Mám nadváhu asi 15 kg. Chci se zeptat, zda je tu někdo kdo když přibral např. 20 kg nahoru přestal menstruovat? Teď místo menstruace mám pouze špinění a je to tak již 3 měsíce a myslím si, že je to z důvodu nadváhy. Co si o tom myslíte?
Do 80 kg jsem menstruovala, ale jak mám 84 tak už menstruace není... je tu někdo kdo menstruuje klidne i při 85 kg?
ja mam víc a menstrujuji a rodím děti... kilama to není..... to by tady nebyly pěkné české ženy.... a 4 kila není takový nárust,,
@karlovac kilama to určitě není. Je to o harmonii vnitřního prostředí, respektive o hormonální rovnováze v těle, tzn. že funguje dobře štítná žláza, vaječníky, nadledvinky... pokud je někde problém, může se to projevit..
nebo ti nenarůstá děložní sliznice a není z čeho menstruovat.. nejlépe se vždy poradit s lékařem..
🙂 Váhou to určitě není,znám ženy okolo 100 kg, mladé a normálně menstruují, rodí. Já jsem měla na jaře 88, postupně zhubla na 80 a otěhotněla a už to zase leze nahoru 😎 , potom budu muset zmáknout a stáhnout aspoň na 70. S 😎 snad se to povede.
Myslím, ze je to přesně naopak u velkého poklesu váhy hrozí ztráta Menzes..
@karlovac nadváha nebo naopak podváha ovlivňuje hormonální procesy v těle. Nejhorší na to je břišní tuk. Samotné číslo (váha) nic neznamená, ale každé tělo reaguje jinak. Někdo může mít cyklus i při 150kg, většina ale ne. Čím je nadváha vyšší, tím spíše dochází k nějaké poruše, většinou anovulačním cyklům a tedy následně skoro v vymizení MS.
Váha 84 mi nepřijde nějak tragická, ale hodně záleží na výšce a taky na obvodu pasu (tedy zda si typ jablka). Jestliže nesplňuješ ani jedno, šla bych k dr, jestli ano, zkus zhubnout a uvidíš...
Tak já znám naopak ženskou, která měla nadváhu (netuším ale kolik kg navíc, u té váhy je taky důležitá výška) a měla potíže s cyklem, MS pouze po vyvolávačce a po zhubnutí se jí obnovily normální cykly. S nadváhou někdy může totiž souviset nadbytek testosteronu, takže se to netýká jen hubených. Navíc jak ti tu holky píšou, že někdo se 100 kg menstruuje a rodí děti, takže to tím určitě nebude, s tím nesouhlasím - já jsem opak, hubená a váha mi dřív docela kolísala a mám vypozorované, že jak mám míň než 47 kg, nemenstruuju. Mám ale kamarádku, která normálně otěhotněla při 44 kg (při stejné výšce), nefungujeme totiž všechny stejně!
Takže já říkám, že váhou to klidně být může, pokud jsi ale přibrala z ničeho nic, tak by to chtělo navštívit doktora, jestli nemáš třeba něco se štítnou žlázou nebo jestli ti nezlobí nějaká jiná potvora v těle (s tou štítnicí by souvisela i ta hormonální porucha).
Ahoj, vaha, resp. BMI ovplyvnuju hormonalne cykly zeny. Nizke, i vysoke BMI vedu k anovulacnym cyklom a vynechavani menstruace. Pokial mas pocit, ze za to moze vaha, skus tie 4 kg schudnut. Pripadne navstiv gynekologa.
Kamarádka má přes 120 kg a menstruuje normálně
@karlovac Taky mam nemalo kilo navic a uz v puberte mi gynekolozka rikala, ze my silnejsi zeny mame vetsinou menstruaci naopak delsi a silnejsi..
spis si zajdi k doktorovi, jestli ten narust vahy neni zpusoben nejakou nemoci, rozhozenim organismu, apod., pak by ta slaba menstruace mohla byt taky dusledkem neceho jineho v tele co neni v normalu..