Menstruace. Co berete na bolest?

lenkalubina
7. bře 2022

Ahoj. Jsem po operaci dělohy(myom a srůsty) a včera přišla ms. Mám celkem bolesti...nikdy jsem neměla..chci se zeptat, co berete na bolest? Díky za rady...

plamenek
7. bře 2022

Záleží na jaké léky proti bolesti jste zvyklá. Moje gynekoložka mi vždy doporučovala Algifen kapky. Někomu zabírá Brufen, Ibalgin, Valetol...Mně pomáhá Voltaren.

lenkalubina
autor
7. bře 2022

@plamenek no já moc prášky neberu🤔 takže by mi možná pomohly nějaké slabší?

plamenek
7. bře 2022

@lenkalubina Tak ty Algifen kapky jsou jemnější nebo si vemte Ibalgin 200 nebo ten Voltaren slabší 25.

lenkalubina
autor
7. bře 2022

@plamenek díky

lenkalubina
autor
7. bře 2022

@plamenek ještě se zeptám. Ten Algifen je na předpis?

plamenek
7. bře 2022

@lenkalubina Já myslela,že je volně prodejný ,ale už není:
Algifen není volně prodejný a jeho výdej je vázán na lékařský předpis, mohl by být totiž zneužit jako droga.

Z pohledu návykovosti je možné Algifen nahradit léky Nimed, Aulin nebo Nimesil (vše účinná látka nimesulid), které nejsou návykové a jsou účinnější i v menší dávce: 2-3 tablety denně. Co se týče volného prodeje, tak ani tyto léky proti bolesti nejde volně koupit a je třeba mít předpis od lékaře.

plamenek
7. bře 2022

@lenkalubina Tak pokud nepůjdete přímo k lékaři, zeptej se v lékárně na něco šetrnějšího - nebo když si zadáte na stránkách jakékoliv lékárny "bolestivá menstruace" vyjedou vám léky, tak si vybrat podle nejnižší dávky té účinné složky.

madlamama
25. bře 2022

Ahoj, mám také bolestivou menstruaci a zkouším nyní cbd. Po prvním cyklu s cbd mi bylo opravdu lépe, tak doufám, že si to vychytám a nebudu muset jíst léky na bolest a vyřeším to touto cestou...snad....koukni tady na článek, který mě samotnou navedl: https://www.canatura.com/7-duvodu-proc-je-cbd-v...