Může to být endometrióza?

13. kvě 2023

Ahoj maminky, od ledna kdy jsem zřejmě prodělala biochemické těhotenství (bylo podezření na mimoděložní) mě pobolívá nebo spíš cítím tlak vlevo v podbřišku. Ráno se začne ozývat tlak v podbřišku a jak se začnu hýbat tak mě bolí bedra a bolest jde i do nohy. Toto se objevuje v různých fázích cyklu, trvá vždy 2-3 dny. Ještě se mi asi poslední 3 menstruace stalo, že se vylučovaly velké kusy sliznice, ale nevím jestli to není pitím kontryhelového čaje.

Ještě dodám že v lednu a únoru jsem to přisuzovala ještě tomu nevydařenému těhotenství. V březnu a dubnu to již bylo dobrý a teď v květnu 3. den menstruace se to zase objevilo.

Jsem objednaná ve středu k dr., ale strašně se bojím, že mi zjistí něco blbýho. Je mi skoro 35 let a přejeme si druhé dítě. Myslíte že to může být endometrióza?

Děkuji za Vaše odpovědi.

te_reza
13. kvě 2023

Endometriózu mám a bolest mi do nohy nikdy nešla. Nemůžeš mít třeba i vyhrezlou ploténku nebo tak? Dala bych i jiné kolečko než jen přes gyndu.

autor
13. kvě 2023

@te_reza Díky za odpověď. To si právě taky říkám, jestli to není na fyzioterapeuta než na gyndu, ale je divný že to začíná tlakem v podbřišku.

te_reza
13. kvě 2023

@anonym břicho tě může bolet i od zad. Bohužel letité zkušenosti.

betysch
14. kvě 2023

Mě u endo při menstruaci bolest do nohy vystřeluje.Bederní páteř bolí také.Kdysi ještě před laparo jsem k menstruaci měla 2dny horečky.Endo je tak blbá nemoc,že u každého se může projevovat jinak.

piggy123
14. kvě 2023

Já bych to v tvém případě endometrióze spíše nepřisuzovala. Endometrióza je vázána k menstruaci a potíže se objevují právě nejvíce v období menstruace. Ale to nevylučuje, že ji nemůžeš mít.

mari90
14. kvě 2023

Tohle by mohlo být spíš od zad, řešila jsem před pár lety něco podobného. Doktoři si mě předhazovali jak horký brambor s tím, že mi nic pořádně nenašli. Nenašli mi teda počáteční endometriózu, ale všichni se shodli na tom, že z té bolesti nemám. Pak jsem hledala a hledala, zkoušela cvičit a chodit k fyzio a ejhle bolesti břicha a beder přešly a dobré 🙏 občas se to ozve, tak třeba pár dní cvičím a je to dobré.

lencaa11
14. kvě 2023

Může to bejt i endo gyndar málo kdy odhalí na fb je skupinka kde ženy mají různé příznaky i bolest nohou atd...