Kyretáž. Jak se připravit?

hanka_333
5. črc 2020

Moje mamka (je už v přechodu) má jít na kyretáž kvůli vysoké děložní sliznici. Je to zákrok na jeden den - ráno nastoupí, za pár hodin ji nejspíš propustí. Zajímalo by mě, jak bude zhruba po celkové narkóze vypadat. Vím, že je to individuální, ale uvítám zkušenosti ostatních. Pak asi může ještě několik dní krvácet - používají se běžné menstruační vložky, nebo jsou lepší takové ty poporodní? Případně uvítám nějaké osvědčené rady, jak urychlit rekonvalescenci. Předpokládám, že by třeba mohlo pomoci časté sprchování.

amazonkajanik
5. črc 2020

@hanka_333 u tohohle zákroku je ta narkoza jakoby menší,člověk není tak mimo. Nechají si ji tam ještě min hodinu po probuzení a když bude v pohodě,tak v doprovodu pustí domů. Vložky by měly stačit obyč,není to jako ocistky po porodu,na kyretazi všechno vyskrabou a než se cevky zahoji,tak nějaká ta krev bude. Já na tom byla po ZT a druhý den jsem byla už v práci. Doma bych ani nevydržela

ufonaut
6. črc 2020

krátkodobá narkoza, výkon asi na dvacet minut. Pak se dvě hodinky prospí. Vložky raději poporodní a bavlněné kalhoty. Krvácení by nemělo být silnější než menstruační. A poté samozřejmě dodržovat šestinedělí, tzn. žádný sex a koupání

hanka_333
autor
6. črc 2020

@amazonkajanik Tak pokud je narkoza lehci, bude to snad brzy ok. Nejake motani hlavy a velka unava snad nehrozi. Ceka nas jeste asi 40 minut autem.

barulina
6. črc 2020

Ja jsem po kyretazi min. Rok. Zakrok. Cca pul hodky, po probuzeni zadne nasledky narkozy, cesta zpet domu cca hodina, nic prijemneho ale zadnanhruza

inkheart
6. črc 2020

Zajímavé, mě si v nemocnici nechali ještě na noc, jinak bych musela podepisovat negativní reverz.

inkheart
6. črc 2020

A následky narkozy jsem tedy měla,nějakou dobu po zákroku jsem byla docela mimo (několik minut, nevím). Pak jsem asi hodinu spala.

hanka_333
autor
6. črc 2020

@ufonaut Ok, tak radeji nejake poporodni vlozky koupime.

amazonkajanik
6. črc 2020

@hanka_333 hele,každý to snáší jinak. Já byla ok,ale mamka,která má za sebou x velkých operací byla po zákroku na žlučovodu lehce mimo. I když byla na dospavacim pokoji. Ale to mohl dělat taky zánět,co prodělala. Já jsem zas magor,kterej když může,tak jde. Před kyretazi jsem chodila do práce s silenymi bolestmi,byla jsem v 7tt. A po velké ortopedicke operaci jsem šla na revers den po a jela vlakem 5h s dvěma přestupy 😁a za 5měsíců další a to mě už nechali sami 😂