Lehce zvýšený testosteron - snažíme se o miminko

anitram25
15. bře 2016

Ahoj holky, s přítelem se snažíme o druhé dítě už zhruba 8 měsíců, já bohužel nemám ms (jen uměle vyvolanou) 😒 můj dr. to nikdy nijak neřešil, píchnul agolutin a ms přišla. Tento měsíc jsem si vydupala vyšetření štítná žláza v pořádku, hp - zvýšený testosteron, ale opravdu jen o trochu. Jeho léčba je na tři měsíce antikoncepci, což se mi nelíbilo, tak jsem zašla do lékárny a lékárnice mi poradila Sarapis plus, ant jsem si ani nevybrala. Po šestinedělí mi jí totiž nasadil - nedělala mi dobře, tak jsem jí po třech měsících přestala brát, po konci kojení mi ms také nepřišla, tak mi antikoncepci nasadil na úpravu cyklu, který se mi upravil.... na dva měsíce 😒 Jaký přípravek je ještě vhodný brát? Inofolic, Nofisol nebo gynex????

efijil
15. bře 2016

Než jsem dočetla na konec Vašeho příspěvku - napadlo mě, zda neuvažujete o změně gynekologa?

chiara75
15. bře 2016
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Ahoj - Sarapis je potřeba brát delší dobu, stejně účinná je ale mateří kašička. Myslím, že by ti mohl pomoci také drmek - kapky, někdo chválí kontryhel.

anitram25
autor
15. bře 2016

@efijil upřímně uvažuju, před týdnem jsem byla šťastná, že mi konečně udělal HP a že se konečně něco bude dít, teď jsem zase akorát, naštvaná 😒 Nejpřijde mi správný problém řešit antinou, ačkoli jsem se dočetla, že někteří doktoři, to tak řeší, jsou i jiné způsoby. Když jsem se nad jeho ,,léčbou'' zarazila a zeptala se, zda je i jiný způsob než antikoncepce, řekl, že ne.... 🙄

anitram25
autor
15. bře 2016

@chiara75 Kontryhel jsem půlku ledna pila a brala k tomu Fertility Blend a bez účinku 😒

veruska007
16. bře 2016

@anitram25 Měla jsem také zvýšený testosteron, brala jsem sarapis, otěhotněla jsem po něm v pohodě, v dalších těhotenstvích pak už spontánně, bez problémů.

kristy82
16. bře 2016

@veruska007 bralas ten Sarapis normálně podle návodu, tak jak mají brát ženy v přechodu?

veruska007
16. bře 2016

@kristy82 Ne, měla jsem nějaké speciální dávkování, poradila mi ho nějaká gynekoložka v internetové diskusi kdysi... brala jsem prvních cca 10 dní 3x denně, potom dvakrát denně nebo tak nějak... už je to 8 let. Brala jsem to rozhodně častěji, než co tam bylo uvedené.

deelfinek
16. bře 2016

@anitram25 Tak to mám podobně, ms jsem bez agolutinu nedostala, naštěstí mám tři děti, "nějak" se to prostě podařilo. ale zkoušela jsem kde co a to,že jsem prosila doktora o HP a doteď mi ho nikdo neudělal, zbytečné dodávat. takže samoléčba, zkoušela jsem čaje od Grešíka - můžu doporučit, výborný ženský čaj, pomohl mi zpravidelnit, pila jsem ho 2x denně asi rok. Ms mi chodila fakt každý měsíc, když jsem zkusila samotný kontryhel, hrůza, ms nepřišla vůbec.Nakonec jsem se na to lidově řečeno vyprdla, nechala jsem to plavat, protože můj gynekolog mi řekl, nač brát HP, když by mě léčil stejně jen hormonálně, z toho jsem byla tak trochu vedle, na mou otázku, jestli není jiná alternativa, tak prý ne. Teď po roce od Grešíka mi ms přijde, cyklus mám cca 40-50 dní,ale přijde, to je pro mě výhra.Nutno podotknout ale,že mi reaguje na každou menší odchylku, tzn, dostanu rýmu, nepřijde. Momentálně mám v sobě nějakou virozu a zase už druhý měsíc nic, tak čekám....

kristy82
16. bře 2016

@veruska007 mě ho právě jedna dr. doporučila, ale žádné speciální dávkování a když jsem to studovala, našla jsem, že ty fytohormony můžou i bránit ovulaci, což je teda dost na prd, když chce člověk otěhotnět 😀 pak jsem našla i spec. dávkování jen v části cyklu (podobně jako Clostilbegyt). Hodlám to teď zkusit.

veruska007
16. bře 2016

@kristy82 Koukám, že jsi z Brna - mně to speciální dávkování doporučila dr. Lázníčková. Já k ní normálně nechodím, přijde mi příliš alternativní. Ale narazila jsem na ní někde v internetové diskusi a poradila mi mailem

chiara75
16. bře 2016
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@anitram25 Zkus možná ten drmek - je to přírodní progesteron, tedy to, co je vlastně v Agolutinu. Není moc dobrý - je hořký, ale dá se vydržet. Jo a musí se brát dlouho...

terka228
29. lis 2016

@chiara75 Ahoj, prosím, potřebuji poradit ohledně užívání Drmku....Mám tinkturu Jeřábu ptačího a Drmek, ale někdo užívá celý měsíc a mně paní v bylinkách řekla, Jeřáb ptačí do ovulace a Drmek až po ovulaci. Ale nikde jsem tu nenašla, že by to tu tak někdo užíval. Máš s tím nějakou zkušenost? Děkuji moc

chiara75
29. lis 2016

@terka228 Ahoj, drmek obsahuje látku, která se podobá progesteronu, který se nám opravdu tvoří až od ovulace do menstruace (1. den menstruace klesne skoro na nulu). Co se týče jeřábu, asi půjde spíše látku podobnou estrogenu, tak myslím, že paní měla pravdu... Jinak moje zkušenost trochu s odstupem: myslela jsem , že mám nízký progesteron, protože krvácím před menstruací (teď už tedy tolik ne), ale možná to bylo spíše polypem, který mi odstranili. Nicméně, brala jsem drmek prakticky celý měsíc.... no a když mi začátkem roku udělali hormonální profil, dověděla jsem se, že neovuluju.... Za pár měsíců už zase všechno bylo v pořádku. Myslím, že roli hrál právě drmek. Takže opravdu - až od ovulace a drž se dávkování - nepřeháněj to.

terka228
29. lis 2016

@chiara75 Děkuji moc za upřesnění 🙂 Budu tedy pokračovat dál , jak mi bylo řečeno 🙂 Snad to k něčemu bude 🙂