Kefalhematom, máte zkušenost?

bauskka
26. říj 2017

Ahoj maminky. Narodila se mi pred 14 dny holcicka se dvema hematomy na hlavicce. Hlavicka vypada jak srdce. Oani doktorka ji to minuly tyden kontrolovala a dnes na dalsi kontrole rikala ze se ji to zvetsilo a ze nas posle do nemocnice na odsani. Mam z toho docela strach. Mate s tim nekdo zkusenost? Diky

8slunicko6
26. říj 2017

Kamarádka ho u miminka měla a odsátí proběhlo tím, že její holčičce neurochirurg injekční stříkoučkou napíchl tu "bouličku" a vytáhl to do té stříkačky...pak vím, že měla hlavičku omotanou obvazem aby se to pěkně připláclo a bylo to OK... Tenkrát říkala, že když se to nevstřebá a jakoby ti zatvrdne, tak se to někde ostraňuje laserem...

8slunicko6
26. říj 2017

Ještě chci napsat-raději si to nechte hned odsát než to nechat zatvrdnout-vím, že jí pak i lékař řekl že když to "zkostnatí" tak pak ani laser často nepomůže a musí se to operovat, což je mnohem horší...Odsátí je ambulantní zákrok.

iviiii
27. říj 2017

@8slunicko6 synovi se to objevilo cca 14 dni po porodu,odsálí mu to jak říkáš stříkačkou a pak měl obvázanou celou hlavičku,ale pak už bylo vše v pořádku

tereza_pr
5. led 2020

@bauskka @achalteke Protoze se o tomto moc nehovori rozhodla jsem se zalozit skupinu, kde bych rada shromazdila maminky, ktery tento problem s ditetem resi. Rada bych take tady sdilela osobni zkusenosti a veskere informace, ktere se mi podarily ohledne kefalhematomu shromazdit od lekaru z cele CR. Z vlastni zkusenosti totiz vim, jak to muze byt pro nas maminky stresujici... vyhledejte prosim tedy skupinu na Facebooku - Kefalhematom - zkušenosti