Krvácení mimo ms (těhotná nejsem, nemůžu být a ani neplánuju)

andelka
10. čer 2021

Pěkný den ženy, chtěla bych se zeptat na zkušenosti nebo rady ohledně krvácení mimo menstruaci. Trápí mě to už několik měsíců, před půl rokem jsem byla na běžné prevenci, kromě dvou malých myomu,které se sledují, žádný problém.
Mám vysledovane,že krvácení přichází vždy až po ovulaci. Dříve jsem myslela,že je to krvácení po sexu,ale není . Spouští se bez důvodu obvykle 3-4 den po ovulaci a cca 12 dní po ovulaci přechází do klasické ms. Po ní mám klid,i když je sex.
Napadá mě nějaká hormonální nerovnováha?
Není to silné. Ascorutin nezabírá.
Navíc ještě kojím, několikrát denně dvouletého syna.
Antikoncepci žádnou nemám, neberu žádné léky.
K lékaři půjdu,ale vzhledem k nastávajícímu létu kdoví kdy mě vezme. A můj, ke kterému obvykle chodím ordinuje jen 1x týdně.

andelka
autor
10. čer 2021

A koukám,že kousek dole je podobný dotaz. 🤔

keksik002
10. čer 2021

@andelka a tim těhotenstvím jste si jista?

andelka
autor
10. čer 2021

@keksik002 stoprocentně. Trápí mě to fakt už hodně dlouho. Vloni na jaře se mi po porodu vrátil cyklus, a pár měsíců potom to začalo. Ale než mi došlo, že to je pravidelné, a není to v souvislosti se sexem ani ničím jiným, tak to trvalo. Pak jsem si to začala i psát. Takže už vím, že do ovulace můžeme řádit jak chceme a nic, a jak přejde ovulace, tak to začne, ať už sex je nebo ne.

lucahv
15. čer 2021

@andelka Měla jsem možná podobný problém. Vždy sem 8 dni přes menstruací začala krvacet, špinit až do pak pomalu přešlo na menstruaci. Doktor mi řekl ze je to normální a pravděpodobně mi chybí progesteron. Prášky jsem odmítla. Skončilo trapni až těhotenstvím. Mamka měla podobný problém a te pomohl gynex cca po třech měsících užívání.

andelka
autor
15. čer 2021

@lucahv taky mě napadlo nedostatek progesteronu. Zvlášť když ještě kojím. Asi zkusím drmek.