Ahoj. Poslední dobou mívám cyklus tak 25 dní, někdy dokonce 24, což mi přijde dost málo. Tím spíš, že byly doby, kdy jsem mívala běžně 35 - 37. Není to teda moc praktické samo o sobě, tím spíš když chci praktikovat symptotermální metodu. Nemá někdo podobný problém? Mluvila jsem o tom s gyndařkou, doporučila mi Gynex, ale nevím, bylo to takové hodně nekonkrétní, co říkala, jakože gynex pomáhá na všechno. Jako do hormonů a takových věcí jít nechci, ale kdyby byla nějaká jemnější, nejlépe přírodní metoda, tak to bych zkusila. Předem moc děkuji!
Já měla teda cyklus 31 dní a díky tomu mi přišli na pcos, dlouhé cykly v pořádku nebývají.. Myslím, že Váš cyklus je teď vlastně v normě..
Bývá to věkem. Mě se zkrátil cca v 39 letech.
@mariti Ahojky spis se zaměřit proč se zkracuje a většinou to je tím ze tělo je psychick nebo fyzicky namáháné takže doporucuju zvolnit a víc odpočívat ,doplňky stravy jako pupalkovy olej a vitamin B6 prodlužuje lutealni fazy ...v těch kratších cyklech bývá prave problém v te lutealni fazy ze je moc krátká a miminko se nestihne uhnizdit
@wladimira Hmm, díky za reakci. No, tak téma únava - to je asi never ending story. Asi tak - mám tři malé děti, pracuju, rozvádím se, řeším bydlení, do toho korona.... Prostě super!!! 🙂 Jinak já se pořád něčím dopuju, Déčko, chlorela, tkáňové soli... nevím co ještě. Asi bych měla víc spát. Teda určitě.... Jinak už nevím. Myslela jsem právě, kdby měl někdo vyzkoušené nějaké bylinky, třeba. Že se miminko nestihne uhnízdit, to mi fakt nevadí, v téhle fázi už nejsem... Naopak!
Chtělo by to zjistit,zda se zkrátila první fáze, nebo luteální. Kolem 40 se často cykly mění, buď zkracují, nebo i prodlužují. Ale zkrácení že častější.
Luteální fázi by mohla prodloužit pupalka a B6 ( pyridoxin).
Ja mam cyklus 32-34 dni,ted teda zadny pac sem tehu,ale pro me by krom jineho byla i docela otrava mit takhle kratkej cyklus...ale je to asi normalni a tak ma zdravej cyklus vypadat...Bohuzel jinak poradit nedokazu,ale hodne sem cetla ze na upravu cyklu holky pijou kontryhelovy caj a jak se pise vyse pupalkovy olej nebo tabletky...ja ho taky brala v tabletkach ale z jineho duvodu🙂drim palce..
@mariti normální lutealni fáze by měla byt 13-16dni jestli to tak mate tak bych to nějak neřešila pokud nechcete otěhotnět a jak už výše psaly ze s věkem se cyklus zkracuje ..řekla bych ze ve 40 letech buďte v pohodě mě je 33 a už mám cyklus 26dni jsem s tím smirena ze menopauza u mě nastane dříve než je běžné ... přece jen každá má jiné množství folikul (vajíček )
@mariti taky jsem slysela, ze s vekem se cyklus zkracuje. Jak ty vajicka nejsou uz tolik kvalitni, tak se telo snazi, aby tech cyklu jeste stacilo vice nez prijde prechod. A je pravda, ze kolem 40 se mi zacaly cykly zkracovat taky. Puvodne pravidelne 28 dni a ted tak 26 dni, nekdy kratsi. Zacala se mi zkracovat folikularni faze a ovulace se posunula na 12. den, nekdy i drive. Takze plodne dny zacinaji v podstate hned po ms, takze neplodne dny jsou jen ty po ovulaci. Gynex jsem brala a cyklus se neprodlouzil, ale zahy jsem otehotnela 🙂.
@lennus Jedná se o to, že doplňuješ do organismu různé prvky, např. Fe, Phos, kalcium apod. Ať už dlouhodobě preventivně nebo akutně. Jako nevím, ale rozhodla jsem se, že tomu budu věřit a řekla bych, že výsledky dobrý. Používám už několik let. Koukni např. na biomineraly.cz Když budeš mít dotazy, klidně se ptej, asi spíš přímo, je to mimo téma. 🙂
Taky jsem měla vždy kolem 25-26 (teď kojím, takže pravidelný ještě nenaběhnul) a je fakt, že po praktické stránce to je na nic. Já teda nezasahovala, protože jsem byla ráda, že je pravidelný, jak to bude teď se uvidí.
@mariti ja mam cyklus 25 dni a popravde nikdy me to nejak nenapadlo resit☺️Ja tedy gynex brala na jine problemy a cyklus mi neprodlouzil☺️ Naopak spis se dava na zkraceni cyklu ☺️