Menstruační kalíšek - bolest podbřišku

verunka2292
20. lis 2018

Dobrý den,ráda bych se poradila s někým kdo má s používám kalíšku zkušenosti.Dost mě nadchl a proto jsem si ho objednala ovšem hned na začátku používání jsem narazila na velký problém.Chvilku po zavedení mě dost rozbili celý podbřišek.Zkousela jsem to překonat ale po 4 hodinách již byla bolest neúnosná a musela jsem ho vyndat.Dnes jsem zkoušela znovu a nevydržela jsem ani půl hodiny.Pouzivam dle pokynů.Muze to být chybné zvolená velikost?Mám ten větší.Diky za rady.

helen_h
20. lis 2018

Já kalíšek používám již několik měsíců, nicméně nedávno se mi stalo, že jsem měla ten nejsilnější den ms, bolelo mě břicho (tak nějak klasicky) a po ranní výměně a znovuzavedení kalíšku mě spodek rozbolel tak, že jsem skoro nemohla chodit - pak jsem zjistila, že se mi tam kalíšek trochu posunul a asi se přicucl do míst, kde mi to takhle hodně nesedělo (nebyl ale nějak znatelně mimo). Ten den jsem ho tam přehodila ještě asi 2x a pak už ok. Možná jsem zrovna tu menstruaci měla nějaké citlivější čípek, jindy se mi to nestává...
Takže spíše než volbou velikosti myslím, že to může být o ne úplně vhodném zavedení - třeba je zbytečně hluboko, kousek jinde apod. Já třeba mám zakloněnou dělohu a tak mi prostě i tak někdy trvá více pokusů, než se trefím správně a kalíšek necítím (ani u východu z pochvy, ani tak, že by mělo jeho přicucnutí způsobovat nějaké bolesti).¨
Ale bude zajímavé počkat, jestli nenapíšou nějaké dámy, že třeba opravdu má někdo citlivý čípek a kalíšek nesnese.

klea81
20. lis 2018

Zkusit zavést jinak, jinam, jiným skladem apod, fakt může být moc velký, nebo je čípek níž než 5 cm od poševního vchodu.

katule1990
20. lis 2018

Já mám čípek dost citlivý (vždycky na gyndě krvácím, stěr mě bolí atd.) a mám ho i hodně nízko - ustřihla jsem si z kalíšku celou stopku a i tak ho hned nahmátnu. Žádné problémy s bolestí alr nemám, používám ho už několik let. Mám teda problém s hodně bolestivou menstruací, ale to s kalíškem nesouvisí, to jsem měla vždy. Netuším, čím by to mohlo být, možná fakt nějakým špatným zavedením (tlačení na čípek??), ale neumím si to představit. Já když si ho nedám úplně správně, tak max. trošku protéká, ale bolest teda ne. Zkusila bych zavádět jinak, třeba fakt níž, jinak složit, jak píše @klea81, třeba to pomůže. Velikost máš tu větší, nebo menší? Ale snad ani větší velikost by toto neměla způsobovat. A když ho vyndáš, tak bolest hned přejde?

jenny91
20. lis 2018

Ja pouzivam menstruacni houbu a jsem s ni spokojena, zadne bolesti. (S kaliskem zatim nemam zkusenosti, ale mam ho taky zakoupeny, chystam se ho obcas s houbou stridat.)

zdenkaklok
20. lis 2018

Zkusila bych ho zavést trochu jinak, taky bych řekla že se asi špatně přicucl, na špatné místo.

magicka89
21. lis 2018

Nejspíše velký podtlak...pokud ucítíš bolest, trošku povolit podtlak..

marcelka287
25. pro 2018

Ahoj jsem zvedava na co prijdes ja pouzivas kalich uz nekolik let a posledních par mesicu si rikam, ze to neni ono. Driv sem mela pocit ze bolesti pri ms jsou mensi a ted teda mi byva hur. Nevim zda je to spojene s kalichem, ale prijde mi ze jo. Protoze kdyz si ho vyndam je mi lepe. Ale prijdu si jak blazen. Nekolik let je vse ok a ted tohle..