Menstruační kalíšek gaia cup nesedí

drep
17. črc 2019

Holky, prosím, poraďte. Je mi 33, jsem po jednom spontánním porodu a po obnovení menstruace jsem si pořídila kalíšek gaia cup velikosti L podle návodu. Jsem teď na své poměry hubená (165, 55kg a mám fakt velká prsa), ale mívala jsem i o patnáct kilo víc, tak se nepovažuju za drobnou. Nikdy jsem cíleně neposilovala svaly pánevního dna, jen jsem chodila na nějaké poporodní cvičení. Před otěhotněním jsem roky 2-3 týdně jezdila na koni intenzivní tréninky a 1-2 týdně běhala. A mám trochu stresovou inkontinenci. Nicméně velikost L úplně v pohodě zavedu, ale až dělám co dělám, prostě se nerozvine. Krvácet jsem přestala, vím, že teď není na zkoušení ideální doba, ale jsem zvědavá. A nevím, jestli jsem jen nešika anebo jsem zvolila špatnou velikost anebo špatnou značku. Děkuju!

kackaw
17. črc 2019

@drep zkousela jsi s nim uvnitr pootocit? To pomahalo mne🙃

drep
autor
17. črc 2019

@kackaw to je právě to, co mi vůbec nejde, píšou to i návodu, ale zůstává mi v pochvě spláclý do toho tvaru na zavedení. Ono mi přijde, že tam ani nemá moc prostoru, kam se rozvinout

klea81
17. črc 2019

Zkus zavést jiným skladem, mě funguje jen klasické C, ale taky jen v některé poloze (sklad můžeš mít na 4 stranách). Prostě zkus si pohrát se sklady a směry, kterými zavádíš (doleva, doprava, nahoru, směr konečník). A nebo je fakt velký i po porodu,taky se to stává. Na kalisek.cz najdeš tabulku velikosti a další rady.

zelenaesmolda
17. črc 2019

@drep
zkus skupinu Kalisnice na FB,tam ti poradi.Ne kazdemu sedi kazdy kalisek,je treba vyzkouset vice znacek pokud nebude sedet ten prvni 🙂

beruska1889
17. črc 2019

Ještě by mohlo pomoct, obkroužit vevnitř zavedený kalíšek prstem, dostane se tam trochu vzduchu a tím se rozvine, to občas pomáhalo mně... A jinak jak píšou holky tak na fb skupina kališnice a nebo se poradit rovnou na kalíšek.cz nebo maluna.cz přímo s majitelkami, jsou moc fajn, odepisují rychle a přeci jen mají za ty roky spousty zkušeností... 🙂