Mohl by mi prosím někdo více objasnit MS o týden dříve a výrazně delší krvácení?

luss3110
6. zář 2024

Ahoj, mohl by mi prosím někdo z vás více objasnit co znamená když menstruace přijde o týden dřív a je výrazně delší než normálně. Osobně mívám pravidelnou menstruaci na hodinky přesně za celou dobu se mi nikdy nestalo že by přišla o tak moc dříve než má a ještě do toho trvá skoro více jak 7 dní. Krvácení stále jako kdyby mens nechtěla skončit přitom jí mívám Každý cyklus 3 až 5 dní max a 5 dni už je moc. Doktor mi k tomu nic moc neřekl a nijak zvlast se nevyjádřil jen mi předepsal 2 léky ktery mám brát prvni 3 dny a druhý 10 dní. O co se jedna? Deje se s mym pravidelným cyklem neco zásadního? Nebo neco vážného? Omlouvam se jestli se zdam byt nejaka hysterická ale v životě se mi něco takového nedělo prijde mi to nejak zvlastni co se tyce me pravidelností. tak me docela desi co se to se mnou muze dit🥺🙏🏻

bejuna29
6. zář 2024

tělo není stroj, prostě někdy udělá něco, se není běžné... pokud se z toho nestane pravidlo, ale je to jen výkyv...neřešila bych to. co přesně ti dal dr za léky? předpokládám, že to na 10 dní je utrogestan (progesteron) a to na 3 dny?

lencaa11
6. zář 2024

@luss3110 na to bych léky nebrala pokud to bylo jednou tak určitě ne tělo reaguje různe během života se hormonálně se mění pořád to že to nikdy nebylo neznamená že se to nemůže stát ..pokud by se to opakovalo chtěla bych vyšetření ne od stolu hormony 🫣

slunea
6. zář 2024

Mně se to stalo 2x v mládí, pokaždé jsem měla angínu a brala antibiotika. Nemáš taky něco z toho?

luss3110
autor
6. zář 2024

@bejuna29 estrogen na 3 dny a norethisteron na 10 dni🙈😱🥺

luss3110
autor
6. zář 2024

@slunea nene praveze nic jakoby výkřik do tmy 🙏🏻

lencaa11
7. zář 2024

@luss3110 takový hnusy hormonální fuj to si ještě víc rozhazite