Ahoj maminky. Narodila se mi pred 14 dny holcicka se dvema hematomy na hlavicce. Hlavicka vypada jak srdce. Oani doktorka ji to minuly tyden kontrolovala a dnes na dalsi kontrole rikala ze se ji to zvetsilo a ze nas posle do nemocnice na odsani. Mam z toho docela strach. Mate s tim nekdo zkusenost? Diky
Ještě chci napsat-raději si to nechte hned odsát než to nechat zatvrdnout-vím, že jí pak i lékař řekl že když to "zkostnatí" tak pak ani laser často nepomůže a musí se to operovat, což je mnohem horší...Odsátí je ambulantní zákrok.
@8slunicko6 synovi se to objevilo cca 14 dni po porodu,odsálí mu to jak říkáš stříkačkou a pak měl obvázanou celou hlavičku,ale pak už bylo vše v pořádku
@bauskka @achalteke Protoze se o tomto moc nehovori rozhodla jsem se zalozit skupinu, kde bych rada shromazdila maminky, ktery tento problem s ditetem resi. Rada bych take tady sdilela osobni zkusenosti a veskere informace, ktere se mi podarily ohledne kefalhematomu shromazdit od lekaru z cele CR. Z vlastni zkusenosti totiz vim, jak to muze byt pro nas maminky stresujici... vyhledejte prosim tedy skupinu na Facebooku - Kefalhematom - zkušenosti
Kamarádka ho u miminka měla a odsátí proběhlo tím, že její holčičce neurochirurg injekční stříkoučkou napíchl tu "bouličku" a vytáhl to do té stříkačky...pak vím, že měla hlavičku omotanou obvazem aby se to pěkně připláclo a bylo to OK... Tenkrát říkala, že když se to nevstřebá a jakoby ti zatvrdne, tak se to někde ostraňuje laserem...