Močový měchýř (měření). Bolí to?

28. kvě 2024

Dobrý den,byla tu nějaká z vás na měření močového měchýře pro úniku moči? Bolí to? Mám s toho strach. Děkuji za odpověď.

lennus
28. kvě 2024

Měření kapacity?

autor
28. kvě 2024

@lennus Ano. Trápí mě inkontinence.

lennus
28. kvě 2024

@lennus Kdysi jsem na tom byla kvůli hyperaktivnímu močovému měchýři. Samotný zákrok ok, zavedou ti do moč. trubice cévku, jen pak byla podrážděná při čůrání, to bych doporučila ve sprše pod tekoucí sprchou, pokud bude možné. Držím palce!

pavca1982
28. kvě 2024

Dělám toto vyšetření pacientkám jmenuje se urodynamické vyšetření.😉Rozhodně to nebolí. Pokud máš dotaz klidně se zeptej.

autor
28. kvě 2024

@pavca1982 Děkuji 🙏🏼. Jak zjistí zda mi uniká moč? Když kolikrát sedím na WC ani necítím,že se vyprazdňují a chodím často.

pavca1982
28. kvě 2024

Nezjistí. Smyslem tohoto vyšetření je zjistit , jak močový měchýř reaguje na náplň. Jestli se chová jako hyperaktivní například. Pokud budou dělat rozšířené vyšetření P-Q studii bude to i s vylučovací fází to znamená , že se pak vyčůráš i s cévkami. Měří se tlaky v měchýři ale i svěrače a někdy i svalová aktivita- EMG.

pavca1982
28. kvě 2024

Mimo to by bylo dobré ještě zkontrolovat reziduum v močovém měchýři, to znamená ultrazvukem zkontrolovat zda v měchýři nezůstává moč po vymočení. Určitě mít hotový i rozbor moči na mikrobiologii a aby to bylo komplexní, tak bych doporučila i cystoskopii což je endoskopické vyšetření kamerou.

pavca1982
28. kvě 2024

Ještě poupravím svou první odpověď. Zjistit únik samozřejmě můžou pokud k němu dojde během plnění močového měchýře což se může stát.

aarriel
29. kvě 2024

Mě dělali celkem nedávno, nebolelo. Spíš mě víc bolelo samotné gynekologické vyšetření. Půjdu na operaci, takže než mě všichni prohlídli a domluvili se, co se mnou... 🙈