Ahoj maminky, od ledna kdy jsem zřejmě prodělala biochemické těhotenství (bylo podezření na mimoděložní) mě pobolívá nebo spíš cítím tlak vlevo v podbřišku. Ráno se začne ozývat tlak v podbřišku a jak se začnu hýbat tak mě bolí bedra a bolest jde i do nohy. Toto se objevuje v různých fázích cyklu, trvá vždy 2-3 dny. Ještě se mi asi poslední 3 menstruace stalo, že se vylučovaly velké kusy sliznice, ale nevím jestli to není pitím kontryhelového čaje.
Ještě dodám že v lednu a únoru jsem to přisuzovala ještě tomu nevydařenému těhotenství. V březnu a dubnu to již bylo dobrý a teď v květnu 3. den menstruace se to zase objevilo.
Jsem objednaná ve středu k dr., ale strašně se bojím, že mi zjistí něco blbýho. Je mi skoro 35 let a přejeme si druhé dítě. Myslíte že to může být endometrióza?
Děkuji za Vaše odpovědi.
@te_reza Díky za odpověď. To si právě taky říkám, jestli to není na fyzioterapeuta než na gyndu, ale je divný že to začíná tlakem v podbřišku.
@anonym břicho tě může bolet i od zad. Bohužel letité zkušenosti.
Mě u endo při menstruaci bolest do nohy vystřeluje.Bederní páteř bolí také.Kdysi ještě před laparo jsem k menstruaci měla 2dny horečky.Endo je tak blbá nemoc,že u každého se může projevovat jinak.
Já bych to v tvém případě endometrióze spíše nepřisuzovala. Endometrióza je vázána k menstruaci a potíže se objevují právě nejvíce v období menstruace. Ale to nevylučuje, že ji nemůžeš mít.
Tohle by mohlo být spíš od zad, řešila jsem před pár lety něco podobného. Doktoři si mě předhazovali jak horký brambor s tím, že mi nic pořádně nenašli. Nenašli mi teda počáteční endometriózu, ale všichni se shodli na tom, že z té bolesti nemám. Pak jsem hledala a hledala, zkoušela cvičit a chodit k fyzio a ejhle bolesti břicha a beder přešly a dobré 🙏 občas se to ozve, tak třeba pár dní cvičím a je to dobré.
Endometriózu mám a bolest mi do nohy nikdy nešla. Nemůžeš mít třeba i vyhrezlou ploténku nebo tak? Dala bych i jiné kolečko než jen přes gyndu.