Holky, dnes jsme byly s kamaradkou na procházce.A ona se mě ptá: "od kdy se počítá mensturace?"A dodala: "já třeba 5 dní špinim a pak 4 dny silné krvácení.A někdo mi říkal, že se špinění nepočitá."Nedokázala jsem ji odpovědět, protože beru anti a krvacím přesně 4 dny a konec...ale teda nasadila mi takového brouka do hlavy...poradíte nám?
Děkuji.A já myslela, že to je nesmysl.A že se to počítá celé.
@jironymou Spineni se nepocita. A kdyz zacnes krvacet az po 17. hodine, tak se pocita jako prvni den menstruace az den nasledujici (napr. krvacet zacnes 6. rijna v 19:30, 1DC je az 7. rijna).
@sudylichozrout 😲
To jsem netusila...nó jsme zase chytrejsi🤔
@hanka_12345 😉
@sudylichozrout Fakt jo...?Ty brdo...to je az takhle vymakane 😀 no jak rikam, ja zila v tom, ze se pocita uz i spineni.Holky mooc diky.A kamaradka taky dekuje 😘⚘
@sudylichozrout tvl takže to cely zivot počítám a rikam uplne blbe 😂 me ani nenapadlo nad tim premyslet! Hm...
@svntvt Ja si myslim, ze pokud neresis treba IVF, tak je sumak, jestli tu hranici 17 hodin dodrzujes 🙂 Ja se to dozvedela od sveho lekare, protoze jsem se na to konkretne ptala, mela jsem v tom taky hokej a tak me zajimalo me, jak to pocitaji oni 🙂
@sudylichozrout ja jsem asi blba, ale co je IVF? 🙏
@jironymou Umele oplodneni (in vitro) 🙂
@sudylichozrout V zivote jsem o hranici 17hod neslysela 😂 tim nerikam, ze neexistuje. Ale prekvapuje me, ze v dobe desne exaktni mediciny tohle nevim (a nepovazuju se za ignoranta a nevzdelance)
@martiniquest Já o tom neměla tušení ještě asi před rokem a menstruuji už 23 let 🙂
Já jsem četla různé hranice, odkdy se to počítá jako druhý den - 18 hod. nebo 20 hod. Já beru tu 18. hod., jelikož mám celý život krátký cyklus, jsem ráda za každý den k dobru 🙂
Jinak ano, počítá se až červená krev, ne špinění.
Vážně se to nepočítá jako špinění? No jde o to že mě právě gynekolog říkal že se to počítá od špinění. A krvácení by se mělo do blízké doby dostavit.
@lioness2000 Zrovna nedávno jsem někde opět četla, že špinění se počítá ještě k předchozímu cyklu, a nový cyklus je opravdu až červená krev.
@jironymou špinění se nepočítá, až od toho krvácení začíná cyklus.