Dobrý den. Minulý pátek mi dělali konizaci,po zákroku sem jen slabě špinila. Barvu to mělo nahnědlou,poté narůžovělou. Od uterý mi teče vysloveně krev,cítím i trošku tlak v podbřišku. Opravdu je to jako bych měla menstruaci(kterou určitě nemám).. Vůbec nevím jestli se mám začít znepokojovat 😒
Díky moc. A myslíte,že stačí zajet ke svojí gyndařce nebo musím do nemocnice kde mi to dělali?
určitě do nemocnice. ty to nemáš napsané v propouštěcí zprávě? já v Motole dostala pokyny, co všechno se může dít a v jakých případech mám jet do zpátky do nemocnice a krvácení k nim patří
Ahoj @marupe @jameson78 @marupe @belda a ostatní snažilky, těhulky a maminky 🙂
mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti s Konizací děložního krčku do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme?
Stačí svůj příběh, radu, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/konizace-krcku-delohy/ a pomoci tak všem ostatním ženám, které si právě prochází tímto obdobím, potřebují se s ním vyrovnat a na MK hledají podržení, radu, zkušenosti a hlavně Vaše příběhy, které jim pomohou v této chvíli...
Děkuji Vám, že pomáháte a přeji Vám hezký den 🙂
Janča
PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all
Z hojícího se zbytku čípku dochází ke sporé sekreci a žena pociťuje výtok s drobnou příměsí krve. To patří k normálnímu procesu hojení a tento stav trvá až do zahojení, tj. v průměru 5 týdnů. Po celou dobu hojení, která je provázena špiněním a krvácením je nutné se vyvarovat pohlavnímu styku. K hygieně se používá pouze sprcha, žena se nesmí koupat. Používání menstruačních tampónů není vhodné, ale lze je připustit především v pozdějším období hojení. Zejména prvních 14 dnů po zákroku je nutné omezit fyzickou aktivitu na minimum, neboť hrozí, že dojde k otevření drobné cévky v ošetřeném čípku a žena začne silně krvácet. V takovém případě je třeba vyhledat lékařské ošetření. Jedná se o vzácnou komplikaci, která lze vcelku jednoduše vyřešit, ale prodlouží celou dobu hojení. Další problém, který vzácně nastává je velmi silně zapáchající výtok, který signalizuje zánět v pochvě a je nutná lokální léčba do pochvě ve formě vaginálních tablet. Obě tyto nejčastější komplikace patří mezi nezávažné a lze je vcelku rychle a efektivně vyřešit.
takže k doktorovi bych určitě jela 😉