Menstruace nebo očistky. Jak jste to měly vy?

annonnym22
6. říj 2020

Dobrý den .
Jsem tu nová a doma mám svoje první měsíční miminko. Porod byl vyvolávaný přenášela jsem 10 dní.
Chci se vás zeptat, jak jste to měli po porodu s MS při spontánním porodu a bez nástřihu? Očistky sem měla 3t po porodu a pak jen bílý až skoro žlutý výtok . Včera jsem začala slabě krvácet a dnes je to silný s bolestmi v podbřišku.

saruler
6. říj 2020

@annonnym22 ja jsem krvacela po obou porodech vzdy cele sestinedeli. Samozrejme ze pak uz ne tak silne, ale porad to bylo na vlozku. Ale bolesti jsem zadne nemela, pouze v porodnici, jak se mi zavinovala deloha.

katebk
6. říj 2020

Skončily mi očistky taky cca po měsíci a za 3 dny začla menstruace, takže může být 🙂 záleží jak jsou ty křeče moc silné, jestli typicky menstruační - neznepokojovala bych se 🙂

me_druhe_ja
6. říj 2020

První MS přišla dva dny před koncem šestinedělí. I při plném kojení. 🙂 V podstate jsem z ocistku rovnou přešla na MS. 🙂

terla
9. říj 2020

Taky jsem z šestinedělí, kdy ke konci jsem už téměř nešpinila, šupla rovnou do menstruace. Byla silná a bolestivá. Doma mi teda tvrdili, že jsem se teprv dočistila. Ale je fakt, že další M/s při plném kojení přišla až za pět měsíců.

michelle_01
9. říj 2020

Ja to mam hodne zvlastni. Porod spontanni, bez nastrihu. Ocistky 2 tydny, prvni MS ve 2 mesicich maleho - slaba 1 den. Po 14ti dnech znova - slaba 1 den. Dalsi uz klasicky vic nez mesic, jak jsem zvykla - slaba 3 dny. Bolesti nikde. Pokud to bude takhle i nadale, jdu slavit. Vzdycky jsem mela hrozne bolesti, div jsem se neplazila po zemi.

lulucina1
10. říj 2020

Muže to být oboji, uvidíš na kontrole u gynekologa po sestinedeli. Já po prvním porodu musela na hysteroskopii (vyčištění dělohy), nechali mi tam kousek placenty. Porod jsem měla vyvolávaný 16dni před termínem, spontánní s nastrihem.

annonnym22
autor
11. říj 2020

Děkuji za odpovědi
Tak já na tu gynekologii budu volat až zítra, protože je problém se tam dovolat, ale ty křeče vůbec nepřestávají sotva chodím , už pomalu ani nekrvácím. Jinak nekojim, malá je na UM.
Placenta i plodová voda byla zezelenalá (prý z toho přenášení) a ultrazvuk při odchodu z porodnice mi nedělali.

syslounek
11. říj 2020

Pokud jsou křeče velké a bolestivé, radši bych zajela na pohotovost, může to být kus placenty a dělat problémy. Po prvním porodu jsem po třech týdnech jen špinila a náhle jsem začala znovu krvácet i s chuchvalci. Zůstal ve mě kus placenty, naštěstí se po těch 3 týdnech sám uvolnil a odešel.