MS. Stres nebo nemoc?

klarunda001
7. zář 2021

Zdravím
Mám takový dotaz
Mám nepravidelnou menstruaci cyklus mám kolo 28-32
V 5.9 to bylo 32 a pořád nic
Posledni menstruace začala 5.8 a posledni pohlavní styk 3.8
V červenci mi začala menstruace 7.7
20.7 jsem byla u gynekolozky a 24.7 styk
V červenvi jsme byla u gynekolozky a ta mi řekla že už proběhla ovulace z levého vaječníků takže ovulaci jsem neměla nejspíš . Podotýkám že styk máme vždy s ochranou a partner se do mě nedělá i když máme ochranu. Ale třeba se stane že mu při styku jakoby malinko sklouzne z kořenu ale hned ji nasai úplně ke kořeni. v lednu jsem byla hodně pod stresem a měla jsem menstruaci až 38 cyklus. Nedávno jsem měla takovej panickej záchvat nebo spíš úzkost kvůli škole a taky možná trochu stres. Myslíte si že by to mohli být stresem nebo nemoci?
Protože poslední dobou u sebe pozoruji rychle bušení srdce kdzy jsem v klidu. A trochu bolest hlavy jak je zatylek ale nepřirovnavala bych to k migerne. Spíš jako bych se do něčeho bouchla. Tyto bolesti už mi přestali. Vypozorovala jsem na sobě nejspíš křečové žíly. Mají je oba rodiče
Nebo mohu být těhotná. I když nevím moc z čeho bych mohla být těhotná ale i tak panikarim.
Možná jsem jenom paranoidní protoze takhle jsme se bála hodněkrat a vzdy to bylo v pohodě. Ale trápí mě ta menstruace spozdena. V lednu jsem kvůli té spozdene taky panikarila a bála se těhotenství ale pak tedy přišla

klokanka31
7. zář 2021

@klarunda001 Myslím že těhu nebudeš, ale proč si neuděláš pro jistotu test? A pokud máš paniku abys neotěhotněla, tak proč si nedáš antikoncepci?

klarunda001
autor
7. zář 2021

@klokanka31 antikoncepci mám doktorka mi ji dala v červenci ale začátkem srpna jsme jeli na dovolenou tak jsem si ji brát nechtěla. A chtěla jsem ji brát právě teď od září
Rodice nechtěli abych ji brala a dorotka mi řekla že to s Kondomem zvládneme ale po hrozných bolest pri MS a že jsem měla něco v cyste a s menstruaci to odešlo tak doktorka usoudila že bude lepší ta antikoncepce. Já už ji chtěla minulý rok

klokanka31
7. zář 2021

@klarunda001 Kolik ti proboha je že ti do toho žvaní rodiče? 😮

klarunda001
autor
7. zář 2021

@klokanka31 17 😅

lotesse
7. zář 2021

@klarunda001 Ahoj. Četla jsem tvůj dotaz. Z toho co píšeš bych řekla, že těhotná nebudeš, ale pokud chceš mít opravdu jistotu testem nic nezkazíš. Nicméně z tvého přízpevku cítím, že jsi pod velkým tlakem a hodně ve stresu. Tělo je hodně zázračné a stejně tak jako dobře reaguje na dobré podněty (hezké přirovnání je zdravé jídlo) tak stejně tak reaguje špatně na negativní věci.....což je i stres, únava, úzkosti atd.
Může to mít za následek všechny ty potíže, které se ti dějí a samozřejmě i rozházený menstruacni cyklus. (Nejsem doktor, pokud máš pochybnosti- informuje rodiče nebo zajdi k lékaři) nicméně Menstruace jako taková o sobě vypovídá víc, než se zdá. Pokud je nepravidelná, hodně bolestivá, dlouho trvající tělo se ti snaží říct, že hormonální rovnováha není v rovnováze. Na trhu je hodně doplňků stravy, které by ti k hormonální rovnováze pomohly a jsou to i přípravky vyloženě přírodního charakteru, takže není jediným a úplně nejšťastnějším řešením antikoncepce.... Pokud máš zájem o svoje tělo a co se s ním děje...určitě vyhledej víc informací, věřím že se dozvíš užitečné věci. Antikoncepce je velký pomocník o tom žádná, ale i velký nepřítel. Každá mladá žena by měla znát obě strany mince. Ať se ti daří.

klarunda001
autor
8. zář 2021

@lotesse dekuju dneska si udělám pro jistotu test a uvidím
Taky si myslím že mam hormonální nerovnováhu
Dekuju moc za názor zkusím se tomu pověnovat
Antikoncepci taky moc nefandim ale zase si říkám že nebudu ve stresu kdyby se mi právě takhle spozdila menstruace

klarunda001
autor
8. zář 2021

@lotesse co si myslíte že bych měla dělat kdyby se menstruaci po týdnu nedostavil a test by byl stále negativní měla bych jít k doktorce?

mandala
8. zář 2021

@klarunda001 Bušení srdce a bolest hlavy může být opravdu od stresu, taky jsem mívala zpoždění, když jsem nebyla psychicky v pohodě. Pokud se ti MS nedostaví, objednej se na gynekologii...

lotesse
8. zář 2021

Nikdo z nás tady není lékař a ani lékař ti neurčí diagnozu po telefonu .... pokud to nedostaneš a ty tvoje potíže budou přetrvávat , tak se určitě objednej na gynekologii

klarunda001
autor
8. zář 2021

@mandala dekuju mě právě přijde že to mám ze stresu že těhotná vážně nebudu. Že není z čeho

klarunda001
autor
9. zář 2021

@lotesse zdravím tak MS mi dnes přišla