Zdravím. Doufám, že jsem nezaložila duplicitní otázku, ale nikde jsem toto nenašla. Potřebuji poradit. Můžu se snažit o miminko, když moje děti jsou právě nemocné a mají neštovice? Jako dítě jsem neštovice měla já i manžel, já i manžel jsme bylo obsypaní, tak předpokládám, že protilátek budeme mít dost. . Neohrozí to embryjko? Mám na mysli, jako že bych já neonemocněla, ale miminko by se třeba nevyvíjelo, možná je to nesmysl, ale mám za sebou 2 potraty, tak se bojím. Manžel je často na služebních cestách a nemáme moc šancí se vidět a na Vánoce jsme se chtěli konečně intenzivně snažit, mám plodné dny, proto se mi nechce snažení odkládat. Minule nám snažení trvalo půl roku a taky nejsem už nejmladší. Nemáte třeba někdo osobní zkušenost? Ptala jsem se pediatra, prý by to vadit nemělo, ale moc jistě to neříkal. Děkuji za odpovědi.
Jestliže neštovice už mají a těhotná ještě nejsi, tak je to v pohodě. Stejně chvilku trvá, než se mimčo uhnízdí a neštovice jsou nakažlivé hlavně ze začátku, když vyskakují. Pak ty suché stroupky už nakažlivé nejsou. Takže se klidně můžete začít snažit 😉
Já bych to odložila...zrovna neštovice jsou potvory 😝
souhlasím s iluus - neštovice už probíhají a vy teprve začnete zadělávat 🙂 užijte si Vánoce a ať vám to dobře dopadne 😉
Tohle je těžké... Upřímně osobně bych do toho nešla - bála bych se hodně... Pak kdyby se to povedlo, byli by celé těhotenství nervy, nedej bože, kdyby vyšli špatně nějaké testy...
Na druhou stranu platí pravidlo, že pokud v úplném začátku těhotenství není něco v pořádku, embryjko se nechytne nebo velice brzo odumře... Takže pokud by mu něco bylo, asi by se to "vyřešilo" samo... Otázkou je, zda by to za ten další potrat stálo...