Laparoskopie, je možné jít i během menstruace?

andrisek123
24. kvě 2015

S přítelem se už pár měsíců snažíme o miminko a bohužel se nám nedaří. Bylo mi zjištěno, že u mne nedochází k ovulaci. Doktorka mě proto posílá na LAPAROSKOPII. Chtěla jsem se zeptat, zda nevíte jestli je možné jít na tento zákrok i během menstruace? Měla jsem se na to zeptat paní doktorky, ale byla jsem rozrušená a hned jsem kývla na první datum, které mi nabídla a bohužel má dovolenou, takže se jí nemám jak zeptat.
Děkuji za odpovědi.

alcar
24. kvě 2015

Na laparoskopii se chodi mezi menstruaci a ovulaci. Behem menstruace urcite ne. Urcite si nechej zmenit termin.

andrisek123
autor
24. kvě 2015

A když mám menstruaci nepravidelnou? :D to znamená, že ji jednou dostanu za měsíc a jednou třeba až za 3 měsíce? Když se dostavím do nemocnice den předem a v den zákroku ji dostanu, tak mi to tedy asi udělat nemohou že? :/

alcar
24. kvě 2015

@andrisek123 tak v den zakroku teda nevim, jak by se to resilo. Spravne by to melo byt tak, ze pokud dostanes ms, tak hned volat dr na termin, ten by mel byt plus minus do 14 dni. Tak jsem to mela ja. Ale mozna to jinde funguje jinak.me operovali v male nemocnici, jeste ke vsemu primo muj dr, takze s terminem nebyl problem.

andrisek123
autor
24. kvě 2015

@alcar - měla jsem se zeptat přímo doktorky, ale byla jsem rozhozená no :( . Budu se muset skočit zeptat k sousednímu gynekologovi. Abych tam náhodou nedošla a neposlali mě domů 🙂
Ale moc děkuji za odpověď 🙂

alcar
24. kvě 2015

@andrisek123 urcite zkontaktuj nekoho, kdo ti poradi a eventuelne vyridi nejaky vhodny termin, idealne mezi ms a ovulaci. Tento cas je totiz nejvhodnejsi k zakrokum na vajecnicich a na provedeni drillingu. A urcite z toho nebud vubec rozhozena. Ja to absolvvala prave kvuli chybejici ovulaci, vydupala jsem si ji hned, jak se zjistilo, ze neovuluju (chtela jsem ji podstoupit jeste pred hormnalni lecbou) a udelala jsem dobre. Udelal se drilling a hned vzapeti se nasadil Clostilbegyt. Troufam si rict, ze diky kombinaci obojiho a ze moje telo jeste nebylo zvykle na hormony, tak se zadarilo hned na druhy cyklus. Urcite delas dobre a neboj se. Neni to zadny hruzostrasny zakrok! 😉 Drzim pesti, at se domluvis na nejblizsich terminu, at zbytecne nemas zase mesic prodlevu. A hlavne, at to pomuze a zadari se. 🙂

sasanka033
24. kvě 2015

@andrisek123 muze se to stat, nebyla bys prvni ani posledni, kdo nema pravidelnou ms a musel zmenit termin 🙂 domluv se v ty nemocnici, jak tohle resi. ale nestresuj se tim dopredu, stejne to moc neovlivnis (resp. cim vic se tim budes nervovat, spis ms neprijde🙂 ). jak pise alcar vyse - na lpsk se chodi po ms, aby byla jistota, ze nejsi tehotna.

andrisek123
autor
25. kvě 2015

@alcar
@sasanka033
Holky, tak jsem dnes volala své paní doktorce a mám prý brát prášky na oddálení menstruace a normálně během toho na ten zákrok jít a pokud bych náhodou menstruaci dostala, tak mi zákrok prý o 10 dní posunou 🙂 takže snad vše klapne 🙂