Krvácení po kyretáži. Zkušenosti?

marta000
15. srp 2021

Ahoj holky,

v pátek 13.8. jsem byla na kyretáži dělohy kvůli ZT.
Krvácela jsem pouze ten den po zákroku, ale opravdu malinko a od té doby nic, ani špinění. A začínám cítit řezavou bolest v podbřišku.
Chci v pondělí radši volat doktora, ale píšu i sem jestli s tím nemáte někdo zkušenost.
Za zprávy děkuji 🌼

katherine177
15. srp 2021

@marta000 možná tam zůstaly nějaké zbytky a rozbíhá se vám zánět ,možná budete muset jít na další revizi

zrzek88
15. srp 2021

@marta000 Také jsem byla na revizi po ZT, první dny bez krvácení a obtíží. Ale také o náký den později přišla bolest v podbřišku a jednodenní krvácení. Ale pak ustalo a vše ok. Podle mě je to normální, nemusí to být hned zánět.

marta000
autor
15. srp 2021

@zrzek88 děkuji za zprávu.
Pro jistou zavolám v pondělí doktorovi, na kontrolu mám jít až za 14 dní po zákroku.

marta000
autor
16. srp 2021

Tak dneska na kontrole doktor zjistil zbytky reziduí a ještě dnes jdu na revizi znovu. 😔
Prý není normální, že nepřišlo krvácení a ani špinění. Mám už i zvýšenou teplotu a nejspíš se rozjíždí zánět.

Slova doktora: není dobré do dělohy vstoupit znovu, ale určitě není dobré to takhle nechat vzhledem k tomu, že děložní hrdlo je natolik stažené, že by nic samo neodešlo.

katherine177
16. srp 2021

@marta000 je mi to líto ,myslela jsem si to ,měla jsem to také ,ať jste brzy v pořádku

lucka.v.
8. únor 2022

Prodělala jsem revizi dělohy před vic než měsícem kvůli zamlklému těhotenství v 9. týdnu. Hned po zákroku jsem skoro týden nekrvácela, jen občas mírné špinění. Po týdnu mi ale začaly silné bolesti břicha, vždy jen večer, trvalo to pár dnů a potom bolesti ustaly, ale vlastně od té doby, kdy začaly, krvácím stále, takže už skoro měsíc s tím, že minulý týden to bylo opravdu silné, jak při mé MS (mívám silnou). Byla jsem kvůli tomu u doktora, ale řekl, že když silně krvácím, vyšetřit mě nemůže a že prý je to krvácení normální, na moji prosbu o něco alespoň na zeslabení, řekl, že to nelze, tak jsem odešla s nepořízenou. Potom naštěstí po asi po 5 dnech krvácení zeslabilo samo, nicméně krvácím stále. Dle toho, co řikal doktor, to tedy chápu tak, že v mém případě už asi krvácení bude trvalé a nezbavím se ho nikdy, jelikož řekl, že to má být normální. Doufám, že aspoň nebude už tak hrozně silné, jako ten minulý týden. Zajímalo by mě, zda má někdo podobnou zkušenost? Co čtu, tak hodně holek nekrvácí, asi jsem tedy měla smůlu, že budu mít trvalé následky a nebo to tak prostě je a jen jsem nenašla info? Přecejen je to velký zákrok a asi nutno počítat s následky a že už nic nebude jako dřív. Asi bych měla být ráda, že jsem přežila a nestěžovat si, strašili mě, že mi hrozí smrt, když zákrok nepodstoupím, ale pokouším se najít řešení, jestli by přecejen něco pro mě neexistovalo, nechci se smířit s tím, ze budu do konce života krvácet. Nemá někdo zkušenost, nebo neporadí?

marta000
autor
22. únor 2022

@lucka.v. to mě mrzí, tvoje ztráta i následky. Myslím si, že to není normální 😕 já po té druhé revizi, která byla hned 3. den po první krvácela malo, pak skoro vůbec, ale po dobu hojení jsem občas zašpinila.
Jak jsi na tom teď? Pořád máš problém s krvácením?

lucka.v.
22. únor 2022

@marta000 Ahojky, normální to opravdu nebylo.Můj gynekolog (nyní již bývalý) i v nemocnici to totálně zvorali, pořád jsem krvácela víc, začínala jsem se i bát,byla jsem tam,ale odpálkovali mě. Pak jsem málem zkolabovala,přítel mě zavezl do jiné nemocnice a tam zjistili, že moje mrtvé miminko bylo ve vejcovodu! Málem jsem vykrvácela,vezli mě urgentně na laparoskopii,naštěstí tam byli úžasní lékaři a kromě života mi zachránili i všechny orgány,ale bylo to za pět minut dvanáct. Teď už jsem doma a jsem hrozně moc vděčná, že žiju a možná ještě budu moct mít miminko časem.

marta000
autor
22. únor 2022

@lucka.v. ježiši, to je hrozný 😢
Jsem ráda, že je ti líp a hlavně, že jsi v pořádku, nesnáším tyhle doktory. Mě tu první dělal primář a pěkně to odflaknul naštěstí jsem dala na intuiici a když jsem cítila, že něco není v pořádku, tak jsem šla a tentokrát už můj lékař zjistil, že ten první tam nechal plnou dělohu reziduí a kdybych nepřišla tak bůh ví, co by se tam začalo dít.

Teď mě čeká laparoskopie kvůli cystě a snad po ní už se zadaří.
Tobě se taky určitě brzo poštěstí, dej se co nejdříve do pořádku a uvidíš brzo to bude dobré. ☺️🍀

lucka.v.
23. únor 2022

@marta000 Děkuji moc!Držím palečky, určitě to vyjde!Dej potom vědět!

marta000
autor
24. únor 2022

@lucka.v. tak dneska na kontrole nic moc, cysta co jsem měla se zvětšila a aby toho nebylo málo tak se udělala nová na druhém vaječníku 😔 11.3. mám termín operace, tak budou dělat oba vaječníky, modlím se, aby je moc nepoškodily.