Kojení, ovulace a první mestruace po porodu. Měl to někdo podobně?

adelajda5
6. kvě 2021

Ahojky, jsem 15 měsíců po porodu, stále kojim a menstruace se ještě nedostavila.
19.-20.4 mi vyšly pozitivní ovulacni testy , měla jsem od 16.4 boelsti v podbrisku, tím tedy usuzuji, ze první ovulace opravdu proběhla. Během těch dnu byl nechráněný styk. 25.4 jsme začala malinko špinit, spis jen po utreni hnedy výtok.. během dne naruzovely. To trvalo 3 dny a potom vše ustoupilo.
Dnes to tedy vychazi na 15 DPO, menstruace nikdy a TT negativní. Třetí den mě zas bolí podbrisek stejne jako před/při MS. Má někdo zkušenost s touhle “první” menstruaci? Měl to někdo podobne? Druhé mimco bychom chtěli, ale to už by test nejspíš ukazal a je snehobilo. Pokud se nedostavi MS a testy stále negativní, je to normální?

jjasmina
6. kvě 2021

@adelajda5 malé bude 15 měsíců a já dostala první ms teď.Jinak při kojení někdo nemá ms dlouho

squezy
6. kvě 2021

@adelajda5 Ja mela první menstruaci až 3 tydny po odstavení. Na pravidelné preventivní kontrole mi dr dle ultrazvuku rekla, ze na 99% dostanu ms až po odstavení. Takže je to nějak z ultrazvuku vidět, takže by když tak dr poradila. I ovulaci by ti řekla pár dní před tim, než si budeš myslet, že by měla přijít.

adelajda5
autor
6. kvě 2021

@squezy ovulace podle mě na 99% proběhla.. takže by Ms měla už dorazit, no uvidime..

adelajda5
autor
6. kvě 2021

@jjasmina a byla to klasická ms? Nebo třeba jen spineni? Asi je to hodně individuální.. my bychom druhé miminko chtěli, tak doufám, ze to vyjde

madbetka
6. kvě 2021

Ovulační testy i bolesti mohly znamenat, že se ovulace chystá, ale jestli opravdu proběhla, to se z toho určit nedá.
Cyklus se pravděpodobně startuje, ale ještě to může klidně nějakou dobu trvat. Teď po třetím porodu jsem měla příznaky ovulace během 8m asi dvakrát, nicméně první ovulace a s ní ms přišla až asi 9m po porodu. A taky jsem měla pocit, že byla.
U cyklu po porodu (a navíc během kojení) je normální celkem všechno, může trvat ještě dlouho, než se ustálí, než vůbec tělo začne znovu správně fungovat 😉

jjasmina
6. kvě 2021

@adelajda5 minulý týden jsem trochu spinila a od včera krev, ale na to, že je to asi první ms a holky říkali, že to maj silný jako v šestinedělí a bolesti , tak u mě slabota teda

adelajda5
autor
6. kvě 2021

@madbetka jasně, dává mi to smysl. Takže teoreticky to byl “planý poplach” a i přes příznaky a testy nemusela proběhnout.. doufám, ze co nejdrive tu bude 😊 děkuji!

adelajda5
autor
6. kvě 2021

@jjasmina to tělo je opravdu jedna velká záhada a náš ženský cyklus úplná 😁

madbetka
6. kvě 2021

@adelajda5 Je to tak, bohužel. Tak držím palce 🙂

adelajda5
autor
6. kvě 2021

@madbetka ještě jednou děkuji 😊😊