♀️. Po malých krůčkách se to lepšilo. Definitivně mi bolest při styku zmizela až po porodu.

elfka21
10. pro 2023

@kleio taky jsem doufala, že to porod vyřeší definitivně, načež jsem rodila dvakrát plánovaným císařem. 😂 Ale co mi docela pomohlo byla příprava na porod s anibalem. Nacvičila jsem jen malinko a i tak to mělo efekt.