Holky, prosím, poraďte. Je mi 33, jsem po jednom spontánním porodu a po obnovení menstruace jsem si pořídila kalíšek gaia cup velikosti L podle návodu. Jsem teď na své poměry hubená (165, 55kg a mám fakt velká prsa), ale mívala jsem i o patnáct kilo víc, tak se nepovažuju za drobnou. Nikdy jsem cíleně neposilovala svaly pánevního dna, jen jsem chodila na nějaké poporodní cvičení. Před otěhotněním jsem roky 2-3 týdně jezdila na koni intenzivní tréninky a 1-2 týdně běhala. A mám trochu stresovou inkontinenci. Nicméně velikost L úplně v pohodě zavedu, ale až dělám co dělám, prostě se nerozvine. Krvácet jsem přestala, vím, že teď není na zkoušení ideální doba, ale jsem zvědavá. A nevím, jestli jsem jen nešika anebo jsem zvolila špatnou velikost anebo špatnou značku. Děkuju!
Zkus zavést jiným skladem, mě funguje jen klasické C, ale taky jen v některé poloze (sklad můžeš mít na 4 stranách). Prostě zkus si pohrát se sklady a směry, kterými zavádíš (doleva, doprava, nahoru, směr konečník). A nebo je fakt velký i po porodu,taky se to stává. Na kalisek.cz najdeš tabulku velikosti a další rady.
@drep
zkus skupinu Kalisnice na FB,tam ti poradi.Ne kazdemu sedi kazdy kalisek,je treba vyzkouset vice znacek pokud nebude sedet ten prvni 🙂
Ještě by mohlo pomoct, obkroužit vevnitř zavedený kalíšek prstem, dostane se tam trochu vzduchu a tím se rozvine, to občas pomáhalo mně... A jinak jak píšou holky tak na fb skupina kališnice a nebo se poradit rovnou na kalíšek.cz nebo maluna.cz přímo s majitelkami, jsou moc fajn, odepisují rychle a přeci jen mají za ty roky spousty zkušeností... 🙂
@drep zkousela jsi s nim uvnitr pootocit? To pomahalo mne🙃