Zdravím všechny, prosím zachovat anonym. Děkuji
Mému muži byly z krve zjištěny plicní chlamydie v hodnotách, které nasvědčovaly prodělané nemoci (33 jednotek). Na popud toho jsem šla na krevní testy i já, aby se zjistilo, zda jsem to měla/mám já také.
Bohužel můj výsledek ukázal jak plicní chlamydie (nejspíš prodělané - 53 jednotek), tak chlamydie pohlavní. Výsledek pohlavních nasvědčuje, dle závěru laborantky, probíhající infekci, protože mám vysoké hodnoty (184 jednotek, norma do 11 jednotek). Teď k mé otázce.
Máte někdo zkušenost, že byste se nakazili pohlavními chlamydiemi jinak než pohlavím stykem? Jde mi totiž o to, že jsme manželovi 100% věrná, takže nechápu, kde jsem k tomu přišla. Stejně tak jsem si jistá, že on je věrný mě navíc jemu se z krve pohlavní chlamydie neprokázaly. Čekají nás oba ještě stěry. Jsem z toho dost rozhozená, protože si připadám jako nějaká „špína“, stydím se a hlavně vůbec netuším, jak jsem k tomu přišla. Máte někdo prokazatelnou zkušenost, že jste to chytli jinak než pohlavně? Např. záchodové prkénko. Díky všem za odpovědi.
Pohlavními chlamydiemi je prý možné se nakazit (a to údajně i celkem snadno) třeba na bazénu nebo v sauně. Osobní zkušenost tedy nemám, asi doktorka bude vědět lépe, zda k tomu opravu dochází, nebo je to jen mýtus.
Řešíme nyní to samé, všichni lékaři se shodují v tom, že v těle mohou žít mnoho let bez příznaků, my si je mohli předávat mezi sebou a že se na ně obvykle přijde až s oslabením organismu...
@traveller007 já do sauny i bazénů chodím, takže pokud to lze, tak z toho by to možné bylo 🤷🏼♀️
@shirilka já jsem s mužem 7 let a vím, že jsme si věrní...předtím jsem samozřejmě měla i jiné sexuální partnery, ale poté, když jsme se s mužem dali dohromady, chtěli jsme samozřejmě dítě jenomže delší dobu nám to nešlo, chlamydie mě napadli, ale měla jsem je tenkrát negativní 🤷🏼♀️
Promin,ale tohle prece nemuze vedet nikdo…
Já jsem měla pohlavní chlamydie a zeptala jsem se na to primo gynekologa a řekl mě že z bazénu ani prkénka to nejde prostě sexem. Takže se na to zeptejte přímo doktora a uvidíte co vám řekne ten to bude vědět nejlépe
@lidija1234 ano to se samozřejmě chystám
Několikrát jsem to tu psala, napíšu to i do téhle diskuze. Byla jsem panna a zjistili mi pohlavní chlamydie. Takže za mě to možné je.
@michelle_01 moc děkuji za odpověď...smím se ještě zeptat, zda ti lékař řekl, kde si k tomu mohla přijít, když očividně ne sexem? 🙂
Stačí jakýkoliv typ sexu nemusí dojít ani na sex takový a vir v těle žije dlouho než začne něco dělat třeba a taky ne
Ten vir stejně jako Hpv může žena získat prvním ,druhým ,10 tím třeba sexuálním partnerem nebo aktivitou myslím že na bazén bych moc nespolehala možná prkénko možná pak je ta plicní a to je přenos kapénky jako chřipka
Sice jsem tento zdravotní problém neřešila, ale protože mám ráda sauny, tak jsem se musela podívat na více info:
https://www.cpzp.cz/clanek/3849-0-Chlamydie-nej...
Určitě nikdy v sauně teď asi nebudu sedět jen tak na ostro...
No a co při orálmím sexu, přenést plicní do pohlaví?? 🤷♀️ Jen mě to tak napadlo když to tu čtu 😁
Nevím jak s chlamydiemi, ale já takto už 2x v životě měla ureaplasmata. Taky se to považuje za pohlavní nemoc. Prvně se na to přišlo úplně náhodou, na testech byl pozitivní i ex, oba jsme se léčili antibiotiky dokonce oba na 2x. Na poprvé to nezabralo. Před rokem a půl jsem je měla opět pozitivní, ale při kojení jsem nechtěla antibiotika, řešila jsem to lichořeřišnicí, 3 měsíce užívání a po roce testy negativní. U těchto breber je prý přenos v sauně nebo bazénu celkem běžný. To jen k tomu, že "pohlavní nemoc" se dá chytit i v bazénu...
Nějak se k tomu dr nevyjadřovala. Koukala ale na mě poněkud zvláštně, opravdu jako na nějaké promiskuitní prase, že jsem se cítila fakticky blbě 🤣 takže jsem si to vysvětlila ručníkama nebo prkýnkama na wc.
Plicní ta se přenáší kapenkovite tím pádem stačí bejt s někým kdo má v sobě tento vir a zakasle a je to na světě ani o tom nemusí člověk vědět ...intimní dole tam je to přenos sexuálně všemi způsoby ale už mohl bejt kdokokiv z vás mít to v sobě klidně x let nelze říct a ukázat že vám byl muž nevěrný hlavně v případě že on je negativní tím pádem jste klidně k tomu mohla přijít v životě kdykoliv ...chápu že se cítíte blbě taky jsem blbě koukala na to když jsem zjistila že jsem HPV pozitivni důležité je že existuje léčba ...