Ahoj všem. Chtěla bych prodiskutovat téma návštěv psychologapsychiatra - co si o tom myslíte, zda máte dobré nebo špatné zkušenosti, zda vás v životě dokázaly tyto návštěvy posunout dál nebo jste ty návštěvy vnímali spíše jako popovídání si s kamarádkou nebo kamarádem. Zda znáte někoho, koho byste doporučili a lecjaké postřehy, rady k danému tématu.
každopádně to chce dobře hledat..protože jedině dobrý odborník nás někam může posunout..mně pomohla psychoanalýza..ale je to dosti zdlouhavé a náročné..nicméně..zabralo
Z dávných let nemám dobré zkušenosti - psycholog či poradce mi nesedli, mluvili jsme jeden o koze, druhý o voze ,nemělo to smysl, takže jsem tam byla jednou nebo max. dvakrát. V posledních letech jsem dala na doporučení kamarádky (dala mi kontakt na fakt skvělou ženskou, která mi pomohla z krize, ale pak to pro mne začalo být finančně neúnosné), a pak jsem i navštívila více poraden, abych si vybrala kdo mi sedne. Když se problémy nahromadí nebo přerostou únosnou mez (ale jak to poznat, že?) tak to rozhodně má smysl. Kamarádka může pomoci všechno si srovnat v hlavě, a je super, zvláště pokud je kontakt pravidelný a častý, ale nezaujatého psychologa někdy nenahradí. Pokud je potřeba pomoci i léky, tak pak jedině psychiatr. Dobrý psycholog by měl rozpoznat, zda je to potřeba, a pak o této možnosti s vámi promluvit.
Pokud byste měly tip na někoho osvědčeného v Plzeňském kraji, nebo Praze, budu ráda za kontakt. Něco takového právě uvažuju.. děkuji.
Mě porada u psychologa pomohla. Neměla jsem poblíž žádné přátele, takže to ve mně trošku houstlo. Proto jsem přijala možnost si pokecat s někým nezaujatým. Nevím, jestli mě nasměrovala na novou cestu, ale rozhodně jsem se dokázala lépe vypořádat se situacemi, které pro mě byly stresující.
@esdomka Strašně záleží, jaké máš potíže nebo starosti. Jestli máš pocit, že potřebuješ jenom vypadnout ze stereotypu a pořádně si popovídat a postěžovat si, pak je asi lepší a levnější zajít s kámoškou na kafe. Pokud máš ale depresi nebo třeba problém vstát ráno z postele, je nejlepší psychoterapie. Psycholog nebo psychoterapeut není kamarád, je nezaujatý, vidí tvou situaci zvenčí a nebude ti nic vnucovat.