Ahojky. Jsem tu nova a hned valim s otázkou :(. Ve čt jsem šla na gynekologii kvůli pobolivani v podbrisku. Vyšetření ok, na utz vajecniky v pořádku ale na deloze myom :'(. I když mě dr uklidnovala tak stejne... Člověk ma tisíce myšlenek. Navíc me podbrisek bolí porad. Ma někdo zkušenosti? Velikost nevím. Jen vím, te roste do dělohy. Budu rada za každou odpověď. Hezky den.
Já mám taky myom v děloze, navíc nějak prorostlý stěnou dělohy. Normálně jsem otěhotněla a donosila miminko. O druhé jsem teď přišla kvůli zamlklému těhotenství. To ale s myomem nesouviselo. Jinak mám myom v děloze už snad 10 let. Nemám s ním žádné velké problémy. Možná dříve problémy s délkou cyklu a intenzitou krvácení, někdy jsem měla krvácení roztáhlé i na 10 dní ☹. Ale teď jsem se přistihla při myšlence, jestli tam myom vůbec mám, žádné dřívější problémy. ale omyl. Je tam. Neboj se nic i s myomem jde žít ;).
Mám také myomy v děloze - již delší dobu. Jediné obtíže, které jsem měla byla velmi bolestivá a nepravidelná menstruace, nezřídka provázená silným a dlouhým krvácením. Kvůli nesnesitelné bolesti a velkému krvácení jsem někdy musela i do nemocnice. A občas se mi stane, že mě při určitém pohybu (většinou když se v leže přetočím na bok, nebo při ohnutí) začne hrozně bolet podbřišek - jedno konkrétní místo. V těhotenství akorát dr. sledovala jestli se myomy nějak razantně nezvětšují, ale vše bylo v pohodě. A pochopitelně případný růst sleduje dr. nadále při pravidelných kontrolách. Pokud by se začaly zvětšovat, tak by dr. přistoupila k operaci. V současné době užívám hormon progesteron na úpravu cyklu a bolesti i velké krvácení ustalo. Taky jsem byla vykulená a vyděšená, když mi to dr. oznámila, ale opravdu to není nic hrozného. Neboj. 😉
Všem moc dekuji za odpovědi. 🙂
Já měla myom u děložního hrdla zvenku taky, když mi na něj přišli měl cca 2,5 cm a měla jsem cca 10 let od objevení na kontrole. Donosila jsem s ním 2 děti, pak už měl asi 10 cm průměr a 30dkg, vyndal mi ho primář Holub z nemocnice v Kladně. U nás mi totiž řekli, že pokud to bude hodně krvácet, tak by mi ho vzali i s dělohou, což jsem nechtěla a tak jsem hledala pro sebe "bezpečnější" cestu. On už teda zemřel, ale byl průkopníkem u nás v odstraňování i "prý neodstranitelných" myomů. Určitě tam někoho vyškolil....Navíc jsem s takto operovanou dělohou, za 6 let po operaci měla ještě třetí dítě a bylo to nejpohodovější těhotenství. Předtím mi stále "tvrdlo" břicho. Tak se měj a ať ti to dobře dopadne....
Dekuji moc 🙂 no před měsícem mel 13mm. Snad neporoste :-\
ahoj, vcera mi nasli myom 11mm, jsem stejne vykulena jako zakladatelka...muzu se zeptat, zda myom jeste rostl? nebo na zkusenosti? dekuju! moc se bojim pripadne operace...
Dobrý den, chci se zeptat, je obvykle l otevřené operaci myomu ( byly 2, velký cca 8 cm, duhy byl cca velikosti 3 cm), silné a bolestive krvacet, být jen dva dny? Dokonce jsem potom vůbec nevšimla. Krvácení bylo minulý týden, a to pouze dva dny. Krvácela.jsme slabé 3 dny týden po propuštění z nemocnice, ale to vím, že to bylo po zákroku. Teď mě znepokojilo minulý týden silné a bolestive krvácení, žádné špinění, být jen 2 dny. Stále mě bolí podbřišek a vnitřek, kde je děloha. Máte s tím to zkušenosti někdo??? Díky moc.
Ahoj, měla jsem myomy na děloze. Myomy zhoršují bolesti při menstruaci a mohou zhoršit uhnízdění vajíčka při snaze o otěhotnění. Byla jsem na operaci, odebrali 3 myomy, pak byly měsíčky snesitelnější. Toť moje zkušenost.