Ahojky,
užíváte některá laktobacily? Jak už z důvodu těhotenství či z jiného?
Já si je musela dneska pořídit kvůli mykóze☹ Chtěla jsem ty nejúčinější, bojím se opakovaného zánětu.
Doporučili mi APO - Lactobacillus 10+ kde je 12 miliard aktivních bakterií, a 10 kmenů, ovšem jsou i s přídavkem brusinek,
tak se v těhotenství prý nesmí užívat.
Rada bych narazila na nějaké, kde bude také hodně aktivních bakterií, ale budou se moci užívat i v těhotenství.
Díky za rady a tipy🙂
Přesně ty APO mi doporučila moje známá, která má svou lékárnu, dnes si je jdu koupit🙂
Já kupuji Biopron
Taky by mě zajímalo vaše doporučení na laktobacily. Mám je prý užívat. Ale mám hledat nějaké konkrétní kmeny? Kolik těch aktivních bakterií by tam mělo být. A ještě otázka k prebiotikům, je dobré aby ve složení byly také nebo to není nutné?
Nejlepší je kysané zelí a ostatní mléčně kvašená zelenina. Bez konzervantů a nesterilizované. Jíst ideálně denně (syrové). Jsou v něm hromady bakterií, různé kmeny, zároveň je to i prebiotikum (vláknina) a je toho dost, takže to může mít nějaký účinek. Synka vytáhlo z velkých trávicích problémů, které měl od narození.
@zadnas Jako určitě se to dá všechno dohnat stravou, ale jíst denně kvašenou zeleniny a vlákninu je docela náročný. Já šla cestou probiotik a prebiotik v jednom doplňku. Beru Probiotikus a vybírala jsem právě podle toho složení. Je v nich spousta laktobacilů i bifidobakterií, myslím různý kmeny a je to doplněný prebiotiky. Vybírala jsem právě tak aby v tam bylo co nejvíc různých kmenů. Tady uvádí že je tam 39 miliard aktivních bakterií což je skoro nejvíc co jsem viděla, ale určitě čím víc tím líp. To vesměs určuje sílů těch účinků.
@anabella_lee Mně bylo doporučeno vypít skleničku acidofilniho mléka nebo kefíru (při mykozach neslazeného), ideálně každý den. A z mé vlastní zkušenosti to funguje, zlepšila se mi i celková imunita. Ale chápu, že ne každému tyto zakysané výrobky chutnají...