Ahoj holky, mám opakovaně kvasinkové infekce, teď jsem si poprvé koupila wobenzym, a doporučené dávkování je 2 x 8 dražé denně, pomohlo vám to? dodržovali jste dávkovaní? mám koupené balení 200 tablet a to stojí přes 800 korun, zdá se mi to dost peněz, kdybych vedela že to určitě pomuže, tak ty peníze dám ☹
Mně bohužel nepomohl, užívala jsem to velké balení (stálo tenkrát asi 2500) a stejně jsem infekci dostala. Když se mi to pořád vracelo, doktorka mi říkala, že někomu pomůže vysadit antikoncepci. Jestli je to pravda, nevím, ale letos první rok antikoncepci neberu a první rok po dlouhé době jsem zatím v pohodě 🙂 Bavlněné prádlo (a ne tanga), v létě žádné těsné kalhoty ale sukně, nepřežírat se čokoládou a jiným sladkým, to je samozřejmost. Držím palce, třeba ti wobenzym pomůže, na každého to může působit jinak.
Ahoj jjá osobně zkušenosti nemám, ale moje nejlepší kamarádka trpěla šíleně na tyto problémy, měla je v jednom kuse a nic ji nepomáhalo, až si koupila wobenzym a už více jak rok má klid. Podle mě je to dobré. Sem zdravontní sestra a když u nás leží někdo mladý po těžkém úrazu i doktoři mu doporučují tohle. Wobenzym je dobrý na imunitu a podobné problémy a Phlogenzym zase na poúrazové stavy. Takže myslím, že to nebudou vyhozené peníze. Ale je důležité brát ho podctivě a dávku jaká se brát má a nesnižovat množství tabletek aby ti třeba déle vydržel...🙂
Souhlasím s @anetadr. Sama jsem kvasinky nedoléčila, protože jsem měla pocit, že už jsem se jich zbavila a za měsíc jsem je měla zpátky. Až když jsem je přeléčila (asi 15 dní) a zvýšila příjem probiotik, tak jsem měla klid. Když mám pocit, že už jsou to opět začínající kvasinky, použiju Rosalgin a mam klid 😉 A dobré taky je přeléčit partnera, protože on to na tebe může přenášet, ale sám příznaky mít nemusí 😉
@mirka244 jediné, co mi pomohlo - vysadit HA - od té chvíle nevím, co to jsou kvasinky. Za celé 4 roky od vysazení jsem měla problém 2x a to jsem chytla hned od začátku, nasadila jsem Fermalac a za pár dní jsem o ničem nevěděla. Dokud jsem brala HA, tak jsem byla na gyndě každý 2. měsíc :-/
Na mě je Wobenzym moc drahý a zas tak bych tomu nevěřila. Každému pomáhá něco jiného, kolikrát toho člověk vyzkouší tolik, že už ani neví, co zabralo🙂 Mně pomohlo pravidelné užívání Biopronu9 - probiotik.
tento problem mam vkuse uz skoro 4 mesiace..vkuse u lekarky, davala mi kadejake tablety na vkladanie dovnutra pocnuc gynazolom az po maxmirror...nic moc to nezaberalo..hocikedy sa mi to vratilo...raz som uz bola taka zufala a hrozne som plakala..vtedy som sa nastvala a kupila som si wobenzym..po 4 dnoch sa mi stav zlepsil. Den nato som sla na klutivaciu a vysledok je negat. takze asi na tom cosi bude. beriem dodnes max davku 3x10 tabliet denne (mam aj zlu imunitu), plus 3x denne beriem YB pearls specialne probiotika pre zeny (na odporucenie lekarnicky, moze sa aj viac nez 1 denne, vraj mi to neuskodi) a na ceste ku mne je aj Candex, ktory ma rozkladat bunkove steny candidy.
Nejem sladke, pecivo, nesladim caj, kavu, tu pijem len s bezlakt. mliekom, obmedzujem ryzu, zemiaky, ovocie, pouzivam laktacyd na umyvanie, sem tam vyplach rosalginom, vlozky a tampony s laktobacilmi, Gyntimu laktobacil....(oreganove olejceky, skoricu, klinceky uz ani nie - nezaberali same o sebe). je to boj.. radsej zaplatim za wobenzym tolke peniaze ako kazdy mesiac nehat v lekarni 100eur za kadejake tretky a aj tak to nepomaha..
@mirka244
@bashee Holky, doporučím pilulky Mycomax. Jsou pouze na předpis, ale došla jsem k doktorce, že je chci předepsat a nebyl problém. Je v nich obsažena látka flukonazol, která právě bojuje proti kvasinkovým infekcím. Když jsem byla v Anglii, tak se mi neuvěřitelně kvasinky rozjely a paní v tamní lékárně mi na to dala právě tyto tabletky. Tam se jmenovaly jinak, ale hledala jsem pak v ČR, jestli se to u nás neprodává a našla právě mycomax. Trpěla jsem na ně hodně, ale od té doby už vůbec nic 🙂
Ja som si mycomax pytala od gynekologicky nespocetne vela krat..ale nechce mi ho predpisat..nasla som ho pod nazvom Diflucan alebo tak nejak, predajny vo vacsich kvantitach na zahranicnych webstrankach. Je to dobre aj pre partnera. Hold treb mat asi stastie na lekara..ja ho nemam 🙂
Ahoj, ja ho beru uz asi 3 tydny, kdy jsem vysadila kortikoidy a trpim systemovou candidou (kortikoidy, atb, antikoncepce, cukry, mleko, stres a tehu - oslabena imunita jako krava), drzim dietu, tu jsem drzela mesic, nez jsem porodila. Potom ta kuze byla tak zla, ze jsem byla na chvili zpatky na kortikoidech. Momentalne jedu podle dr.Very Zikove (zde na mk Kvasinkova infekce u deti a Poradna pro atopicky ekzem) zinkovou mast a gencianu, ale je to peklo, strasne svedeni a dodrapani do krve. Zda Wobenzym pomaha, nevim, asi je brzo, tenhle stav je fakt maso totiz. Doslova. Ja maly dite, pomahaji mi rodice, jsem ted od pritele 160 km, takze o ni prichazi :-/ ale musim to vydrzet.
Mně tedy pomohl hodně. Brala jsem ho z jiného důvodu (po operaci), zpočátku poctivě, ale později už jsem dávkování flákala. Kvasinkové infekce jsem předtím měla často, ale po wobenzymové "kúře" jsem měla dlouho klid (minimálně rok a půl, už si to přesně nepamatuji). Pak jsem ho za pár let brala znovu a zase to pomohlo na hodně dlouho. A mimo to jsem po Wobenzymu také nebyla dlouho nemocná, žádné virózy, žádné nachlazení.
Ja zitra zacnu uzivat autovakcinu, je to teda nadlouho, ale doufam, ze to pomoze 🙂
Mě co opravdu pomohlo byl Candivac-volně prodejný v lékárně a bere se to 10dnů,pak 2 týdny nic a takto 3x zasebou-je to kůra na 3 měsíce.
ne su to kapky, takže kapu každe rano na lacno a neplatila jsem nic, hradí to poistovna, su 111 🙂
@mirka244 u kvasinkových infekcí je nejdůležitější gynekologické vyšetření, rozbor kultivace a cíleně nasazená léčba. Přeléčení běžně dostupnými léky a doplňky vede jen k omezení příznaků a následnému opakování nemoci. Takhle mi to bylo vysvětleno a opravdu, jednou jsem se přeléčila a dlouho žádnou neměla. S Wobenzymem zkušenosti nemám, téměř s jistotou bych řekla, že neuškodí, posiluje celou imunitu, takže částečně pomoci může, nicméně bych stejně souběžně vyžadovala cílenou gynekologickou léčbu🙂