Ahoj chci se zeptat jestli kočky opravdu můžou způsobit neplodnost nebo nějaké potíže s tím? Jestli lékař někomu doopravdy řekl že to má z toho? My máme dvě kotata přítely furt říkám at jdeme k veterináři aby je prohlédly jestli jsou zdravé, ale vůbec se k tomu nemá. Máme je už přes měsíc.
Jestli jste je ještě neodčervovali, tak jim kup pastu na odčervení a podle váhy jim ji dej. Toxoplasma se prohlédnutím zjistit nedá a ostatní kočičí nemoci nijak neohrozí. Pro ochranu koček je můžeš nechat naočkovat.
Kočičky chováme už několik let a teď čekáme první miminko 🙂 A problém nebyl vůbec žádný, jen si dáváme pozor, abychom neprošvihli kontroly na veterině, očkování, odčervování a co 6-8 týdnů kapeme pipetu proti parazitům za krk.
@koncice blbost, pokud člověk není prase a dodržuje základní hyg.pravidla, tak od kočky nic nechytí. A toxoplasma je sice pro plod nebezepečná a nejhorší jsou kotata, ale základním vyšetřením se nezjistí. Ale je orpavdu dobré mít zvířata v pořádku, což znamená, nenemocné - odlešené, odčervené a pravidlně vakcinované. Já během těhotentsvtí přišla do kontaktu s mnoha kočkama a žádnej problém nebyl 🙂
já chovám kočky 24 let a otěhotněla jsem 3x bez problémů.
Já mám doma kocoura, který byl očkovaný pouze 1x, poté už nikdy (ale je čistě bytový, nikam nechodí). Neočkujeme (ani neodčervujeme), protože je nemocný a denně bere cyklosporin a další chemie by pro něj mohla být náporem, který by nemusel zvládnout. Co se očkování týče - tím, že nechodí ven, tak ani žádné nepotřebuje. Pes je samozřejmě očkován (ale neodčervuji, preventivní odčervování psů je blbost, dělám místo toho koprologické vyšetření a za 2 roky, co neměl odčervovací tabletku, nikdy koprologie nic neodhalila). Jsem těhotná a otěhotněla jsem v podstatě bez problému a i těhotenství mám bezproblémové. Takže bych se nebála (ale veterinární vyšetření určitě doporučuji) 😉
Nemám tedy sama přímou zkušenost, ale znám hned několik maminek, co mají doma kočky. Těhotenství jim to nijak nekomplikovalo, miminku to nijak neuškodilo. Nevím o žádné, která by kvůli nim potratila. Každopádně prohlédnout koťata není vůbec ke škodě, alespoň budete mít jistotu.