Dobrý den,byla tu nějaká z vás na měření močového měchýře pro úniku moči? Bolí to? Mám s toho strach. Děkuji za odpověď.
@lennus Ano. Trápí mě inkontinence.
Dělám toto vyšetření pacientkám jmenuje se urodynamické vyšetření.😉Rozhodně to nebolí. Pokud máš dotaz klidně se zeptej.
@pavca1982 Děkuji 🙏🏼. Jak zjistí zda mi uniká moč? Když kolikrát sedím na WC ani necítím,že se vyprazdňují a chodím často.
Nezjistí. Smyslem tohoto vyšetření je zjistit , jak močový měchýř reaguje na náplň. Jestli se chová jako hyperaktivní například. Pokud budou dělat rozšířené vyšetření P-Q studii bude to i s vylučovací fází to znamená , že se pak vyčůráš i s cévkami. Měří se tlaky v měchýři ale i svěrače a někdy i svalová aktivita- EMG.
Mimo to by bylo dobré ještě zkontrolovat reziduum v močovém měchýři, to znamená ultrazvukem zkontrolovat zda v měchýři nezůstává moč po vymočení. Určitě mít hotový i rozbor moči na mikrobiologii a aby to bylo komplexní, tak bych doporučila i cystoskopii což je endoskopické vyšetření kamerou.
Ještě poupravím svou první odpověď. Zjistit únik samozřejmě můžou pokud k němu dojde během plnění močového měchýře což se může stát.
Mě dělali celkem nedávno, nebolelo. Spíš mě víc bolelo samotné gynekologické vyšetření. Půjdu na operaci, takže než mě všichni prohlídli a domluvili se, co se mnou... 🙈
Měření kapacity?