Ahoj. Jsem po operaci dělohy(myom a srůsty) a včera přišla ms. Mám celkem bolesti...nikdy jsem neměla..chci se zeptat, co berete na bolest? Díky za rady...
@plamenek no já moc prášky neberu🤔 takže by mi možná pomohly nějaké slabší?
@lenkalubina Tak ty Algifen kapky jsou jemnější nebo si vemte Ibalgin 200 nebo ten Voltaren slabší 25.
@plamenek díky
@plamenek ještě se zeptám. Ten Algifen je na předpis?
@lenkalubina Já myslela,že je volně prodejný ,ale už není:
Algifen není volně prodejný a jeho výdej je vázán na lékařský předpis, mohl by být totiž zneužit jako droga.
Z pohledu návykovosti je možné Algifen nahradit léky Nimed, Aulin nebo Nimesil (vše účinná látka nimesulid), které nejsou návykové a jsou účinnější i v menší dávce: 2-3 tablety denně. Co se týče volného prodeje, tak ani tyto léky proti bolesti nejde volně koupit a je třeba mít předpis od lékaře.
@lenkalubina Tak pokud nepůjdete přímo k lékaři, zeptej se v lékárně na něco šetrnějšího - nebo když si zadáte na stránkách jakékoliv lékárny "bolestivá menstruace" vyjedou vám léky, tak si vybrat podle nejnižší dávky té účinné složky.
Ahoj, mám také bolestivou menstruaci a zkouším nyní cbd. Po prvním cyklu s cbd mi bylo opravdu lépe, tak doufám, že si to vychytám a nebudu muset jíst léky na bolest a vyřeším to touto cestou...snad....koukni tady na článek, který mě samotnou navedl: https://www.canatura.com/7-duvodu-proc-je-cbd-v...
Záleží na jaké léky proti bolesti jste zvyklá. Moje gynekoložka mi vždy doporučovala Algifen kapky. Někomu zabírá Brufen, Ibalgin, Valetol...Mně pomáhá Voltaren.