Přeju hezký den,
asi před třemi lety jsem vysadila HA a již ji víc brát nechci. Nicméně jsem toto udělala už jednou, kdy jsem asi po roce bez HA zase prášky užívat začala, jelikož jsem před menstruací vždy špinila. V současnosti to takto řešit nechci, jelikož bychom s mužem rádi miminko.
Dříve to bylo pouze špinění, třeba 5-7 dnů před menstruací, ale nyní už je to spíše krvácení, a to vždy ve druhé polovině cyklu, po ovulaci (minulý měsíc hnusná hnědá krev, tento měsíc čistá, ostře červená, bez sraženin).
Od nového roku to s mojí gynekoložkou řešíme. Nejprve mi napsala utrogestan. Poprvé zafungoval, ale nyní už bez efektu. Hormonální profil mám v pořádku, vyloučeny infekce, chlamidye, ueroplasmata. Vždy se v první polovině cyklu vytvoří krásná děložní výstelka, vyroste hezký folikul, ale myslím, že právě kvůli tomu špinění a dnes už i krvácení se nám otěhotnět nedaří. Doktorka mi řekla, že pokud se to tento měsíc nezadaří, zajde si muž na spermiogram a u mě by bylo nejvhodnější udělat hysterektomii a nejlépe i laparoskopii, jelikož v děloze může být něco, co není na ultrazvuku vidět.
Nejvíce mě asi mrzí to, že i když jsem dle všech vyšetření zdravá, tělo očividně nefunguje, jak má. Zkoušela jsem různé bylinné léčby a podobně, ale zatím to je pouze házení peněz z oken. Už jsem z toho nešťastná. Kde by mohla být příčina? Budu ráda za vaše zkušenosti.
@janca84 Ahoj, zdá se, že to máme téměř jako přes kopírák... Je mi 28. S tím utrogestanem jsem to měla stejně. Teď už ho neberu, přijde mi to zbytečné. Doktorka to krvácení nijak nekomentuje, jestli snižuje šanci... myslím, že do spermiogramu se k tomu asi nebude moc chtít vyjadřovat... Když pominu, že se nedaří to miminko, tak mě to i šíleně obtěžuje. Prakticky téměř tři týdny v měsíci jsem "mimo provoz" 😒
No je to hodně nepříjemné a přijde mi, že po tom, co se doktorka dozvěděla o tom špatném spermiu, se mnou ani nechce nic dělat. Na konec září jsem objednaní na kontrolní spermio po třech měsících, tak doufám že dopadne lépe a doktorka zase začne řešit i mě. jakože i kdybych otěhotněla nechtě, je to fakt pěkná otrava...takže jinak ti asi neporadím, taky zkouším různé bylinky a zatím nic...
Ahoj, krvácela jsem mimo cyklus a to kvůli mycoplazma. Měla jsem i hodně citlivý čípek a někdy jsem měla bolesti při sexu. Psala si, že máš všechny vyšetření v pořádku (to mi také tvrdili, ale nebyla to pravda a až po opakovaných žádostech vše zopakovali a našli to). Před několika lety mi také cpali utrogenstan a duphaston, ale to je zbytečné, vůbec mi to nepomáhalo. Teď, už jsem přeléčená na vše a jsem bez potíží. U nás spermio také žádná hitparáda, ale věříme, že se mimi povede.
Ahoj, mimomenstruacnim krvácením jsem trpěla léta, nikdo se neměl k tomu to se mnou nějak resit-mam si na to zvyknout. Často jsem ani nepoznala, kdy mi začíná menstruace 😠 . Jsem přesvědčená, že je to hormonální, profil dělají 3.den cyklu, tak jim o lutealni fázi nic nerekne. Rvat se utrogestanem ale není žádná výhra-mám s ním diky ivf bohaté zkusenosti. Co zkusit hormonální jogu? Zkuste o tom počíst...
@nany84 dekuji za tip, jogu cvicim, ale zatím bez výsledku...
@lenna_1 u to s tim cipkem mam taky. Osobně to ale spis tipuju na ta ureoplasmata, ve výsledcích je totiz fyziologicky nalez, který pry ale odpovida beznemu množství... Takze jsem nejspis v nejake toleranci. Nejspis jeste před tím, nez do me bude nekdo řezat, poprosim o preleceni... Uvidime, co na to dr...
@werumka asi teď budu vypadat, jako trdlo, ale jak poznám, jestli odchází sliznice? Jestli myslíš ty sraženiny v krvi, tak ona ani "běžná" menstruační krev by ty sraženiny obsahovat neměla... bohužel to naše západní medicína nijak neřeší a bere to jako normální, ve smyslu běžné 🙂 Nicméně ascorutin bych vyzkoušet mohla 🙂
@janca84 od nového roku s tím, že až do dubna byl muž služebně pryč, takže jsme se ne vždy trefili do toho správného času, takže teoreticky vlastně pořádně od dubna. A můžu říct, že nám to už dost leze na mozek a to jej to vlastně chvilku. Obdivuju, že tohle někdo může řešit třeba několik let. Teď už jsem ve stavu, že snad ani tak neusiluju o to miminko, jako spíš o to, abych měla ten cyklus v pořádku. Normální a myslím, že ani zdravé to určitě není.... včera jsem říkala muži, ať se objedná na ten spermiogram, tak jsem zvědavá...
@ojo jj, to mi taky dr kontrolovala, štítná žláza je v pohodě 🙂
@werumka mrkni sem, je to hned v prvním odstavci
http://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-tc...
Já tomu věřím, ale chápu, že se na to můžeme každá dívat jinak 🙂 Navíc si z dospívání pamatuju, že jsem v krvi vážně žádné cucky nemívala. Upřímně si říkám, že obtíže s menstruaci jsem začala mít až v 18, kdy jsem si poprvé nechala předepsat antikoncepci a pak ji po nějaké době vysadila, už to prostě nenaskočilo, kam mělo.... 😒
@shafrah Čtu to, ale úplně to nechapu, v jednom odstavci píšou o krevních srazeninach a ve druhém zase, že pri menstruaci odchází sliznice - což si trochu protiřečí, protože sliznice je prostě hmota, která se odlupuje a odchází, ta nemá konzistenci čisté krve. Při brání HA sliznice nedochází, protože se netvoří, ale v normálně plodném cyklu ano 😉 mám to tak celý život a otěhotněla jsem bez nejmenších problémů 😉
@ojo mi už občas přijde, že bych si s téma bylinka mohla otevřít obchod 😀 Ale o čaji slyším prvně, poohlédnu se po něm.
@werumka já znám spoustu holek v okolí, které otěhotněly i přes kdejaké potíže 🙂 Kdyby nebylo toho špinění, potažmo krvácení, tak bych se tím nejspíš vůbec nezaobírala. Ale jak už jsem psala výš... jsem prakticky 3 týdny nepoužitelná, což ani tomu partnerskému soužití nijak nepomáhá :-/
Ahoj, možná tě potěším. Krvácení mimo cyklus jsem měla poslední rok, co jsem brala HA. Doktorka to řešila tím, že mi zkoušela nové a nové prášky. Nic nepomáhalo. Skvěle jsem tak díky tomu menstruovala i na svatbě, ale to je mimo téma 😀
Po vysazení prášků letos v únoru se situace nezlepšila, cyklus mám dlouhý, cca 35 dnů, ale asi týden před menstruací jsem také cca týden krvácela. Někdy to bylo i víc než týden, někdy zase týden po menstruaci, bylo to různé. Doktorka i já si myslíme, že tělo najelo na přirozený režim (35 dní), ale zároveň jede i na ten "antikoncepční", který je kratší a je z toho celé zmatené. Prášky mu asi daly zabrat. Docela tomu věřím.
Nicméně ta dobrá zpráva je, že jsem i přesto otěhotněla a to hned poprvé, kdy jsme se opravdu snažili (tj. kdy jsem si testovala ovulaci). V měsíc, kdy jsem otěhotněla jsem měla normální menstruaci, 3 týdny poté krvácení (týdenní), pak 3 dny na to jsem ovulovala a týden po ovulaci jsem začala špinit, ne úplně krvácet, ale hodně tmavé špinění a to už jsem byla těhotná. Od té doby špiním pořád. Utrogestan trochu pomohl.... ale to už je jiná kapitola.
Chápu, že tě to otravuje, pořád víceméně menstruovat. Jen neházej flintu do žita.
Když jsem to po vysazení HA s doktorkou řešila, naopak mi řekla, že mi žádné hormony předepisovat nechce, že to bude až jako poslední varianta a poslala mě za bylinkářkou (ubylinkarky.cz) a ta mi namíchala bylinky přímo pro mě + nějaké detoxikační kapky na detox po HA. Když nefungovaly, napsala jsem jí to a zkusily jsme jiné. Nevím, do jaké míry na tom měly ty bylinky zásluhu, ale pokud jsi z Prahy, za zkoušku to stojí.
Promiň, že jsem se tak rozepsala, ale úplně jsem se do tebe vcítila, měla jsem stejné stavy, kdy jsem hlavně chtěla, aby se mi cyklus srovnal a nakonec to šlo i bez toho.
@shafrah nechtějí to řešit, protože vyšetření je drahé, ale pojišťovna ho normálně proplácí...nech si udělat opět vyšetření a pokud tam nějaké budou, ať nasadí tobě i partnerovy antibiotika. Nechápu, proč to nechtějí řešit, když to způsobuje neplodnost. Když bys viděla mého doktora, když jsem si žádala o opakované vyšetření. Jako bych si něco vymýšlela a když je tam pak našel ty mykouše neřekl ani popel. Dal mi antibitotika i pro manžela a po dvou měsících opět kontrola.
Ahoj, tak to budu držet pěsti 🙂 No u nás nic nového, v květnu máme svatbu, tak to teď necháváme tak. U nás je to horší kvůli tomu horšímu spermiogramu, moje doktorka se mnou nic moc nechce dělat, jen mi předepisuje utrogestan, takže pokud se do toho května nezadaří, budeme muset jít asi na kliniku...Jinak můj minulý cyklus vypadal tak, že jsem 9 DC až 14 DC špinila, potom nic, 20 DC špinění a další den jsem to dostala. Vysadila jsem utrogestan, s ním jsem špinila do 28 DC. I než jsem ho začala brat tak jsem to tak měla, teď jsem to dostala nějak brzy. Takže moc šancí si nedávám...
A začala jsem cvičit Mojžíšovku...
@janca84 To jsem na tom obdobně. Já mám jeden cyklus lepší (co se týká špinění) a další horší. Teď jsem začala špinit dokonce 10 DC. Dr včera říkala, že to mohlo být i ovulační špinění, což nemívám, tak nevím. Ale je dobře, že teď plánujete svatbu a zaměříte se na jiné věci. Třeba se to zrovna povede. My bychom zase rádi po novém roce konečně začala s rekonstrukcí bytu (pokud se povede do konce roku všechno vypapírovat), takže si taky říkám, že když napřu síly jiným směrem, mohlo by to pomoct. Držím pěsti 🙂 Já cvičila hormonální jógu, teď to teda dost flákám... do Mojžíšové se mi nějak nechce... :-/
Ahoj já to mám podobně, v červnu minulého roku jsem vysadila antikoncepci, od té doby v druhé polovině cyklu hnědé špinění, minulý měsíc i čerstvá krev pár dnů. Od února se snažíme o mimi, zatím bezvýsledně. Doktorka mi dala utrogestan, který některý měsíc zabýrá více někdy méně, dle ultrazvuku je vše v pořádku. Už jsme byli teda i na spermiogramu, který nedopadl moc dobře, takže to že se nedaří je zřejmě i tato vina. Každopádně nevím jak se špinění zbavit, doktorka říkala, že to může snižovat šanci na otěhotnění. A kolik je ti let mohu-li se zeptat, mně 32.